directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV diu que no pactarà amb CiU a cap ajuntament si no aturen les retallades

Joan Herrera renega ara dels pactes amb el PSC perquè 'no han estat ferms' davant el president espanyol

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que la seva formació no pensa pactar amb CiU a cap ajuntament si no atura les retallades. 'Entendre's amb CiU és difícil perquè retalla a tort i a dret; només pactarem amb els que plantin cara a les retallades', ha declarat Herrera. Per al líder d'ICV, l'opció de pactes amb el PSC tampoc és bona perquè, segons ha afirmat, els socialistes 'no ha estat ferms davant les retallades de Zapatero'. Per això, Herrera sosté que ICV ha de créixer en vots perquè 'és l'única formació que practica polítiques d'esquerres i ecologistes'. Després de governar dos mandats amb PSC i ERC a Girona, Herrera ha pronosticat que ICV serà 'la sorpresa de la nit electoral'.
herrera, girona, olòriz
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha fet costat al candidat per Girona, Joan Olòriz © ACN

Comparteix
   


Etiquetes

El líder dels ecologistes ha llançat aquest dilluns un missatge clar per a possibles pactes postelectorals: Si CiU no fa enrere amb les retallades d'àmbits com la Salut i l'Educació no comptarà amb el suport d'ICV a cap ajuntament. Malgrat que Herrera ha reconegut que cada agrupació local té 'autonomia', ha avançat que 'és difícil entrendre's amb CiU' i també ha criticat el PSC perquè, segons diu, sí s'ha mostrat 'ferm' davant les retallades de l'executiu català però no ha mostrat la mateixa fermesa amb les retallades impulsades pel govern espanyol.

'Tant a Girona com a tot Catalunya ICV el que farà és prioritzar les polítiques socials i apostarà per una manera d'entendre la política més dialogant i sense autoritarismes', ha afirmat Herrera que creu que, a Girona, el partit pot ser la 'sorpresa de la nit electoral'. La formació ha guanyat un regidor en cadascuna de les eleccions en què Joan Olòriz ha encapçalat la candidatura, passant de un representant a tres regidors en vuit anys. Durant els dos últims mandats ha estat al govern juntament amb PSC i ERC. Per això, el candidat a Girona ha animat els ciutadans a apostar per ICV per aconseguir que el partit tingui 'més força' i pugui continuar impulsant polítiques d'esquerres.

Preguntat per possibles pactes postelectorals, l'alcaldable d'ICV, Joan Olòriz, ha refermat les paraules d'Herrera i, malgrat que ha dit que les decisions es prendran des de Girona, ha reconegut que no hi ha sintonia amb CiU ni PSC. 'Costa molt al candidat de CiU explicar què fan els seus companys a Barcelona i també li costa a la candidata del PSC justificar què fan els seus a Madrid però a mi no em costa gens', ha declarat Olóriz que ha manifestat que la voluntat d'ICV és poder 'governar la ciutat'. 'No existeix una dicotomia entre PSC i CiU perquè ICV també és una opció real de govern i ho dic sense petulàncies', ha sentenciat Olòriz.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep M. Puig fletxa Terrassa
17 de maig de 2011, 15.42 h

El Sr. Herrera demostra dues coses. Que el cinisme no és patrimoni de ningú en especial i que en la seva lògica, no importa si el calaix està ple o buit, allò que és important és gastar. Com que no vull entrar a la crítica fàcil, només li voldria deixar clar que amb el criteri de gastar i subvencionar i subsidiar, ens hem arruïnat. Els catalans diem que d'on no n'hi ha no en pot rajar. Si els d'ICV n'aprenguessin la lliçó, podrien anar sols pel món. Mentrestant cal que se'ls vigil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de maig de 2011, 15.18 h

Gracies a Deu el fet que ¨els socialistes no han estat ferms davant les retallades de Zapatero¨ ha estat contrarrestat els ultims 8 anys per la fermesa del Sr Herrera i companya en la defensa dels drets dels catalans.............(limitan la velocitat en carretera, fent actuacions per aixecar la motivacio dels mossos, interessantse per els drets nacionals de les formigues del Sahel, l´esclavisme entre els gripaus de la Conchinchina i altres temes de grans contingut social i ciutada) No em dei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Sant Pere de Ribes
17 de maig de 2011, 00.09 h

Doncs jo em conformarai amb què ICV no pactéssiu amb el PP, com a Olivella (el Garraf), i de passada, que aturéssiu tanta urbanització en aquell municipi, que sembla mentida!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de maig de 2011, 15.08 h

Ostres clar! ICV no són responsables de la mala gaestió del "seu" govern ... Si no volen retallades que comencin renunciant a la meitat del sou i dietes que cobren per escalfar la cadira al parlament: ja en tindríem per pagar el sou a uns quants mestres o metges. Si és que no tenen vergonya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
16 de maig de 2011, 13.59 h

ICV ens ha fet empassar "el nou sistema de finançament", derivat de l'Estatutet, que perpetua l'Espoli Fiscal contra Catalunya.

Els polítics que consenten o no fan res per aturar l'Espoli Fiscal n'esdevenen CÒMPLICES.

Ser còmplice de l'Espoli Fiscal ha de ser penat amb presó i embargament de bens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.