directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC avisa que no donarà suport a uns pressupostos que retallin salut, educació o serveis socials

Asseguren que no caldria retallar res si Mas no hagués 'traït' el Parlament en pactar l'Estatut amb Zapatero

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat d'ERC Pere Bosch ha avisat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, que el seu grup no donarà suport a un pressupost que retalli en matèria de salut, educació o serveis socials. 'És una línia absolutament infranquejable', ha subratllat en roda de premsa després que Mas anunciés una disminució del 10% en el pressupost i que reclamés als partits que no obstaculitzessin la seva aprovació. De tota manera, ha apuntat que encara no tenen elements per prendre una decisió al respecte. Bosch ha afegit que ara no s'hauria de retallar tant si el propi Mas no hagués 'traït' el Parlament amb el seu pacte sobre l'Estatut amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.
pere bosch
Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha indicat que les informacions que tenen per ara sobre els pressupostos són molt 'genèriques', i el que cal és saber ara de quina forma es concretarà aquesta retallada del 10%. Si la retallada afecta salut, educació i serveis socials, 'pilars fonamentals en moments de crisi', ERC no hi podrà estar d'acord. 'És una línia absolutament infranquejable', ha dit.

En qualsevol cas, ha apuntat que a hores d'ara, les informacions que es coneixen sobre els pressupostos no són suficients com per poder decidir la posició d'ERC. 'Si aquest pressupost, el que fa és retallar el que varem aconseguir en aquests últims anys en comptes de retallar altres qüestions, no hi podríem estar d'acord', ha reiterat.

D'altra banda, ha subratllat que CiU parla de dèficit públic i de despesa, però la Generalitat tindria més ingressos si Artur Mas no hagués 'negociat a la baixa' l'Estatut, 'traint' el pacte dels partits al Parlament.

Ha recordat que l'Estatut del 30 de setembre contenia un model de finançament que s'aproximava molt al concert, 'allò que després CiU ha demanat' en campanya electoral.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.