directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya no declara el 64,7% dels lloguers d'habitatges

Hi ha 248.950 lloguers submergits al Principat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Principat lidera, amb 542,7 milions d'euros anuals, les rendes no declarades per lloguer d'habitatge a l'Estat, segons els Tècnics del Ministeri d'Economia i Hisenda (Gestha). Estimen que el 64,7% dels lloguers a Catalunya escapen del control del fisc, fet que situa aquesta comunitat com la vuitena regió amb més percentatge d'arrendaments no declarats d'Espanya.
es lloga pis lloguer
Comparteix
   


Etiquetes
Actualment, es calcula que hi ha al voltant de 248.950 lloguers submergits a Catalunya, cosa que representa el 25,5% del total del parc d'habitatges llogats al nostre país. A Espanya, el nombre de lloguers submergits supera els 977.306, fet que suposa el 60,5% del total d'habitatges arrendats.

L'informe de Gestha -elaborat a partir de l'encreuament de les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística  (INE) i la declaració de l'impost de la renda de les persones físiques (IRPF)- xifra el frau en l'arrendament d'habitatge, però exclou els lloguers relacionats amb garatges, locals, solars, oficines i altres immobles similars.

Catalunya, Madrid, Andalusia, illes Canàries, València i Balears concentren el 82% dels lloguers submergits (que a tot Espanya sumen 1.800 milions), mentre que les comunitats autònomes de la Rioja i Cantàbria són les que menys arrendaments il·legals presenten.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.