directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta sobre la nova direcció del PSC: 'Caldrà veure si tothom ha de ser molt nou o hi pot haver una barreja'

Nega que s'hagi postulat per liderar el partit fent públiques les seves propostes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha negat aquest dijous que s'hagi postulat per ser primer secretari dels socialistes catalans fent públiques les seves propostes a partir d'un decàleg que porta per títol 'Una agenda per a la renovació del PSC'. En declaracions a la Cadena SER, Iceta ha assegurat que això no és un primer pas per optar a liderar el partit. 'Jo no m'anuncio, pobre de mi, he escrit un article sobre què fer al congrés, però no he anunciat res', ha dit. Sobre el grau de renovació que ha de tenir la futura direcció, Iceta creu que caldrà discutir si 'tothom ha de ser molt nou' o hi pot haver 'barreja', però ha reclamat centrar-se en les idees.
Miquel Iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Iceta ha publicat un article on exposa els que considera els deu reptes que creu que ha d'afrontar el PSC per renovar-se després de les derrotes de les últimes dues eleccions. Un gest que es podia interpretar com un primer pas d'Iceta per entrar en el debat intern i optar a liderar el partit. Iceta va afirmar fa uns mesos que no pensava dir-hi la seva sobre el debat intern fins passades les municipals i el primer pas ha estat aquest article, que ha remarcat que en cap cas s'ha d'interpretar com un pas per liderar el partit.

'Jo no m'anuncio, pobre de mi, he escrit un article dient el que crec que hem de fer al congrés del PSC, però no he anunciat res', ha dit, 'senzillament he fet una aportació al debat que crec que ha de ser un debat d'idees'. A més, ha afegit que en cada congrés del partit ha fet un article d'aquestes característiques fent les seves propostes que 'no suposa en cap cas l'anunci d'una candidatura'.

Iceta ha afegit que 'mai dels mais' anunciaria una candidatura a un congrés que encara no està convocat 'per un tema de respecte mínim als companys, a la meva organització i el meu partit'. Tot i això, ha afegit que això no vol dir que 'no vulgui fer una aportació', ja que s'ha descrit com una persona 'apassionada per la política' i el seu partit, i que farà 'tot el possible' perquè el partit surti de la situació actual 'contribuint des del lloc on em toqui'.

Sobre quin grau de renovació ha de tenir la nova direcció, Iceta ha dit que caldrà veure 'si tothom ha de ser nou' o bé hi ha d'haver una 'barreja'. Tot i això, creu que ara cal centrar-se en parlar de continguts, ja que 'si ens posem d'acord en el què ens posem més fàcil parlar del qui' i sinó es pot acabar anant amb 'prejudicis de m'agrada una cosa o no segons qui la diu'. 'Jo vull discutir sobre propostes i jo modestament he fet la meva', ha reblat.

Entre altres aspectes de l'article, Iceta aposta per 'actualitzar' la relació amb el PSOE i assumir un 'vot diferenciat' del PSC al Congrés en temes catalans en què no hi hagi un acord. Iceta ha dit que es tracta que 'quedi reconegut' i que 's'assumeixi la possibilitat', tot assegurant que hi ha casos, per exemple, entre partits alemanys. Tot i això, ha remarcat que el PSC 'sempre' ha tingut llibertat per votar el que ha volgut.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de maig de 2011, 09.51 h

Aquest ja nota com tremola la cadira, jo també vull que continuin ell , en Zaragoza i en Monti, seria com no voler que continués en Mourinho, na provant de redreçar-ho , no pararan fins que ho hagin enfosat tot , serà l'unica manera que iniciativa i esquerra ocupin el lloc del PSC , esperar a que els tres musqueters continuin fent la seva tasca i s'en surtin


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.