directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI deixa la porta oberta al pacte amb ERC a Lleida sempre que Àngel Vidal no en sigui el número 2

Proposen buscar un nom de consens entre els republicans o bé un independent per substituir-lo

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després que ERC hagi donat pràcticament per tancades les negociacions amb Reagrupament i Solidaritat per presentar una llista conjunta a les municipals de Lleida, sense explicitar els motius de l'acord, l'executiva de SI a Ponent ha emès un comunicat per deixar clara la seva voluntat d'arribar a un acord amb els republicans. Solidaritat afirma que 'en cap cas' ha demanat ocupar ni el segon ni cap altre lloc de la candidatura ni tampoc ha qüestionat que la republicana Montse Bergés encapçali la llista tot i que sí que han condicionat l'acord a que el número dos no estigui ocupat per Ángel Vidal que, al seu parer, ERC vol de número dos 'perquè sigui després diputat provincial'. Com a alternativa, Solidaritat veuria bé que fes tàndem amb Bergés un nom de consens, ja sigui militant d'ERC o independent.
En el comunicat, l'Executiva Regional de Solidaritat Catalana a Ponent opina que cal prioritzar la presència a la Paeria de regidors que defensin un independentisme 'desacomplexat i compromès amb la regeneració democràtica, la participació ciutadana, i que posi les persones -i no les grans obres- com a element principal d’una política municipal racional, equilibrada i sostenible'.

SI es manifesta en contra de la voluntat de la direcció regional d’ERC d’imposar a Àngel Vidal com a numero 2 de la llista 'per tal de permetre que aquest sigui després diputat provincial'. Entenen que 'no es pot demanar posar per davant del projecte municipal uns interessos de tercers, orientats a la consecució d’unes actes de diputat, en una Diputació Provincial que la mateixa ERC diu voler abolir'.

La coalició assegura que signaria 'avui mateix' un acord per fer una llista conjunta 'que sense estar associada a cap de les formacions polítiques que la integressin pogués representar a tots els independentistes de Lleida a les properes eleccions municipals'. Afegeixen que 'aquesta candidatura que seria encapçalada per Montse Bergés no inclouria en el seu segon lloc cap membre ni de Solidaritat ni de Reagrupament i caldria consensuar un nom que podria ser militant d’ERC o independent'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
capsigrany fletxa riumors
17 de febrer de 2011, 16.29 h

Jo penso que el problema fonamental està aqui i cito textualment "una llista conjunta 'que sense estar associada a cap de les formacions polítiques que la integressin".
Volen que els vots per consell comarcals i diputació no vagi per ningú. Es a dir volen que vagi per CiU que a aquests no se'ls hi exigeix cap puresa. Aquests de la soli treballen per CiU?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa sitges
17 de febrer de 2011, 13.58 h

el problema són els noms. Mala senyal, volen el que tant han criticat, les poltrones. No hi ha debat ideológic o de programa o de....només fotra a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Balaguer
17 de febrer de 2011, 13.27 h

conclusió si el senyor Àngel Vidal no es presenta de candidat regidor al ajuntament de Lleida , la diputació i diputacions catalanes deixaran de existir...? deu meu quanta demagògia i odi visceral contra tot el que envolta a ERC.
Per que pugui ser diputat provincial el senyor Vidal primer cal que ERC tingui uns molt bons resultats al Segrià. Si fos així, cosa que desitjo, a cap lloc està escrit que tingui que ser ell, precisament el elegit per anar-hi..com també i podria anar qualsevol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.