directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits criden els manifestants a canalitzar la 'indignació' en vots a les urnes el diumenge

Totes les formacions asseguren estar obertes a escoltar les protestes · Hereu avança que no permetrà una acampada 'indefinida' a la plaça de Catalunya

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'acampada al mig de la plaça de Catalunya ha afectat de ple a la campanya de les eleccions municipals d'aquest diumenge. Totes les formacions polítiques s'han hagut de pronunciar aquest dimecres respecte a la mobilització ciutadana convocada a través de les xarxes socials en contra de la gestió de la crisi que ha fet la classe política i econòmica. Els partits polítics han assegurat que paren atenció a les queixes però també s'han afanyat a instar el moviment d''indignats' a canalitzar la seva mobilització a través de la participació i el vot en les eleccions municipals d'aquest diumenge. L'alcalde de Barcelona i candidat del PSC, Jordi Hereu, ha advertit que no permetrà que l'acampada es converteixi en indefinida i ha afirmat que l'única manera útil de canalitzar les queixes és a través de la política.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i això, Hereu ha descartat desallotjar la plaça sempre i quan la manifestació no es converteixi estrictament en una acampada. 'Nosaltres no podem enquistar les situacions, no podem permetre que la gent es quedi de manera indefinida a l'espai públic, amb elements ja estables. Això no. Ara, concentracions ciutadanes, òbviament, hem de trobar la manera de poder-ho canalitzar', ha afirmat. Hereu ha afegit que comparteix els motius d'indignació, que no intentarà manipular aquest sentiment, però adverteix que l'única manera útil de canalitzar les queixes és a través de la política.

Trias creu que els polítics 's'equivocarien' si no escoltessin els acampats de plaça Catalunya
El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat el seu 'respecte' pels manifestants acampats des de dimarts a plaça Catalunya i que s'emmarquen al moviment 'revolucionari' engegat a diverses ciutats de l'Estat. Trias ha assegurat que els polítics 'ens equivocaríem si no escoltéssim el que ens volen dir'. En aquest sentit, el convergent ha destacat que 'hi ha un clam de gent' que demana 'reformar i modernitzar el sistema', així com establir 'nous sistemes de representativitat'. I per Trias, els polítics ha 'de reflexionar' sobre això i sobre 'aquest tipus de moviment' on, segons ell, s'ajunten gent que protesta per la situació econòmica amb els que volen canviar el sistema.

Alberto Fernández Díaz demana esperar per veure com evoluciona el moviment
El candidat del PP per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s'ha mostrat partidari d'esperar per veure com evoluciona el moviment de protesta i no desallotjar-los, de moment. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' ha demanat als manifestants que expressin la seva opinió diumenge votant qualsevol de les 25 candidatures que es presenten en aquesta ocasió a les eleccions a Barcelona

Gomà hi veu una reacció a les retallades
Segons el candidat d'ICV, Ricard Gomà, la protesta organitzada a la plaça de Catalunya és l'expressió de la ciutadania davant les retallades que s'estan produint i ha demanat als 'indignats' que votin el seu partit: 'Nosaltres ens sentim interpel·lats, i per tant defensem encara les nostres posicions polítiques de combatre tota mena de retallades i de defensa de l'estat del benestar i dels serveis públics universals'. Tot i això, ha descartat anar-los a veure perquè el gest -que sí que ha fet Jordi Portabella- es podria interpretar com un acte electoralista.

Portabella canvia l'acte de fi de campanya per deixar via lliure als manifestants
L'alcaldable d'Unitat per Barcelona, el republicà Jordi Portabella, ha assegurat que entén les reivindicacions dels acampats a la plaça de Catalunya, però ha coincidit amb Jordi Hereu en reclamar que es vertebrin les queixes i que l'única sortida és la política: 'La política no és en ella mateixa ni la solució, ni l'obstacle. És la manera de practicar la política el que pot ser una solució o un obstacle. I nosaltres el que proposem són eines de transformació social'. Unitat per Barcelona ha canviat la ubicació del seu acte final de campanya per evitar que siguin desallotjats



