directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 20 de maig de 2024 00:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Un informe de Nacions Unides declara Internet com un dret humà

El document s'ha presentat a l'assemblea general que s'està fent aquests dies a Ginebra

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'L'única i canviant naturalesa d'Internet no només permet als individus exercir el seu dret d'opinió i expressió, sinó que també forma part dels seus drets humans i promou el progrés de la societat en el seu conjunt', indica el ponent de l'ONU Frank La Rue en un document presentat a la 17a sessió del Consell de Drets Humans. El text insta els governs a esforçar-se 'per fer Internet àmpliament disponible, accessible i assequible per a tots', per la qual cosa 'assegurar l'accés universal' a la xarxa 'ha de ser una prioritat per a tots els estats'. L'ONU també assenyala alguna de les violacions del dret a accés a Internet com filtrar o bloquejar contingut o fer 'ciberatacs'.
pc ordinador internet
Comparteix
   


Etiquetes
En el document sobre l'accés a la xarxa presentat a las sessió del Consell de Drets Humans que se celebra fins el 17 de juny a Ginebra. La Rue considera que una de les violacions del dret a accés Internet és filtrar o bloquejar certs continguts. En aquest punt insta els intermediaris a revelar qualsevol de les demandes que puguin rebre en aquest sentit.

Una altra de les violacions, segons el document, és tallar l'accés a la xarxa com es va fer, per exemple, durant les revoltes d'Egipte. L'ONU afirma que l'accés al WWW s'ha de mantenir i és especialment valuós 'en moments política clau com eleccions, temps d'intranquil·litat social o adversaris històrics i polítics'.

Els atacs de pirates informàtics a algunes empreses violen, segons apunta eol document, l'article 12 de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'ONU diu que els estats han de tenir polítiques clares sobre la regulació i càstig per l'ús indegut d'aquestes dades.

L'informe conclou dient que 'Internet com un mitjà per exercir el dret a la llibertat d'expressió només pot servir a aquests propòsits si els estats assumeixen el seu compromís per desenvolupar polítiques efectives per aconseguir l'accés universal'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
cony71 fletxa Alacant
12 de juny de 2011, 04.34 h

Hauria d'ésser com la televisió, pagar únicament per l'aparat, no la connexió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.