directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas avisa que 'si Espanya no es mou, no hi ha punt de trobada sinó de ruptura'

Creu que Catalunya haurà de 'fer el seu propi camí' si el govern espanyol rebutja el 'pacte fiscal'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat que segurament Catalunya no pot intentar convertir Espanya en un estat plurinacional, però tampoc Espanya, apunta Mas, pot seguir pensant que Catalunya es convertirà en una regió perifèrica de la península Ibèrica. Mas es mostra disposat a seguir col·laborant amb l'estat espanyol però posa la condició que hi ha d'haver 'un canvi de registre'. 'Si Espanya pretén que el disseny de les autonomies és inamovible, aquí no hi ha punt de trobada sinó de ruptura', afirma en una entrevista aquest diumenge a La Vanguardia. D'altra banda, Mas creu que Catalunya hauria de 'fer el seu propi camí' si el govern espanyol rebutja el 'pacte fiscal' tot i que descarta descarta convocar un referèndum d'independència perquè generaria 'un problema' dins de Catalunya. El president avança la intenció de modificar la Llei de consultes per poder fer consultes no referendàries sense l'autorització de Madrid, per exemple, sobre el pacte fiscal.
Mas assenyala que segurament Catalunya no pot intentar convertir Espanya en un estat plurinacional, però tampoc Espanya, apunta, pot seguir pensant que Catalunya es convertirà un dia en una regió perifèrica de la península Ibèrica. El president de la Generalitat, que deixa clar que Catalunya seguirà sent una nació amb tot el que significa, es mostra disposat a seguir col·laborant amb l'estat espanyol però posa la condició que hi ha d'haver 'un canvi de registre'. 'Si Espanya pretén que el disseny de les autonomies que es va fer al seu moment és inamovible, aquí no hi ha punt de trobada sinó de ruptura', sentencia.

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que encara que CiU no sigui decisiva a Madrid després de les eleccions espanyoles es plantejarà el 'pacte fiscal' al govern espanyol que, si no l'accepta, creu que no s'hauria de sorprendre que 'cada vegada hi hagi més gent a Catalunya que demana un Estat propi'. Sosté que si hi ha una majoria absoluta del PP al Congrés espanyol 'Catalunya haurà de fer el seu propi camí' però descarta la convocatòria d'un referèndum d'independència ja que 'provocaria un problema dins de Catalunya'. De nou, Mas torna a anteposar 'administrar un grau de tensió controlat amb l'Estat central, que no pas el soroll interior i la descohesió de la societat catalana'.

La modificació de la Llei de consultes, un dels primers canvis
En aquest sentit, CiU avança que intentarà modificar la Llei de consultes per tal de poder fer consultes no referendàries -en aquests moments la Llei no ho contempla- que podrien fer-se sense l'autorització de l'Estat espanyol tot i que no tindrien la mateixa validesa que un referèndum. Mas busca poder consultes que 'no tinguin la vinculació d'un referèndum però que tinguin el valor polític d'una consulta real' amb l'objectiu, per exemple, de consultar a la societat catalana el seu parer sobre el pacte fiscal sense que necessàriament Madrid ho autoritzi.

'Ni un pas enrere en la immersió lingüística'
Fa uns dies es va conèixer l'última sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística que obliga que el castellà sigui també llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya. En aquest sentit, el president de la Generalitat ja ha advertit que no es farà 'ni un pas enrere en la immersió lingüística en català perquè considerem que és un factor de cohesió social bàsic i l'única manera perquè amplis sectors de la societat catalana coneguin amb normalitat el català'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
13 de gener de 2011, 09.02 h

-però tampoc espanya NO pot seguir pensant
-que no es farà CAP passa enrere


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Guerau fletxa València
10 de gener de 2011, 15.19 h

CIU és el major invent espanyol des de la transició franquista, és una FALSE FLAG OPERATION amb èxit, molt d'èxit, altres false flag operation són ERC i PSC. així s'impedeix que mai Catalunya siga independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Santi Vidal fletxa Barcelona
10 de gener de 2011, 13.40 h

Que Espanya es mogui...? Si fins i tot el govern del Sudan sembla més democràtic que tots els governs espanyols !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa Barcelona
10 de gener de 2011, 12.21 h

No patiu, que ja correran a votar plegats amb Ciutadans per qualsevol altra cosa, i tot quedarà en no-res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
10 de gener de 2011, 12.08 h

#13 Havia omès manifestar que, si les afirmacions d'en Mas es van fer a la vanguardia ecspanola, i aquest diari l'ha publicat sense cap mena de rubor, és que sap que tot el què va dir el líder unionista, són foc d'encenalls per a mantenir la clientela babaua que l'ha votat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
10 de gener de 2011, 11.38 h

Sr. Mas, quan heu fet aquestes manifestacions, és que les heu fet d'amagat del vostre soci Duran ???. Perquè no ho entenc. I continuo preguntant-me, com és possible que ara i avui encara hi hagi gent que pugui creure's uns líders i partit que és capaç de vestir-se de feixista, independentista i/o centralista en qüestió d'hores ???. Abans de les eleccions, Catalunya no estava preparada per a ser independent. Ves per on que avui, això ja no és tan difícil, si bé no ho ha dit explícit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
10 de gener de 2011, 11.28 h

#9 Us deixeu d'incloure en aquesta llista, els de Convergència, perquè són igual o pitjors que els que heu esmentat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 10.32 h

#9 I a eixe "tribunal" hauríem de dur també als francesos, que també aniquilen part de la nació catalana. I als italians, que també ho fan a l'Alguer. I a altres països, com Anglaterra, que han perpetuat un apartheid criminal a la Irlanda ocupada. O siga, mira si és babau cert sector de l'independentisme, que pensa que podem portar a un tribunal.....als mateixos que controlen eixe tribunal!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 10.26 h

#9 A Occident no ens ajudarà ningú amb poder. Els seus tribunals estan només per a lluitar contra els seus enemics geopolítics (russos, sud-americans, asiàtics). Són imperialistes com Espanya, només que més rics. Qui ens ajudarà? Itàlia i Alemanya que ens van bombardejar? Anglaterra que va mirar a un altre costat? França, que vol aniquilar la Catalunya nord? Deixem de somiar truites i acceptem la realitat. Busquem aliats en els enemics d'Espanya, no en els seus amics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
MENGANO fletxa Barcelona
10 de gener de 2011, 10.16 h

TRIBUNAL PENAL INTERNACIONAL PER CRIMS CONTRA LA HUMANITAT, PEL GENOCIDI PREMEDITAT DE LA NACIÓ CATALAN. A VEURE QUAN D' UNA PUTA VEGADA ENS DECIM A DENUNCIAR ALS CASTELLANS DAVANT D' UN TPI I PORTAR A L' ESCORIA COM ELS DE CITUADANS A LA PRESO PER A QUE APRENGUEN A ACATAR LA LLEI., LA LLEI INTERNACIONAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.