directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Barcelona ja vota sense problemes sobre la independència de Catalunya

Els col·legis electorals s'han obert sense incidències · Més de 3.000 voluntaris es distribueixen pels 347 col·legis electorals

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

D'Arenys de Munt a Barcelona. Del 13-S al 10-A. El procés de consultes sobre la independència de Catalunya viu al llarg d'avui el seu fi de festa en la consulta de la capital catalana, que crida a les urnes 1.143.040 electors. Segons el portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch, la consulta, que ja ha superat el número de vots que va recollir la consulta de la Diagonal organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, serà un èxit si es supera el 10% de participació.

Nou Barris, Barcelona Decideix, 10A, consulta, UGT
Comparteix
   


Etiquetes
Per assolir aquest objectiu, s'han disposat 347 col·legis electorals en els que operen 2.260 persones repartides entre presidents de mesa, vocals i gent destinada a seguretat, encara que, molts d'aquests espais, no seran els mateixos que en qualsevol procés electoral. Per la seva banda, la plataforma organitzadora ha assenyalat que l'Ajuntament de Barcelona no ha volgut cedir cap urna perquè es realitzi la votació, que comptarà amb 3.000 voluntaris. Des de Barcelona Decideix també s'espera, però, un increment del vot negatiu.

3.000 voluntaris i 347 col·legis electorals
Barcelona Decideix viu aquest diumenge la primera consulta per la independència de Catalunya. L'important dispositiu és possible gràcies a la participació voluntària de 3.000 persones que es repartiran les diferents tasques a assumir. Disseminats entre els 347 col·legis electorals, hi haurà 960 presidents de taula, el mateix nombre de vocals per substituir possibles baixes.

El nombre de col·legis es semblant al de qualsevol procés electoral que hagi tingut lloc a Barcelona però varien els espais. Des de la organització s'ha explicat que no han pogut disposar de molts dels col·legis que es fan servir habitualment i que, per tant, han hagut d'aprofitar locals d'algunes de les 400 entitats que formen la plataforma o instal·lar-se al carrer amb carpes.

L'Ajuntament de Barcelona dóna l'esquena al procés
Malgrat que des de la organització no s'ha volgut entrar a explicar a què es deu aquesta impossibilitat de fer servir determinats col·legis electorals, sí que han assenyalat que l'Ajuntament de Barcelona no ha volgut cedir cap urna perquè es realitzi la votació. No així la Generalitat, que n'ha cedit 75. De fet la relació entre la plataforma d'entitats i el món polític no ha estat mai massa estreta però des de Barcelona Decideix no es vol furgar en la fredor d'aquestes relacions. 'No és una consulta governamental sinó un referèndum organitzat des de societat civil', ha declarat Bosch per justificar-la.

340 agents vetllaran per la seguretat
Pel que fa a la seguretat, i segons han explicat els mateixos organitzadors, no és un tema que els preocupi gaire sinó que més aviat els 'ocupa'. Compten amb un protocol d'actuació i a banda de les 340 persones destinades a seguretat, la plataforma està en 'contacte estret' amb Mossos i Policia, que estan degudament informats de tot. Així, per exemple, de les reiterades amenaces de Falange Española sobre les que la plataforma no s'ha mostrat excessivament preocupada. Si venen "els rebrem amb els braços oberts, sobretot si venen a votar", ha asseverat Alfred Bosch

Malgrat que es preveuen incidents, no s'espera que aquests siguin greus ni que passin dels intercanvis verbals. De fet, segons ha explicat Bosch, la majoria d'anècdotes són més aviat positives i és que el treball voluntari de les persones que estan a peu d'urna desperta certa empatia més enllà de la opció política.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
francescc fletxa Barclona
10 d'abril de 2011, 23.12 h

Quina satisfacció. Un cop més, la ciutadania estem expressant: Que els polític actuals no podem ni devem comptar amb ells i què a més, aquesta nit han tingut n mal somni, i han donat un gir Copernicà i s'han deixar veure per intentar no quedar amb la part més baixa de l'esqueno a la fresca. Preneu nota, que us passarem llista i haveu d'explicar-lo força be per què ens ho creiem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
10 d'abril de 2011, 10.57 h

Els INDEPENDENTISTES ho som perque volem que s´ens tingui en comte, i exigim aquest DRET, però els que aquest DRET no el RECLAMEN també han de tenir-lo? (que treballen els altres i jo a cobrar?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel fletxa Barcelona
10 d'abril de 2011, 08.30 h

Durant aquest any i mig el país ha girat com un mitjó. Hem assolit la majoria social. Dins el catalanisme, només queda en Duran fora d'òrbita. Ara només falta una majoria al Parlament que serà el 13-A o el 2014. Vegeu comentari d'avui al bloc http://perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 d'abril de 2011, 07.26 h

Amb la independència, Alemanya hi guanya.
Carta oberta a frau Merkel
06 abril del 2011
Autor: Reagrupament Garrotxa
Sehr geehrte Frau Merkel,
Gosem adreçar-nos a vostè perquè la situació a Catalunya ha arribat a límits insostenibles. Com vostè sap prou bé, les nostres diferències amb els successius governs espanyols han estat constants des de fa molts anys, ja sigui per motius identitaris com culturals. Sabem que des del seu país, no sempre s’ha vist amb bons ulls allò que hom anom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.