directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Recoder pressiona Renfe i avança que no signarà el contracte amb la companyia per al període 2011-2015

L'anterior Govern havia acordat però no firmat la continuïtat · Francesc Homs suggereix que se'n pugui fer càrrec Ferrocarrils de la Generalitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de tres dies de caos ferroviari a les Rodalies de Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha tensat la corda amb Renfe avisant que l'actual Govern no signarà el contracte programa amb la companyia per al període 2011-2015, que el tripartit va avalar. Recoder ha volgut deixar molt clar que el Govern no té 'garanties' que Renfe pugui prestar un bon servei. El conseller també ha criticat amb duresa el sistema de relacions laborals de la companyia, que ha qualificat de 'gran feblesa'. Després dels nombrosos retards a Rodalies com a conseqüència de la vaga de zel, el titular de Territori ha titllat 'de privilegiats' els maquinistes i els ha acusat 'de viure en una galàxia diferent a la de la majoria dels mortals'.
lluís recoder, conseller, renfe
Comparteix
   


Etiquetes
'Renfe ha de garantir a la Generalitat que és capaç de prestar el servei amb condicions; si no n'és capaç, haurem de buscar alternatives'. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha llançat aquest dijous un clar advertiment a la companyia, després de la vaga de zel portada a terme per uns quaranta maquinistes que ha suposat l'acumulació de nombrosos retards a Rodalies.

El titular de Territori ha incrementat la pressió sobre la companyia anunciant que ha rebut 'instruccions precises' del president Artur Mas per no signar el contracte programa amb la companyia que s'allarga fins al 2015. 'Ens hem trobat amb un contracte prorrogat que, de moment, ens lliga amb Renfe fins al proper 31de desembre; però l'actual Govern no signarà el contracte programa', ha avançat Lluís Recoder.

El conseller ha volgut posar sobre la taula 'el problema' que, al seu parer, té la companyia: un sistema de relacions laborals 'd'una grandíssima feblesa', segons ha definit. Per a Recoder, els maquinistes i treballadors de l'operadora són uns 'privilegiats' i viuen 'en una galàxia on no es mouen la majoria dels mortals'.

Segons el conseller, aquesta actitud ha estat el detonant de l'actual vaga de zel, i també ha fet esclatar altres conflictes, com el de la passada primavera. 'Recordem que, per reclamar 50 places d'aparcament cobertes a Sants, van perjudicar 400.000 persones', ha criticat el titular de Territori i Paisatge.

Inversions per part del Ministeri espanyol de Foment
El conseller també ha reclamat a Foment que inverteixi per tenir la xarxa ferroviària catalana 'en condicions' perquè Adif 'no té les línies com les hauria de tenir'. Lluís Recoder ha fet aquestes afirmacions durant la inauguració del tram transfronterer del TAV, que uneix Figueres i Perpinyà. Un acte, precisament, on també hi ha assistit el ministre de Foment, José Blanco.

Precisament, el titular del Ministeri ha afirmat -a preguntes dels mitjans- que té 'bona relació' amb el nou Govern de la Generalitat, i que comparteix amb el president i el conseller 'l'objectiu de donar un millor servei als ciutadans. En aquest sentit, ha afirmat: 'Renfe vol superar les dificultats per prestar el millor servei possible; en els darrers dies n'hi ha hagut algunes de sobrevingudes, però hem parlat i les hem solucionades'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
28 de gener de 2011, 10.51 h

#3 Per sort CIU no mira per España, oi? Que els hi preguntin a les concessionàries de les autopistes madrilenyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de gener de 2011, 08.45 h

O sigui, que el tripartit, malgrat les putades a que RENFE ha sotmés a Catalunya estaba dispossat a allargar-li la concessió de rodalies fins el 2015?.

Ja te collons la cosa!!!. Sort que ens els hem pogut treure del demunt a aquests espaÑÑolorros del tripartit!!. Han estat 7 anys fotent a Catalunya i mirant només per EspaÑÑa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sebastià fletxa Barcelona
27 de gener de 2011, 21.40 h

El ben guanyat descrèdit de renfe amb la seva manca de professionalitat i la seva radical ultra-catalanofòbia deixen a la societat civil catalana una única proposta: puntada al cul a renfe i contracte a una altre operadora professional i plena de confiança. Fem Catalunya ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Aiguafreda
27 de gener de 2011, 19.34 h

Sí, si us plau! que passi a mans de FGC!!! Tindrem més freqüències i el servei seria 100000 vegades millor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.