directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El serial del Grup Mixt es tanca amb un acord per unanimitat

Tots els partits aprovaran dimecres la modificació del reglament, que permetrà a Solidaritat i Ciutadans actuar de manera autònoma com a 'subgrups'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El serial de les noves normes del Grup Mixt s'ha tancat aquest dilluns en acordar, amb els vots favorables de tots els partits, la reforma del reglament que dividirà el grup en dos subgrups parlamentaris. La reforma, que s'aprovarà dimecres, indica que els subgrups hauran d'estar integrats per un mínim de tres diputats d'una mateixa formació, cosa que permetrà que aquesta legislatura se'n constitueixi un amb els quatre diputats de Solidaritat (SI) i un altre amb els tres de Ciutadans. Tots dos funcionaran autònomament i podran presentar iniciatives legislatives, i un representat de cada subgrup podrà assistir amb veu i vot a les reunions de la junta de portaveus. Des de SI el diputat Alfons López Tena ha justificat a directe!cat el seu vot a favor a les diverses modificacions puntuals respecte la proposta de la setmana passada, i ha volgut deixar clar que s'ha tancat la polèmica amb una 'norma feta a mida de Ciutadans, que passarà a tenir capacitat per presentar iniciatives legislatives i una presència a la junta de portaveus que no els correspondria'.
La proposta estableix que els subgrups s'han de posar d'acord sobre el nombre de diputats que els corresponen a les comissions, els temps d'intervenció, les interpel·lacions i les preguntes al govern. Si no arriben a cap acord, la mesa del Parlament haurà d'establir la distribució proporcional de totes aquestes qüestions entre els subgrups. El ple aprovarà la reforma aquest dimecres per lectura única, una tramitació de màxima urgència només possible si hi ha acord entre tots els grups, i entrarà en vigor l'endemà que es publiqui al Butlletí oficial del Parlament de Catalunya.

El diputat independentista Alfons López Tena ha explicat a directe!cat que els detalls d'aquesta modificació reglamentària també estableixen dues comptabilitats diferents, amb dos NIFs i dos comptes corrents per les atribucions pressupostàries dels dos partits del Grup Mixt, que segons el reglament antic haurien hagut de cobrar les subvencions del Parlament de manera unificada. La modificació no s'ha fet punt per punt del reglament, com proposava la mesa dimarts passat, sinó que finalment s'han afegit tres articles a l'antic reglament que delimiten les noves atribucions dels integrants del Grup Mixt.

Respecte a l'acord final, que com a novetat permetrà a Ciutadans una capacitat legislativa que no tenia l'anterior legislatura amb el mateix nombre de diputats, López Tena ha retret a CiU que parlin d'un acord 'que beneficia a les dues parts' quan en realitat 'només afavoreix Ciutadans'. 'A nosaltres no ens feu cap favor', ha subratllat Tena, tot recordant que amb el reglament antic la capacitat legislativa i la presència a la junta de portaveus del Grup Mixt corresponia a Solidaritat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Menchu fletxa BCN
19 de gener de 2011, 18.27 h

#2 Si us plau, m'agradaria que argumentessis perquè la independència "no és a l'abast"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de gener de 2011, 16.37 h

#1 Gràcies, Francesc....ho tindrem sempre present, sobretot que ara volen fer el mateix aquests collons d'ep.panyols. No ens tornarem a deixar trepitjar!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
manel fletxa Barcelona
18 de gener de 2011, 14.12 h

no es a l´avast....not available at the moment


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
18 de gener de 2011, 13.12 h

Mireu aquest video i veureu tots els motius que tenim per a "estimar" aspaña.

http://www.youtube.com/watch?v=QH7VrgKPeI0

Independencia ara


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.