directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas opta pel 'rearmament jurídic' per defensar Catalunya contra els 'intents de laminació' de l'autogovern

El president de la Generalitat creu que el país s'ha de protegir 'des de la nostra experiència i saviesa'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que 'Catalunya s'ha de rearmar en tot allò que calgui per fer front a una situació d'intent de laminació, de disminució del nostre autogovern'. El president s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut com una 'voluntat d'anar disminuint, d'anar minvant el nostre autogovern o el seu potencial', i ha afegit que aquest rearmament s'ha de fer 'des de la nostra experiència i la nostra saviesa jurídica'. Mas ha fet aquestes declaracions en l'acte de presa de possessió de Margarida Gil com a nova membre de la Comissió Jurídica Assessora, en la seva condició de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat també ha parlat d'una 'inflació jurídica', i ha defensat que 'calen menys normes, més ben fetes i més fàcils de complir'. En aquest sentit, ha advertit que 'si les normes no es poden complir és perquè estan fora de la seva realitat i això suposa que no s'adiuen amb el funcionament de la societat' i ha reconegut que ara dependrà de la Generalitat i del Parlament que hi hagi un canvi de tendència.

Margarida Gil, nova directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat

Finalment, el president de la Generalitat també ha destacat la trajectòria professional de la nova directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Margalida Gil, i l'ha qualificat de 'molt sòlida, densa i molt provada en àmbits diferents'. Mas també ha aprofitat l'acte per advertir que en els propers temps es necessitarà 'molta solidesa jurídica a Catalunya i molta solidesa i finor jurídica en el marc de la Generalitat'.

Margarida Gil, que ha pres possessió del càrrec de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, ha parlat de la importància 'cabdal' de la Comissió Jurídica Assessora, que ha de ser 'un motor' en un moment de 'complexitat jurídica, de desplegament de l'Estatut i amb una permanent amenaça cap al nostre sistema d'autogovern'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de gener de 2011, 08.20 h

Ni un pas enrera, Mas!!!. Demostra que ets digne que els catalans et seguim en l'objectiu de fer de Catalunya un país lliure. Recorda que no ens valen miges tintes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.