directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA anuncia un alto el foc 'permanent', 'general' i verificable 'internacionalment'

L'organització fa una crida a actuar amb 'responsabilitat històrica' i demana als agents polítics i socials que s'impliquin per arribar a la solució del conflicte

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'organització armada ETA ha fet pública aquest dilluns la seva decisió de decretar un alto el foc 'permanent', de caràcter 'general' i verificable internacionalment com a 'compromís ferm' en un procés de solució definitiu a la lluita armada. En la seva declaració, realitzada en tres idiomes, l'organització fa esment a la Declaració de Brusel·les i a l'acord de Gernika, amb els què coincideix en la necessitat d'oferir una solució 'justa i democràtica' al conflicte. Al comunicat la banda fa una crida a Espanya i a França a actuar amb 'responsabilitat històrica' i assegura que la solució al conflicte arribarà a través d'un procés 'democràtic' que tingui la voluntat del poble basc com a màxima referència. Adverteix que la ciutadania basca ha de tenir la paraula i la decisió sobre el futur del País Basc 'sense ingerències ni limitacions' i que cal resoldre les claus de la territorialitat i el dret a l'autodeterminació 'que són el nucli del conflicte'.



Comparteix
   


Etiquetes
Després de molts rumors, ETA ha decidit finalment deixar les armes mitjançant una treva 'permanent', 'general' i verificable 'internacionalment'. El comunicat explicita que en els darrer mesos 'des de Brussel·les fins a Gernika, personalitats de gran rellevància internacional' han subratllat la 'necessitat' de donar una solució 'justa i democràtica' al conflicte basc. ETA hi 'coincideix' i assegura que la solució arribarà a través d'un procés democràtic que tingui la voluntat del poble basc com a màxima referència 'i el diàleg i la negociació com a instrument'.

Aleshores, el comunicat marca un seguit de condicions per al procés de negociació que ha de dur al final del conflicte. Per exemple, s'indica que cal 'superar tota mena de negació i vulneració de drets', i que cal resoldre les claus de la territorialitat i el dret d'autodeterminació 'que són el nucli del conflicte polític'.

En aquest sentit, indica que correspon als agents polítics i socials bascos 'aconseguir acords per consensuar la formulació del reconeixement d'Euskal Herria' i el seu 'dret a decidir', assegurant la possibilitat de desenvolupament de tots els projectes polítics, 'fins i tot la independència'.

També demana que totes les parts es comprometin a 'respectar els acords assolits' per la ciutadania basca.El comunicat, que arriba dos dies després de la manifestació multitudinària en suport dels presos bascos celebrada dissabte a Bilbao, autoritzada pel jutge Pedraz en considerar que entre els organitzadors no hi havia vinculació amb l'esquerra abertzale, acaba assegurant que ETA no defallirà en 'l'esforç i la lluita per impulsar i dur a terme el procés democràtic, fins a assolir una veritable situació democràtica a Euskal Herria'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de gener de 2011, 23.15 h

Lleguiu aquest artícle, es molt interesant

http://www.tribuna.cat/croniques/colmlectiu-joan-crexell/122-colmlectiu-joan-crexell/93960-eta-ha-parlat-ara-li-toca-a-lestat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 20.17 h

Ara, les nacions colonitzades per Espanya estem esperant l'anunci del fi de l'ocupació armada, militar i policial, del nostres territoris. ETA es finançava per robatoris a bancs i cobrament a empresaris? Però l'Estat imperialista espanyol es finança amb el pagament d'un imposta revolucionari a tots els treballadors per a armar el seu exèrcit ocupant i la seua policia repressora i continuar reprimint a tots els treballadors i espoliant la nostra nació. Quan deixaran ells les armes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 20.11 h

El conflicte basc, com el català i qualsevol conflicte d'una nació ocupada per una potència imperialista a Europa, es resoldrà per via d'una victòria de les masses conscienciades i unides, no per la via armada amb un recolzament del 5-10%. Cal la desactivació d'ETA i l'actuació conjunta i combativa de forces com Batasuna, Aralar i EA, i arrossegar al gruix del poble. Cal combatre l'ocupant a tots els nivells: polític, sindical, cultural, mediàtic, etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Torredembarra
10 de gener de 2011, 17.55 h

Euro, sembles tonto. Crec que és el cinqué alto el foc "permanent" d'ETA, i ja sabem com vàren acabar els anteriors. No ténen cap credibilitat: malhauradament, ETA continua fent servir el mateix llenguatge ambigu de sempre, de manera que quan li convingui trencarà la seva paraula i continuarà matant. La lluita per la independència d'Euskadi no té altre camí que el democràtic i pacífic, l'existència d'ETA li resta legitimitat i força. El que han de fer es abandonar unilateralment le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa UN BON COMENÇAMENT D'ANY
10 de gener de 2011, 16.44 h

"L'organització armada ETA ha fet pública aquest dilluns la seva decisió de decretar un alto el foc 'permanent', de caràcter 'general' i verificable internacionalment com a 'compromís ferm' en un procés de solució definitiu a la lluita armada"

Peró el pp i el psoe,amb la seva guerra bruta des de les institucions, el que volen es qué, ETA comuniqui el desarmament, per a continuar detenint a etarres, tant si han fet atemptats com si no. L'estat español també ha torturat i assassinat a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.