directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias utilitza Montilla com a exemple d'immigrant que acaba 'triomfant'

L'alcaldable de CiU reuneix prop de mig milers de nouvinguts en un acte sectorial de campanya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha dedicat l'acte d'aquest diumenge a la tarda als immigrants i 'nous catalans'. El convergent ha reunit, de la mà d'Àngel Colom, a prop de mig milers de nouvinguts, que han fet que es quedés petit l'auditori del Conservatori del Liceu. Trias, per la seva part, els ha fet una crida a la integració, a aprendre el català i a sentir-se tan catalans com els que han nascut a Barcelona. L'alcaldable de CiU, però, ha sorprès esmentant a l'expresident de la Generalitat i actual primer secretari del PSC, José Montilla. I és que Trias ha dit que la seva trajectòria el converteix en un exemple d'immigrant 'que ha triomfat'.

Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias fa entrar en campanya a Montilla. Enmig del seu discurs a l'acte dedicat als 'nous catalans' i a la immigració, el candidat de CiU ha volgut esmentar al líder dels socialistes catalans com l'exemple de que a Catalunya es pot 'triomfar' tot i haver vingut de fora i amb poques oportunitats. 'Una persona va venir amb 16 anys, sense estudis, es va posar a treballar i ha acabat sent president de la Generalitat. Ho ha fet més be o més malament, però ha triomfat', ha explicat, tot afegint que 'hem de ser capaços de que la gent, amb el seu esforç sigui capaç de triomfar, vingui d'on vingui'.

I és que Trias ha volgut donar un missatge pels nouvinguts allunyat dels que 'tiren un llimí encenent un bidó de benzina', en clara referència a formacions xenòfobes o discursos com els del PPC. 'No ho farem mai això, nosaltres', ha sentenciat, tot dirigint-se als immigrants presents per dir-los que 'no deixeu mai que ningú us digui que no sou catalans'.

Per aconseguir una integració plena, Trias els ha recomanat que facin 'el que faria tothom'. 'La feina és important, la formació dels fills és important i el respecte', ha detallat. A més, ha volgut llençar un missatge també als catalans de naixement, advertint-los que sovint tenen 'més respecte per els costums i les maneres de pensar' els que vénen de fora que els d'aquí envers els nouvinguts.

Trias ha volgut dedicar un apartat especial al català. En aquest sentit, ha explicat que no ha volgut utilitzar cap altra llengua durant l'acte perquè per ell 'el català és molt important'. És per això que ha recomanat als nouvinguts que 'parlin en català'. 'Els vostres fills, els xavals joves, tots parlaran català, i vosaltres heu de ser capaços d'entendre'ls, de parlar amb ells', els ha demanat.

L'alcaldable de CiU ha fet aquestes declaracions en el que, probablement, ha estat l'acte més multitudinari dels fets fins ara en aquesta campanya. Trias i Colom han aconseguit arrossegar fins al Conservatori del Liceu a quasi mig miler d'immigrants. Entre 350 i 400 han pogut passar a l'auditori on es feia l'acte, però més d'un centenar l'han esperat a l'exterior per victorejar-lo, fer-se fotos amb ell i aclamar-lo entre consignes, la majoria en castellà, com 'Se ve, se siente, el alcalde está presente', 'Trias alcalde de todos', 'No somos inmigrantes', o 'Trias ganador'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.