directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió defensarà l'uniforme escolar davant 'la moda d'ensenyar la roba interior'

Duran i Lleida assegura que la vestimenta uniformada té incidència en la 'disciplina' dels alumnes i evita 'competicions consumistes'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha alineat aquest dijous amb les tesis de la consellera d'Educació, Irene Rigau, i ha defensat la introducció de l'uniforme a les escoles perquè 'avui tant en els homes com en les dones i especialment entre la gent jove, hi ha una certa moda a ensenyar la roba interior, ja sigui portant els pantalons el més avall possible, el jersei més curt possible o ambdues coses a la vegada'. Duran i Lleida ha aprofundit en un escrit al seu blog al debat encetat fa uns dies per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran d'unes declaracions en què defensava l'ús de l'uniforme escolar. "Els joves en edat escolar per natura humana són un pèl transgressors i això també es reflecteix a la vestimenta", remarca Duran.

Comparteix
   


Etiquetes
Les declaracions de Rigau a l'ACN defensant una possible introducció de l'uniforme escolar a les aules ha encès el debat als mitjans de comunicació i a la classe política entre defensors i detractors. Duran i Lleida creu que 'no és dolent que en parlem', tot i que reconeix que 'anar amb uniforme o sense no és la clau de volta per millorar les deficiències del nostre sistema d'ensenyament'. Duran i Lleida s'ha presentat en un escrit al seu blog com un ferm defensor de l'ús de l'uniforme entre l'alumnat, un component que 'alguna incidència pot tenir sobre l'ordre d'un valor com és la disciplina'.

Duran però ha anat més enllà i ha criticat la vestimenta del jovent, sotmès a 'una certa moda d'ensenyar la roba interior'. El portaveu de CiU al Congrés té clar que l'uniforme 'resoldria aquests problemes' i creu que també 'superaria les diferències que es poden establir entre els escolars en funció de la capacitat adquisitiva i l'estatus social dels pares'. En aquest sentit, remarca que s'estalviaria 'una certa competició per utilitzar la marca més recent que la societat consumista posa a la nostra disposició', sense oblidar 'l'estalvi econòmic i d'altres mals que l'uniforme pot comportar per als pares'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Matilde fletxa Mollerussa
1 d'abril de 2011, 19.16 h

Quina barra!!! Intenten desviar l'atenció amb un debat estúpid sobre uniformes i tarimes, quan el debat que s'ha de produir està a l'entorn de les duríssimes retallades a l'escola pública per continuar beneficiant els concerts a les escoles religioses. GOVERN DIMISSIÓ PER CONDEMNAR ELS SERVEIS PÚBLICS A LA MARGINALITAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Timbaler fletxa Terrassa
1 d'abril de 2011, 13.27 h

Opus dixit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Badalona
1 d'abril de 2011, 12.05 h

Al Duran es veu que li agrada el rollo Colegiala...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa BCN
1 d'abril de 2011, 10.20 h

Per començar, Unió, com tots els partits i ideologíes de inspiració religiosa, sigui catòlica o musulmana... estàn condicionats en unes creences totalment subjectives i dogmàtiques. No cal fer-los nassa cas. Però també es cert que la gent jove caigui en la religió del consumisme i idolatrar certes marques, es també un altre manera de fer el joc als nous deus. La solució està en fer servir el cervell i aquests i altres problemes no existirien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Karme fletxa Alt Penedès
1 d'abril de 2011, 09.48 h

Ja fa mes de 50 anys que formo part de "La lliga sense bata" (els de la meva edat ja sabran a què em refereixo) i es que em van obligar a dur uniforme fins el 16 anys. Des de llavors que els uniformes, tots els uniformes, em donen rebuig. La finalitat de l'uniforme es anular-te com a persona, amb l'excusa que així tots serem iguals. Però la realitat es que no som iguals, hi ha rics i pobres, com sempre, i l'uniforme no farà que s'elimini aquesta desigualtat, oi?. Doncs això. I pel que fa a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
dasdasasdadas fletxa dsadasdas
1 d'abril de 2011, 08.53 h

em sembla perfecte eliminar diferències socials a les classes. a més a més, el fet d'anar vestits tots iguals crea més cohesió de grup, la qual cosa és motivadora i pot fer que els alumnis tinguin una mica més de predisposició a l'anar a l'escola. també potencia el desenvolupament de la personalitat, ja que fa veure als nens que l'important no està en el que es mostra sino en el que es fa. això sí, els uniformes s'haurien de modernitzar, no cal que vestim als nostres fills com al se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
1 d'abril de 2011, 08.06 h

Qui pagarà els uniformes a tots aquells que fins ara els hi paguem fins els llapis que escriuen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ciscu fletxa Girona
1 d'abril de 2011, 07.44 h

Resumint: HIPÒCRITA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.