directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'El Periódico' preveu que CiU guanyarà a Girona i que la CUP hi aconseguirà un regidor

Els tres actuals socis de govern, PSC, ERC i ICV perdran edils i no es podria tornar a reeditar el tripartit

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Una enquesta publicada avui per El Periódico de Catalunya assegura que Convergència i Unió (CiU), amb Carles Puigdemont al capdavant, guanyarà les properes eleccions a Girona amb un total de nou regidors, el que suposaria un increment de tres edils respecte les passades eleccions de 2007. Amb tot, el sondeig també contempla l'entrada de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per primera vegada a la història amb un regidor, Jordi Navarro. Finalment, la resta de partits que actualment conformen el govern local; Partit Socialista de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), tots ells perdrien regidors.
pujol, puigdemont
Comparteix
   


Etiquetes

Una enquesta realitzada a 500 persones el passat 9 de maig pronostica que CiU aconseguiria guanyar les eleccions a Girona però que, alhora, tindria complicada la governabilitat. La candidatura encapçalada per Carles Puigdemont aconseguiria fins a nou regidors, tres més que a les eleccions de 2007. Per la seva banda, el PSC passaria de deu a vuit, ERC de quatre a dos i ICV de tres a dos, fet que significaria que no es podria tornar a reeditar el tripartit. Un altre dels fets més destacables seria l'entrada al consistori per primera vegada a la història de la CUP, que podria aconseguir un regidor.

En aquest sentit ERC deixaria de ser la tercera força al consistori al perdre la meitat dels seus edils en detriment del PP, que en guanyaria un i passaria de dos a tres. La irrupció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i els bons resultats de la CUP fragmentarien el vot independentista i aquest fet podria significar l'entrada per primera vegada de la CUP i la pèrdua de regidors a Esquerra.

Un possible pacte que podria conformar-se seria un nou tripartit, però aquesta vegada entre CiU, ERC i ICV. Malauradament els republicans s'han mostrat molt crítics amb les retallades anunciades per part del govern de Mas i el mateix passaria amb els ecosocialistes que tindrien ordres de no pactar amb la federació nacionalista.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Flor vermella fletxa Centelles
14 de maig de 2011, 12.09 h

#4 Tens tota la raó, penso igual que tu, i més, tota persona que es consideri català i estimi catalunya i els catalans, no ha de votar mai més ERC. Jo m'avergonyeixo d'haver donat suport a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Flor vermella fletxa Centelles
14 de maig de 2011, 12.07 h

Ja és hora de pplantar cara als partits que varen fformar un tripartit que, comptat i debatut vaa perjudicar Catalunya, Fora aliances amb PS -PSOE, ICV i tots els sues noms, i ERC. Rercordeu que han estat uns traïdors a Catalunyaa i que han estat donant suport al govern Zapatero que està expoliant Catalunya i els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ciscu fletxa Girona
14 de maig de 2011, 09.57 h

A veure si és veritat i la CUP entra a l'ajuntament de Girona. S'ho mereixen per la feina feta el dia a dia durant aquests últims 10 anys.

Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marià fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 16.59 h

#4 Doncs a CiU us deuen votar perquè sabeu robar més que ningú i per tenir mecenes tan generosos com el Fèlix Bitllet. Lladres, que sou uns lladres! Imitadors del Camps al PV, que trist, i teniu uns votants com els del PP, com més robeu, més us voten


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 de maig de 2011, 14.15 h

#2 Ah!...aixó funciona així?...


Esteu tant acostumats als tripijocs dels despatxos que sou incapaços d'entendre que la gent vota....i ja NO VOTA ERC justament pels seus tripijocs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de maig de 2011, 13.53 h

A Girona, CUP + REAGRUPAMENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MARIA M. fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 13.07 h

La SOCIOVERGÈNCIA MEDIÀTICA ja es reparteix el pastis abans d'hora. Tu et quedes amb Girona nosaltres amb Lleida i a tot cas pactarem a Tarragona i a Barcelona. segons els resultats que tingui ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joanet fletxa Horta
13 de maig de 2011, 10.30 h

No tinc el malgust de comprar aquest pamflet sociovergent del grupz però ahir en vaig pillar un dels que deixen gratis als trens i era divertit : enquesta de Badalona , vot decidit : ICV 4,5 , Esquerra 3,8 ...ara ve la màgia : estimació de vot made in periodicu = icv 11,5 ....Esquerra 4,5. Haha, o sigui que uns multipliquen per 2 i pico i els altres pobrets... a cagar a la via. Força Esquerra, l' única alternativa a la merdosa sociovergència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.