directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao admet converses amb Herrera perquè ERC i ICV es presentin juntes al Congrés

El secretari general dels republicans 'no descarta' presidir el partit en substitució de Joan Puigcercós

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de la nova patacada electoral del 22M i enmig dels primers moviments per a la substitució de Joan Puigcercós a la presidència d'ERC, el secretari general de la formació, Joan Ridao, ha advocat aquest dijous per un acord amb ICV perquè ambdues formacions concorrin en una única llista a les eleccions espanyoles de l'any vinent. Ridao assegura que li agradaria que 'ERC i ICV anessin juntes' i ha admès que fins i tot ha encetat converses amb el secretari general d'ICV, Joan Herrera. En una entrevista a RAC1, Ridao matisa que la possibilitat que l'acord es materialitzi 'depèn de moltes coses'.

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general d'ERC també s'ha pronunciat sobre el debat successori a la formació republicana. 'No ho descarto', ha afirmat en relació a la seva possible candidatura a la presidència del partit. Quant a Oriol Junqueras, que dimecres va ser avalat per Joan Puigcercós i Ernest Benach per a presidir el partit, Ridao s'ha limitat a dir que havia parlat amb ell i li ha manifestat que 'li agradaria liderar ERC'.

Disjuntiva entre liderar el centre-esquerra o ser 'un espai minoritari de suma independentista
Ridao proposa encarar el debat per rellançar el partit des del canvi de lideratges i de l'estructura organitzativa però defuig parlar de 'renovació' ja que entén que això voldria dir 'canviar-ho absolutament tot'. El secretari general dels republicans sosté que la 'pèrdua d'influència política i social' del partit en les darreres conteses electorals 'no impugna la base ideològica d'ERC' perquè considera que els votants han deixat de confiar en el partit no per allò que és sinó per allò que s'ha fet malament. En aquest sentit Ridao planteja que la formació es troba davant d'una disjuntiva en què ha de triar entre ser un partit 'de govern i de majories obrint el perímetre per liderar l'espai del centre-esquerra i substituir el PSC' que, segons Ridao, està en contra de les persones que volen que el partit sigui 'un espai minoritari de la suma independentista, com s'ha intentat a Barcelona' que equipara a 'una botigueta de vetes i fils'.

Davant algunes veus que demanen renovació i cares noves al capdavant del partit, Ridao que ja va explicar en una entrevista a directe!cat que no se sent deslegitimat per optar a la presidència per haver estat secretari general del partit en la darrera etapa, aposta per combinar la renovació i l'experiència en la nova direcció i recorda que 'totes les persones' que apareixen com a possibles presidents són 'corresponsables' dels mals resultats electorals. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Jordi P. fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 20.33 h

Francesc,

ERC no està acabada ni molt menys. Que jo sàpiga és la força independentista més votada i a molta distància de la segona.

Hi ha hagut dos partits o coalicions que han buscat la unitat de independentistes siguin del color que sigui SI i RCat. I ara Portabella ho ha tornat a provar amb UxB i l'èxit de tots tres ha estat impressionant. Hi ha d'haver independentistes de dretes i d'esquerres igual que n'hi ha d'espanyolistes i cada un ha de tenir el seu partit per poder votar tra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
26 de maig de 2011, 20.12 h

No es un bon moment ara per a aconseguir la unitat de tots els partits independentistes??
Quan ERC dominava amb 21 escons, ERC volia que la resta de forces independentistes se integresin a ERC. Ara que ERC esta mes acabada que el sastre d´en Tarzan potser seria un bon moment per a que totes les forces independentistes unisin forces en ingualtat de condicions.
VIsca Catalunya lliure
Si Catalunya no es independent no es perque els votants no ho volguem es perque els nostres representants indepen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi-80 fletxa València
26 de maig de 2011, 20.04 h

#22 Gent amb anys de militància, del món municipal, del territori, que haja picat pedra per la independència i pel partit. Seria per a ERC un revulsiu des de baix com ho va ser Zapatero per al PSOE en el seu temps.

Que ningú així dón un pas endavant? Aleshores, si l'opció és entre Ridao, Portabella i Junqueras, els 3 són roïns per a dirigir un partit, però el menys roin seria Junqueras, i a pregar pel partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ivan fletxa Avinyó
26 de maig de 2011, 18.53 h

Si a alguns tan els molesta la possibilitat de que ERC vagi unida a un partit no independentista al Congrés, que es mirin quins partits formen part del grup al qual pertany ERC al Parlament Europeu. Suposo que per coherència s'hauria de demanar a ERC que abandonés aquest grup, ja que també hi han partits no independentistes (la mateixa Iniciativa, per exemple).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Angel fletxa Sabadell
26 de maig de 2011, 18.36 h

Que sàpigue ERC no es, ni ha sigut un partit independentista i prou , A més de naturalment de lluitar per les màximes quotes de llibertat nacional per als PPCC (altrament dita independència), però el dia a dia obliga a defensar l'estat del benestar, la igualtat d'oportunitats, mitjançant la redistribució de la riquesa produida al pais, defensar-nos de l'expoli fiscal, afavorir la creació d'empreses, tot lluitant contra l'atur i la crisi etc. etc. La feina es titànica però no tot es re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi P. fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 17.53 h

Em sembla que ningú parla d'abandonar el projecte d'un estat propi, sinó de fer una coalició electoral en unes eleccions en les quals clarament no es decidirà la independència de Catalunya. Per a mi ERC té dos eixos principals l'independentisme i el fet de ser d'esquerres. A l'hora de fer una coalició es pot prioritzar un dels dos, però difícilment els dos alhora ja que llavors l'única coalició possible seria amb les CUP ja que d'ERC només n'hi ha una.

Els qui sou militants sou els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Republicà fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 16.43 h

#19 I el teu tàndem ideal per a President-Secretari General seria ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Rubinenc fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 16.42 h

Resulta que no hi ha cap senyal de rebel.lia democràtica i progressista més important que demanar la creació d'un estat propi, que garanteixi els drets dels ciutadans i que augmenti la seva qualitat de vida. Que jo sàpiga aquest era el leit-motive d'Esquerra Republicana de Catalunya i no el Iniciativa, però potser algú l' ha canviat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ivan fletxa Avinyó
26 de maig de 2011, 16.30 h

Em sembla que alguns confoneu independentisme amb integrisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi-80 fletxa València
26 de maig de 2011, 15.46 h

Jo crec que l'estratègia que tenen és fer propostes tan destrellades i fartar-nos a tots, entre Ridaos, Portabellas i alttres, per a fer bo Junqueras i que tots el vegem com la solució.

ERC està pagant la seua covardia i oportunisme, i no veiem capacitat de reacció. Si Junqueras és la solució, és per a plegar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.