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Karme fletxa Alt Penedès
20 de maig de 2011, 08.35 h

Sempre he procurat estar oberta i no m'importa rectificar si ho veig clar. Els vostres arguments em fan pensar amb la possibilitat del vot nul, on també puc expressar el meu rebutj; el meu fill també pensa el mateix. Gràcies a tothom per les vostres aportacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
19 de maig de 2011, 21.19 h

Ja em perdonareu, però recordo l'any de la "majoria absoluta" de l'Ansar, que ho va aconseguir a base de l'abstenció de la gent d'esquerres, que va passar olímpicament d'anar a votar per que n'estava fins els collons de la situació. La dreta de l'estat eppanyol és absolutament disciplinada i van a votar en bloc, per la qual cosa, ens agradi o no, si la resta no hi va, doncs ells guanyen per majoria. Encara que voti un 40% dels cens, ells s'emporten el gat a l'aigua. Per tant, poca broma i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Karme fletxa Alt Penedès
19 de maig de 2011, 18.49 h

#15 Respecto la teva opinió i segurament en alguna cosa tens raó, però segueixo creient que l'abstenció es la millor opció, perquè cap polític es mereix la meva atenció. I ho dic de bon rollo, Pep.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PepVallès fletxa Vallès Oriental
19 de maig de 2011, 17.51 h

#11 Si es cert que ja comences a tenir una certa "edat electoral" potser es que estàs poc o mal informada.
Fa anys i panys que la abstenció es la opció més "votada" elecció rere elecció i només serveix perque els politics surtin l'endemà dient que aixó es molt dolent i repartint-se el pastis a continuació.
Si no vas a votar o votes en blanc es totalment inutil. La única manera de expressar el descontentament es anar a votar d'una altra manera.
Hi ha una opció: vot nul, agafes una pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Barcelona
19 de maig de 2011, 17.51 h

Manifest #catalanrevolution feu-lo correr http://catalanrevolution.wordpress.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Karme fletxa Alt Penedès
19 de maig de 2011, 11.49 h

#12 Gràcies per la teva aportació; m'ha semblat especialment interessant el vídeo de l'Arcadi Oliveres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
David fletxa Barcelona
19 de maig de 2011, 10.43 h

estic amb tots els comentaris, les concentracions tenen tota la raó del món d'existir. Us recomano veure on video on mostren l'acampada de plaça Catalunya a www.descobrirelmon.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Karme fletxa Alt Penedès
19 de maig de 2011, 09.46 h

#9 Aquest raonament es antic i l'escolto des que tinc edat electoral, ja fa molts anys i res a canviat, votis a qui votis. Sóc partidària que guanyi l'abstenció, perquè sàpiguen que no volem a ningú, perquè ningú farà res pels votants. Guanyi qui guanyi, després fan pactes i s'ho arreglen entre ells. No vull donar poders a ningú, perquè desprès facin el que els hi dóna la gana amb el nostre vot. Abstenció, crec que es el millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep . Rubí fletxa Barcelona
19 de maig de 2011, 09.41 h

Quan ara fa 2 mesos es va votar al congrés al proposta d' Esquerra per la dació de les hipoteques, on estaven aquesta gent que havíen de pressionar els polítics contra la banca ? llavors van ser vint persones i prou ! I ara que arriba el bon temps acampem i demanem de no anar a votar ! Collonut, peruqè els votants "benestants" del pp-cyu i psoe hi aniran tots. I són esclaus de la banca, aquests si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep . Rubí fletxa Barcelona
19 de maig de 2011, 09.37 h

La dreta ha aconseguit el que volia : jugada rodona . Tots els parits són iguals i no anirema votar...però ells si. Vull recordar que en el moviment de dació en pagament de les hipoteques, Esquerra sobre tot i després ICV han estat al nostre costat mentre cyu, psc i pp al costat de la banca. Ara diumenge, ens quedem a casa i que tornin a guanyar els de sempre. Fotem el joc a la dreta, no entenem res ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.