directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camps presenta un govern 'renovat' amb la fins ara directora de Canal 9 com a portaveu i consellera

Manté el 30% de la composició antiga i Paula Sánchez de León en serà l'única vicepresidenta

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha presentat aquest dimarts al vespre la composició del nou govern format per 10 conselleries en les quals només repeteixen tres noms. L'actual portaveu, Paula Sánchez de León, passarà a ocupar la conselleria de Presidència, serà vicepresidenta del govern i peça clau del nou executiu, mentre que el conseller de Governació, Serafín Castellano, i la consellera d'Agricultura, Maritina Hernández, continuaran en el càrrec. Camps unifica Educació, Formació i Ocupació, que ostentarà José Císcar, actual alcalde de Teulada (Marina Alta) i deixa Cultura, Turisme i Esports per a la fins ara directora de Canal9, Lola Johnson, que també serà portaveu.

Comparteix
   


Etiquetes
Francisco Camps ha presentat aquest dimarts el nou govern de la Generalitat Valenciana anunciant una important renovació de consellers que afecta fins un 70% de la composició del nou executiu. En la tercera legislatura de Camps al capdavant del govern valencià, aquest passarà de 13 a 10 conselleries, en la línia de les reduccions anunciades recentment.

Només tres són els noms que repeteixen en relació amb l'executiu anterior mentre que els nous consellers són actuals secretaris autonòmics del mateix departament, directors generals, càrrecs de confiança dins del partit o persones d'un perfil més tècnic.

Paula Sánchez, dona forta del Consell

Entre els que continuen, destaca especialment el nom de l'actual portaveu del govern valencià i consellera de Justícia, Paula Sánchez de León, que ocuparà la conselleria de Presidència i serà l'única vicepresidenta del govern valencià. Sánchez de León coordinarà tasques del govern i la presència institucional del govern fora del territori.

Sobre ella, Francisco Camps, ha dit que ha estat la directora de "la reexida campanya del PP que ha permès que jo estigui ara aquí i és persona de gran esforç".

Repeteixen conselleria, l'actual conseller de Governació, Serafín Castellano, i l'actual consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Maritina Hernández.

Camps ha assegurat que aquestes dos conselleries són "esèncials" en la conformació d'un govern valencià. Sobre Agricultura, ha assegurat que és necessària "en tot govern dels valencians" i sobre Governació, Camps ha considerat que malgrat no tenir les competències transferides en seguretat és clau en l'extinció d'incendis i en "l'actuació ràpida en la defensa del territori".

El director del ICEX, nou conseller d'Economia

La conselleria d'Economia, Indústria i Comerç l'ocuparà Enrique Verdeguer, fins ara director general de l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) mentre que la conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques serà per José Manuel Vela, fins ara secretari autonòmic de la conselleria d'Economia i antic vicerector de la Universitat Jaume I de Castelló.

"Crec que és una necessitat lligar les polítiques industrials i sectors productius directament a les grans decisions en matèria econòmica", ha dit Camps per explicar l'unificació d'Economia amb Indústria.

Sobre el nou conseller Enrique Verdeguer Camps ha explicat que és un "expert en exportació i innovació" i "és una persona que ha obert la indústria espanyola als mercats internacionals i confio que desenvolupi els seus coneixements en l'àmbit valencià"

Educació, Formació i Ocupació en un únic departament

L'actual alcalde de Teulada (Marina Alta), llicenciat en dret i delegat del govern valencià a Alacant, José Císcar serà nou conseller d'Educació, Formació i Ocupació mentre que el fins ara secretari autonòmic de Sanitat passarà a dirigir la conselleria de Sanitat.

"Unificar educació, formació i ocupació és una de les tasques que duc temps intentant fer i pensar que tota l'educació des de primària estarà al costat de l'ocupació és una gran satisfacció", ha dit Camps.

El president valencià ha continuat assegurant que la decisió d'unificar educació, formació i ocupació té la motivació perquè "hui tot el que significa educar, formar, té una línia directa al voltant a la qualificació per ser més competitius en l'àmbit econòmic".

L'alcaldessa de La Vall d'Uixó (Plana Baixa), Isabel Bonig, dirigirà Infraestructures, Territori i Medi Ambient i el fins ara secretari autonòmic de Justícia, Jorge Cabré és nou conseller de Justícia i Benestar Social.

La fins ara directora de Canal 9 serà portaveu del govern i consellera de Cultura

La fins el moment directora de Canal 9, Lola Johnson, serà nova consellera de Cultura, Turisme i Esports. Johnson també farà les funcions de portaveu del govern valencià.

Camps ha dit que aquesta conselleria té la "importantíssima tasca d'unir l'esforç per la defensa del nostre patrimoni, la presència dels sectors audiovisuals, les arts escèniques i l'esport, una visió de conjunt de la Comunitat Valencian com a projecte externi i intern".

El president valencià ha dit que "cal vendre la Comunitat i vendre-la bé" i ha destacat que "la imatge de la Comunitat ha de ser cada dia el millor possible i he cregut oportú que una persona experta en el mitjà audiovisual i de les tradicions valencianes ha d'estar al capdavant d'aquesta conselleria".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
22 de juny de 2011, 22.27 h

Val,i a on és la notícia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
No fotis ??? fletxa Casa Meva
22 de juny de 2011, 11.33 h

Així aquesta dona no ha pas canviat de feina, no ? Continua fent el mateix, no ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de juny de 2011, 09.19 h

Estic segur que el canal 9 mai va està polititzat, ni ha estat ni estarà......xD


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.