directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscalia investigarà la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya per si és racista

L'òrgan ha encarregat a la policia que recopili informació per si hi ha 'indicis racionals' de delicte

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Fiscalia de Barcelona investigarà la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya (PxC) de les eleccions municipals del passat 22 de maig per si es pot considerar que va ser xenòfoba o racista. Segons han informat a l'ACN fonts de la Fiscalia, el fiscal de delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ha encarregat a la policia que recopili totes les dades possibles per tal d'analitzar si hi ha 'indicis racionals' de delicte. La propaganda de PxC va ser denunciada per diverses entitats de Mataró i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), entre altres.
mònica lora, plataforma per catalunya, pxc, mataró
Comparteix
   


Etiquetes
Durant la campanya electoral el grup d'advocats del Col·lectiu Ronda va denunciar el partit en nom de l'Associació Jama-Kafo, una entitat que defensa dels drets dels immigrants. La propaganda de PxC consistia en la reproducció falsa d'un xec de 4.000 euros a nom d'un immigrant i 'emès' pel Pacte Nacional per a la Immigració.

De la seva banda, ICV-EUiA va denunciar el partit per la propaganda que va enviar als veïns de Mataró durant la campanya electoral en considerar-lo material racista que atempta contra els drets de les persones i que 'defensa clarament una opció de fractura social i trencament de la convivència'. També l'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), va presentar una denúncia contra el president de Plataforma per Catalunya i el candidat a d'aquest partit en aquesta ciutat per un possible delicte d'injúries i calúmnies. La denúncia també era per la propaganda electoral que PxC va repartir a la localitat en què apareixien missatges com el que afirma que l'Ajuntament està pagant les hipoteques dels immigrants. L'alcalde va denuncia al·legant que aquestes idees 'són totalment falses' i poden ser 'constitutives d'un delicte'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
mario fletxa bcn
5 de juny de 2011, 09.24 h

#6 Potser tens raó, s'haurà de demostrar, però el principi fonamental és que tots els immigrants són dolents fins que no es demostri el contrari, en canvi els catalans són bons sense exclusions ( millor raça ). Si hi ha un negre a la plataforma vol dir que s'ha integrat i és un català convençut i per tant és dels bons ?. Molts dels que voten PXC són immigrants d'españa que ja no es recorden de com varen venir però mai s'han integrat del tot i ni tan sols parlen català (també ho ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
3 de juny de 2011, 22.08 h

#3 Pretendre identificar PxC amb el nazisme és, com diuen els castellans, "mezclar churras con merinas". El partit nazi sí era racista, car feia de la superioritat de la raça el seu cavall de batalla. El cas de PxC és ben diferent. Jo no he sentit mai dir als membres d'aquesta formació que la nostra raça sigui superior, tal com propugna el racisme. Conec una persona que ha votat PxC i puc dir amb orgull que no és un racista. Sabíeu que un dels candidats de la llista de PxC a L'Hospitale... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mercè fletxa Barcelona
3 de juny de 2011, 13.33 h

#4 Em sembla raonable el comentari de l’Estrella. No sóc en absolut votant de PxC però crec que polítics i part de l’opinió pública, a apart de titllar aquest partit i la gent que els ha votat de racistes, podrien demanar-se perquè ha sorgit aquest col•lectiu.
Lo lògic sempre es pensar que la major part de la gent que ha immigrat al nostre país ve a buscar-se la vida de bona fe però ha d’haver una política d’immigració raonable que no passa per donar targes sanitàries i ti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Estrella fletxa Osona
3 de juny de 2011, 12.06 h

No perdeu de vista que si PxC és racista, totes les persones que el varen votar son racistes? això vol dir alguna cosa, vol dir que hi ha molta gent que pensa com PxC, i jo diria que n'hi ha molts més que pensen igual però aquest ramalasso de dretes que té PxC fa que no la votin, però respecte a la immigració hi ha molt més gent que pensa com PxC.
No entenc res, tothom fa bocada de democràcia, però quan es diu alguna cosa que no agrada eliminar-ho. Es ben veritat que estem vivint una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
3 de juny de 2011, 10.59 h


#1 El nazisme va començar així i ja varem veure com va acabar. Aquests "paius" si que volen viure amb l'esquena dreta, a cops de colze per arribar al poder com sigui, sobretot mentint i difamant, t'ho creus tot això? què Neonazi ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aparici fletxa Badalona
3 de juny de 2011, 09.33 h

Potser l'Albiol no és un racista consumat i nomès ho és en grau de temptativa, el que ningú pot negar és que l'Albiol i tot el PP de Badalona son uns vulgars estafadors que han guanyat molts vots enganyant a la gent igual que un jugador de cartes marca les cartes o s'amaga asos a les mànigues per fer trampes i guanyar la partida i els diners.
Crec que l'Albiol hauria de ser jutjat i condemnat per mentider i estafador , no per racista, encara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
3 de juny de 2011, 08.10 h

Definició de racisme: Doctrina que propugna la desigualtat de les races humanes i en virtut de la qual hom justifica el fet que certes races o cultures siguin sotmeses a explotació econòmica, a segregació social o àdhuc a destrucció física.

Aquesta és la definició que fa el Diccionari de la Llengua Catalana. He vist la propaganda electoral de la Plataforma per Catalunya i, d'acord amb aquesta definició, no es pot qualificar de racista. I no crec que els més de 65.000 votants d'aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.