directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bustos defensa que els pactes postelectorals no puguin desbancar els candidats més votats

Assegura que cal evitar que una 'suma de perdedors' acabi aconseguint les alcaldies

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC), considera que els batlles haurien de poder-se escollir 'de forma directa' per evitar que 'les sumes de perdedors' impedissin governar al candidat més votat. Pel polític socialista, la Llei Electoral hauria de modificar-se perquè qui governés un municipi fos el candidat que obtingués més vots: 'La ciutadania no entén que el representant que vota no sigui el que acaba esdevenint el seu batlle', assegura Bustos.
Manel Bustos
Comparteix
   


Etiquetes
El també president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha advertit al Govern que els ajuntaments 'no acceptaran' cap nova competència que no vingui acompanyada de recursos. Els consistoris 'han sobrepassat el límit de la seva capacitat econòmica', segons Bustos.

Suma de perdedors
El PSC de Sabadell compta amb tretze regidors al consistori. Bustos aspira a guanyar una confiança 'majoritària' que li permeti constituir 'un govern sòlid que no sigui la suma de perdedors'. En aquest sentit espera recuperar els vots que va perdre fa quatre anys quan governava amb majoria absoluta (quinze regidors). L'alcalde considera que l'èxit de CiU en les eleccions als Parlament no té per què reproduir-se en els comicis municipals. Aquest partit és la segona força de la ciutat, amb cinc regidors a l'Ajuntament, mentre que ICV-EUiA en té tres i ERC i l'Entesa per Sabadell dos cada un. Per aconseguir que els partits que han perdut les eleccions no acabin governant mitjançant un acord, el batlle sabadellenc proposa establir 'l'elecció directa de l'alcalde en primera o segona volta com es fa a França o Itàlia'.

Cap competència sense diners
El president de la FMC considera que els ajuntaments 'han arribat al límit de la seva capacitat econòmica' i adverteix al Govern que no acceptaran més competències sense els recursos corresponents. Bustos reconeix que 'si algú està preparat per fer front a les noves realitats són els ajuntaments' però exigeix a la Generalitat que contribueixi econòmicament. El batlle compara aquesta qüestió amb els recursos que el Govern reclama a l'estat espanyol i diu que l'executiu català ha d'entendre que Catalunya 'no és només la Generalitat', també els ajuntaments. Per al representant dels municipis 'aquesta és una línia vermella que no permetrem que es traspassi'.

No es posiciona per substituir Montilla al capdavant del PSC
L'alcalde de Sabadell també ha assegurat que la seva màxima aspiració és seguir sent batlle i adverteix que 'si hagués volgut fer el salt [...] ja l'hagués donat' perquè afirma que ha tingut l'oportunitat. Assenyala que 'respecta' la decisió dels alcaldes del PSC que s'han postulat com a possibles successors de José Montilla com Josep Fèlix Ballesteros, Àngel Ros o Pere Navarro, però rebutja fer-ne valoracions. 'No diré res sobre aquests tema fins que es celebri el Congrés del partit', remarca.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Toni fletxa sabadell
19 d'abril de 2011, 12.21 h

Sí, aquest ésser que fa d'alcalde (no ho és, no en sap, no té cap autoritat moral, no l'hi considerem: és un okupa municipal amb un exèrcit d'okupes i iaios que l'envolten, a més del vot dòcil del PP que també ha comprat perquè són amics) és no sé què de l'Associació Catalana de Municipis. Aquest és el motiu (ocupar llocs i cobrar sous) pel qual els partits no s'uneixen per fer-lo fora: tots volen les seves engrunes als Consells Comarcals, Diputacions, Delegacions... i ell fins ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 d'abril de 2011, 09.46 h

Aquest home quan tenia majories absolutes no deia res. Ara, com que ja se la sent entrar per la part del derrere, vol curar-se en salut i advoca per aquesta teoria que l'afavoreix, marginant així els partits minoritaris. Vergonyós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 d'abril de 2011, 09.43 h

#6 Si tot el què dieu és veritat, ja us planyo als sabadellencs. Heu d'unir forces i encara que sigui amb un calçador, fotre'l fora d'aquesta dolce vita i la peana on els seus ignorants electors l'han alçat. Una pregunta, aquest home, no ocupa també un càrrec important en l'Associació de Municipis, o alguna cosa semblant com aquesta ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Toni fletxa sabadell
18 d'abril de 2011, 23.34 h

Aquest mediocre compra els avis posant-los autobusos d'excursió, ven fum amb projectes que no es portaran mai a terme, fa promeses delirants (Ikea només contractarà gent de Sabadell, menteix més del que respira i ha portat Sabadell a una situació trista, bruta, plena d'enxufats (com la cunyada: càrrec de confiança primer, funcionària, alehop!, de sobte) paga els servils amb càrrecs públics, encarrega feines de campanya a treballadors municipals que li deuen el lloc.. és un complet g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 d'abril de 2011, 22.43 h

Podem dir que el senyor Bustos "compra" votants a base de deixar l'aixeta oberta.

És obvi que Sabadell necessita un canvi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Gerard fletxa Sabadell
18 d'abril de 2011, 18.23 h

Per cert "senyor" Bustos imagino que parla perquè té boca, ja que si no no entenc com un socialista titlla del GOVERN DELS PERDEDORS a aquelles coalicions polítiques quan VOSTÈS EL PSC HAN DESTROSSAT CATALUNYA AMB LA SEVA POLÍTICA "D'AQUÍ NO EM MOU NI DÉU"
CREC QUE PER SER POLÍTIC EN TANT QUE MÀXIM REPRESENTANT DEL POBLE S'HAURÍA DE SUPERAR UN EXAMEN D'INTEL·LIGÈNCIA I/O CONEIXEMENTS, PER TAL DE NO RATLLAR EL RIDÍCUL A L'OBRIR BOCA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Gerard fletxa Sabadell
18 d'abril de 2011, 18.01 h

Què tal si per començar analitzem quin tipus de polític és en Bustos? Doncs bé, per començar es tracta d'un home que fins adquirir l'alcaldía de la meva ciutat es dedicava a la cura d'una consergeria, és a dir res més lluny de la política, fins que un gran dia es va "ficar" a la política socialista, d'ençà aleshores JAUJA PER ELL! CONSTRUCCIÓ D'UN XALET NOU (CARÍSSIM PER CERT, I NO A L'ABAST DEL SOU D'UN ALCALDE), SEGURETAT PRIVADA I COTXE OFICIAL AIXÍ COM ALTRES DESPESES DEL CO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'abril de 2011, 17.15 h

Ho diu ara que veu com pot perdre la majoria i que si sumen, els "perdedors" podrien desbancar-lo de l'alcaldia.

#1 T'agrairia que només opinessis d'allò en què hi entenguessis una mica, més que res per no fer el ridícul.

A Sabadell no hi ha cap tripartit (ni hi ha estat mai), el PSC governa amb minoria.

De fet, la situació política de Sabadell és singular ja que una part del què antigament va ser el PSUC i després ICV-EUiA es troba englobada en una candidatura a l'oposició anomen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'abril de 2011, 14.03 h

El que diu aquest P$OElerrouxista és un escarni per la majoria de catalans després de DOS tripartits de perdedors.

Fotre fora a tota aquesta xusma rtripartita és una questió d'higiene democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.