directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC alerta que Rigau ha incrementat un 33% els càrrecs de confiança a Ensenyament

Després que el nou Govern anunciés una retallada del 20% del personal eventual

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Sense donar els 100 dies de gràcia al nou Govern el Grup Parlamentari Socialista ha carregat contra les actuacions en matèria d'educació de la Generalitat en el primer mes de presidència d'Artur Mas. El diputat del PSC Daniel Font ha criticat el canvi de nom del departament d'Educació a Ensenyament perquè 'pressuposa' que l'educació és competència de la família i no de l'escola. A més, ha calculat l'increment dels càrrecs de confiança i direccions generals en un 30% en comptes de la disminució del 20% a la que CiU s'havia compromès. Font també ha criticat que el Govern estudiï separar nens i nenes a les aules, fet que ha qualificat de 'poc raonable', i per això el grup del PSC preguntarà la consellera Irene Rigau en comissió sobre aquesta qüestió.
irene rigau
Comparteix
   


Etiquetes
Font ha subratllat que el Govern 'no treballa en la bona direcció' i ha destacat que en comptes de reduir en un 20% l'estructura de càrrecs de confiança i directors generals com s'havia compromès, en el cas del Departament d'Ensenyament l'ha augmentat fins a un 33%. Altres qüestions que ha criticat és la desaparició d'alguns programes 'innovadors' relacionats amb el coneixement de llengües o l'acollida d'immigrants, i també la ratificació del sistema de preinscripció escolar, del que només han afegit la inclusió de punts en els casos que els pares hagin assistit a la mateixa escola, segons ha explicat.

El diputat socialista s'ha mostrat especialment dur amb el fet que el Govern hagi encarregat un informe per estudiar la separació de nens i nenes a les aules. Segons ha dit Font, aquest tipus de separació és 'decimonònica', correspon a una política de dretes i és 'poc raonable'. És més, Font ho ha comparat amb el fet de separar races o nacionalitats a les escoles. 'No correspon als principis d'igualtat', ha reblat.

Per això el Grup Parlamentari Socialista ha preparat una bateria de preguntes dirigides a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, sobre aquesta qüestió.

Immersió lingüística
Daniel Font ha fet referència també a les declaracions que el president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, va fer el cap de setmana passat en relació amb la immersió lingüística. Font ha criticat que no hi hagi hagut resposta de cap membre del Govern sobre aquestes declaracions 'insultants' -només de Duran i Lleida que 'no forma part del Govern'- i ha exigit l'executiu que insti el PP a rectificar i, si cal, que demani dimissions.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.