directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joana Ortega no cedirà les urnes de Governació per a la consulta del 10-A

Tot i això, no descarta participar-hi · Entén que l'hostilitat del govern espanyol faci augmentar un 'independentisme de reacció'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de les declaracions de l'expresident Jordi Pujol situant la independència com a única via per a la supervivència de Catalunya, la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha avançat que no cedirà les urnes del departament a Barcelona Decideix tal i com es va comprometre el seu predecessor, Jordi Ausàs, perquè 'la llei no ho permet'. Tot i això no ha descartat participar en la consulta del 10-A.

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre les consultes independentistes, Ortega ha dit que el Goven no hi col·laborarà, per exemple cedint urnes, perquè 'la llei no ho permet', tot i que respecta aquest tipus d'iniciatives. La propera consulta es farà el 10 d'abril a Barcelona i la vicepresidenta no ha descartat anar-hi a votar.

Ausàs
El predecessor d'Ortega al capdavant de la cartera de Governació, el republicà Jordi Ausàs, no va tenir cap inconvenient en reunir-se amb els representants de Barcelona Decideix i els va oferir la col·laboració del departament amb la cessió de les urnes per cobrir tota la ciutat, a més de l'assessorament tècnic que puguin necessitar per desenvolupar la consulta amb garanties. 'És el que més s’acosta a un assaig general d’un referèndum institucional a tot el país, entra en plena sintonia amb l’esperit de la Llei de consultes per via de referèndum aprovada aquesta legislatura i és bo que es faci en les millors condicions, amb totes les garanties possibles', va argumentar Ausàs.

Governació va aclarir que cap d'aquests recursos suposa una despesa extraordinària i que són les mateixes facilitats que es donen a qualsevol organització que realitza un procés electoral.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
27 de gener de 2011, 11.22 h

Sra. Ortega, si Vostès fossin íntegres, es passarien pel folre de les sabates el què diguin o no diguin les lleis ecspanoles, i cediria les urnes. Oi que mostren determinació (almenys és el què Vostès diuen de boqueta) amb allò de l'escolarització en la llengua que demanin els alumnes o els pares d'aquells ???. Doncs en això, és un altra qüestió semblant. Vinga senyora meva, que ja n'hi ha prou de tenir por a ecspana. Ens en fan de tots colors i aquí estem calladets esperant sempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de gener de 2011, 11.16 h

#3 Cony!!! em feu dir, en Pujol no té res a veure amb els convergents ???? Si n'és el president d'honor ???. En Pujol continua sent el mateix que vol l'unionisme amb ecspana, sinó que li fan dir certes coses per a atiar falses esperances i perspectives, i així empènyer dies i anys. Tots ja sabem que amb en Duran a la formació, no es mourà ni una fulla de roure en dia de tramuntana.... i amb en Mas ja no ho dic tan fort, però en dubto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jose fletxa BcN
26 de gener de 2011, 14.09 h

CyU = Espanyolisme, antidemocràtics i de dretes!! En Pujol ja poc hi té a veure amb els convergents. INDEPENDÈNCIA //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDIBCN fletxa BARCELONA
26 de gener de 2011, 12.46 h

Quina opinió en té, llavors, de les Consultes sobre la Independència?
Em mereixen tot el respecte i en part expressen el malestar de la gent cap a la política i el Tripartit, perquè no ha defensat en absolut les necessitats de Catalunya. Aquest govern ha buscat constantment la confrontació amb Espanya, i alguns dels que les promouen ho fan més per interessos partidistes que no pas per Catalunya. A més, no tenen cap valor legal, i això pot generar frustració.

Declaracions de la Cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
26 de gener de 2011, 11.46 h

Toma!! , tema urnes actuals NO anteriors SÍ, tema votació actual S´HO ESTÀ RUMIANT anterior SÍ , com era alló torna la il.lussió. Victor que hi ets per aquíÍ? I un discurs d´alló més ranci i antiquat "Espanya amb nosaltres ens tornada a estimar" això en una cristiana com tu que és FE, ESPERANÇA o MENTIDA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.