directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Vila d'Abadal planta cara a Duran: 'Tots a votar per la independència de Catalunya'

L'alcalde de Vic recorda els bons resultats del 13D a Osona i recorda als barcelonins que tenen la responsabilitat d'aconseguir un èxit a la capital del país

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Vic, el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, ha plantat cara aquest dimarts als plantejaments de la direcció i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, respecte la consulta sobre la independència. Si bé les bases d'Unió Democràtica s'han implicat en el procés de les consultes arreu del país, com per exemple a Girona o a Granollers, el discurs oficial de la direcció ha estat de mantenir-se'n al marge argumentant que la independència és inviable i que aquest debat és perjudicial per al país. A pocs dies per a la consulta del 10A a Barcelona, Vila d'Abadal que ja va votar a favor de la independència el 13D a Vic, desafia obertament Duran cridant als barcelonins a participar a la consulta per 'expressar la voluntat dels catalans que, dia a dia, va derivant cap a l'assoliment de la plena sobirania' i els recorda que, com a capital del país, tenen la responsabilitat que la jornada sigui un èxit.
En un article d'opinió a NacióDigital.cat l'alcalde de Vic rememora l'experiència viscuda a Osona durant la primera gran onada de consultes del 13D: 'Els vigatans i vigatanes ja ho vam fer amb gran èxit fa més d’un any i us puc assegurar que vaig viure aquell dia amb una sensació de gran llibertat, una sensació única. La ciutat bullia de gent, avis i néts, pares i fills, famílies senceres que sentien la felicitat de poder exercir el dret a decidir el futur del seu poble, de poder exercir el dret a la autodeterminació, dret fonamental de totes les nacions que hi ha al món'.

Contravenint la línia oficial d'Unió Vila d'Abadal posa en valor la consulta per tal de sumar ciutadans al projecte. 'Els que creiem que l'únic camí que ens queda als catalans per poder prosperar i ser el que nosaltres sabem que podem ser –o sigui el de tenir un Estat Català- anem augmentant i cada dia som més', raona però hi afegeix: 'És imprescindible i bàsic que, si un dia volem ser plenament sobirans, es vagin sumant ciutadans a aquest sentiment o projecte i que, finalment el poble de Catalunya, en clara majoria, demani el seu dret a ser independent'.

Finalment s'adreça als barcelonins perquè vagin massivament i sense excuses a les urnes aquest diumenge. I conclou: 'El dia 10 ha de sortir bé: Catalunya ho necessita'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
7 d'abril de 2011, 10.10 h

#4 Fa anys i panys que aquest aragonès, que es fa passar per català, però català dels renegats, que si tingués un xic de dignitat ja hauria d'haver dimitit. Perquè veieu amb quina gentalla el tant "preuat" expresident Pujol s'aliava. Després que ens vingui amb més manifestos i declaracions d'independència. Apa!!! perquè algú encara continui creient-se'l.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi Joan fletxa Barcelona Vella
6 d'abril de 2011, 20.31 h

On és la notícia de l'acte multitudinari a l'Auditori? És que el Directe.cat s'ha convertit en un digital urielista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi Vidal fletxa Barcelona
6 d'abril de 2011, 13.46 h

Felicitats Sr. Vila. I potser ha arribat l'hora de plantejar-se la dimissió del Sr. Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 d'abril de 2011, 12.18 h

Auest senyor demostra ser català i sentir el país, si és que ha parlat sincerament amb el cor. Si és així, l'aragonès d'UDC d'ara en endavant li posarà molts pals a les rodes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 d'abril de 2011, 12.13 h

TOC! TOC! TOC!

QUE HI HA CAP INDEPENDENTISTA A CIU?

Traïdors o Patriotes?
http://www.youtube.com/watch?v=_5dlCY-TFTk


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
6 d'abril de 2011, 10.51 h

Una cosa es més clara que l´aigua, un català amb TOTS ELS SENTITS CORPORALS á d´èsser un MALVAT no ajudar a segar les CADENES D´ESCLAUS que portem al damunt, que PATIM, TIRANS INVASORS ho sabem, com que també existeixen els DELINQÜENTS BOTIFLERS delicte núm. 1 del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.