directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall entona el 'vagin-se'n!' contra Iceta i Zaragoza

L'exconseller d'Educació reclama que Miquel Iceta i José Zaragoza abandonin la primera línia del PSC conjuntament amb José Montilla

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Ernest Maragall, conseller d'Educació de l'anterior Govern de la Generalitat, ha dit aquest dimarts que José Zaragoza i Miquel Iceta 'ja formen part del passat' del PSC i, en consonància amb aquesta idea, els ha demanat que pleguin quan ho faci José Montilla, a la tardor. 'Són els personatges que en aquests moments han caracteritzat un període del socialisme català', i ha afegit que 'és obvi que aquest període s'ha acabat'. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, preguntat sobre el futur del socialisme català després de la derrota de les darreres eleccions autonòmiques. En aquest mateix sentit, ha reiterat que el PSC no ha de renunciar a ser 'un partit català', i ha lamentat les 'cotilles' 'assumides voluntàriament' que els han dut conseqüències 'més negatives que positives'. Fa pocs dies, va beneir el manifest dels socialistes penedesencs defensant l'Estat propi.
Maragall ha estat taxatiu en el discurs de la catalanitat que cal al Partit dels Socialistes de Catalunya, i en aquest sentit ha dit que, en aquests moments, el PSC és un partit català, 'però amb unes cotilles afegides, amb unes limitacions, amb unes regles del joc assumides voluntàriament, però que han demostrat els seus límits'.

L'exconseller, sovint alineat amb la branca catalanista del PSC, ha afegit que aquestes limitacions -enteses principalment com la relació del partit amb el PSOE- han dut la formació catalana 'a uns atzucacs, a unes situacions en les quals les contradiccions que generava l'actual model de relació té conseqüències més negatives que positives'.

Pel que fa als protagonistes de la nova empenta que ha d'agafar el partit, Maragall ha dit que serà el congrés extraordinari de la tardo l'encarregat de triar-los, però sí ha deixat clar un extrem: José Montilla, José Zaragoza i Miquel Iceta són 'els personatges que en aquests moments han caracteritzat un període del socialisme català. És obvi que aquest període s'ha acabat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan fletxa barcelona
15 de març de 2011, 20.16 h

joan (estertit) tu conceps català o espanyol depenent de quin estat serveixis de camalic.

fàcil, no-estat o que passi a formar part de portugal.

estartit gent com tu és la típica que diu que és independentista i en el cas de tenir un estat català deixeria de ser-ho


ja ho deia l'anarquista joan peiró de mataró -sóc més independentista que qualsevol catalanista.

bacus


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
15 de març de 2011, 19.09 h

Va fort l'Ernest Maragall , però la pregunta del milió es: Perquè no vas enviara fer la ma , a prendre vent a la farola (que fi que soc) o directament a la merda a tots aquesta que fins fa quatre dies acceptaves com els teus amos???????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de març de 2011, 18.20 h

Completament d'acord. Montilla va tenir la dignitat de marxar, però els altres culpables de la devallada socialista no volen asumir la seva responsabilitat. Sang nova i primer Catalunya i després el PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa L'Estartit
15 de març de 2011, 16.41 h

#1 Noi, això que dius és una bestiesa. És com si em dius que anar amb la selecció espanyola al Mundial era incompatible amb ser del Barça o indepe. És un discurs ultranacionalista que no ens porta enlloc. Aquest país, xato, necessita més gent a favor de la independència i menys independentistes. Pq si ens hem de quedar només amb nacionalistes com tu, espanyols tota la vida. N'hi ha que volent fer bé només feu mal a la causa que dieu defensar


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
sol fletxa Manlleu
15 de març de 2011, 14.39 h

això del socialisme català, és ben trist. Com en el cas d'altres partits, l'únic que importa és el partit mateix. La ideologia és adaptable. Com deia en Groucho, "aquests són els meus principis, i si no li agraden, en tinc uns altres".
I a més resulta que, malgrat di-rse PSC, si ets socialista, no pots ser català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.