directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les converses per crear candidatures unitàries independentistes s'estenen per tot el país

Avancen les negociacions a Barcelona, Girona i Lleida · A Badalona, l'Hospitalet, Manresa, Vilafranca o Granollers ja s'han iniciat els contactes

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La possibilitat d'una candidatura independentista unitària a les eleccions municipals no és exclusiva de Barcelona. Tot i el rebombori mediàtic que envolten les converses a la capital, on la CUP ja ha dit que no participarà de cap aliança, hi ha negociacions perquè els independentistes es presentin units en coalició a bona part dels municipis del país. Des d'Esquerra s'ha donat la consigna de negociar a tots els municipis catalans, i a ciutats com Girona les negociacions s'estan realitzant a quatre bandes entre ERC, SI, Reagrupament i la CUP. Segons ha pogut saber directe!cat, a més de Girona i Barcelona hi ha converses a Lleida, l'Hospitalet, Badalona, Vilafranca, Granollers, Balaguer, entre d'altres localitats. A més en pobles com La Garriga les negociacions han arribat a bon port, i l'aliança ja s'ha presentat i treballa de cara a les municipals.
ajuntament estelada balcó
Comparteix
   


Etiquetes
Consignes per negociar des de totes les formacions

Tot i que fins ara aquests actes electorals només s'hagin tancat a La Garriga, des d'Esquerra Republicana el mateix secretari general, Joan Ridao, va defensar la creació de candidatures unitàries als municipis amb presència d'ERC 'per afrontar amb èxit les eleccions municipals'. Ridao no va referir-se a cap partit en concret, però en parlar de les 'opcions independentistes emergents' es referia tant a les CUP com a Solidaritat i Reagrupament.

Des de Reagrupament també es va donar la consigna de treballar per candidatures unitàries, mentre que responsables de Solidaritat Catalana per la Independència han insistit a directe!cat que primer treballen per crear llistes pròpies a bona part dels municipis catalans i només llavors s'obriran a pactar amb d'altres formacions. Tot i això, les negociacions per pactar amb ERC i la resta de partits independentistes a nivell municipal avancen a localitats com Manresa o Balaguer. Precisament a la capital de La Noguera les converses entre republicans i solidaris es produïen aquest mateix dimecres, unes negociacions que també acabaran incloent gent propera a la CUP, que encara no té presència al municipi però té la intenció de presentar-se.

A Lleida les converses impliquen ERC, SI i Reagrupament, mentre que a Girona a aquesta tríada s'hi afegeix la CUP. A Granollers també existeixen converses entre ERC i la resta de formacions independentistes, i el mateix està passant a Badalona, l'Hospitalet, Vilafranca o Manresa, de manera que les properes setmanes podria iniciar-se el degoteig de presentacions d'aquestes aliances, que les executives nacionals dels partits desvinculen de possibles acords per concórrer als comicis catalans o estatals.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
capsigrany fletxa riumors
14 de gener de 2011, 14.25 h

Salva, necesites uns quants cursos d'iniciació a la politica sinó malament. al mon hi passen moltes coses cada dia i a casa nostra també. Cal donar-li resposta, aquesta es la qüetió


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Salva fletxa Països Catalans
14 de gener de 2011, 13.08 h

De tot se'n ha de treure conclusions positives... no si val quedar-se a casa a plorar... els independentistes (després d'haver comprovat els resultats anant per lliure) han de construir una base sòlida, transversal i creible, com ho han fet els nacionalistes amb CDC i UDC. La situació no és fàcil i el temps no ens juga a favor, per tant el que han de fer aquestes formacions: ERC, SCI, RCAT, CUP i demés és marcar-se com a objectiu l'assoliment de la independència abans que cap altre cosa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de gener de 2011, 12.35 h

No ho veig gaire clar... si són partits diferents perquè haurien d'anar plegats? Tot i ser independentista acabarà per no agradar-me'n cap de partit independentista... D'aquest maremàgnum no en pot eixir res de bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
14 de gener de 2011, 11.28 h

Sembla que a ERC s'ha imposat la línia tacticista, oportunista i social-liberal. Abans s'havia de pactar amb les "esquerres" petara qui petara, i va petar. I ara la consigna és pactar amb qualsevol paraeta "independentista", pete qui pete. I petarà.

Amb aquesta inconsistència ideològica a l'hora dels pactes, ERC està laminant la seua credibilitat. Només actua segons bufa el vent. Van per mal camí. I a més, pactant amb qui volia ensorrar-te (Solidarnosc i ReaCiUpament).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
14 de gener de 2011, 08.44 h

Si tenen pebrots per entendre's i de presentar una proposta seriosa i creible hi haurà possibilitats d'èxit segures.... si comencen a posar per devant els seus egos i a fer la puta i la ramoneta, estaràn tirant per terra la feina de molts anys enrera. Als animo a tots a deixar de banda les fites de partit i personals i a pensar només en el bé dels pobles on es presenten i per tant en el bé del país.

Salut i independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.