directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escola Valenciana denunciarà al Consell d'Europa la supressió de les línies en valencià a l'ensenyament

L'entitat es reunirà amb experts del comitè de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Escola Valenciana traslladarà al Consell d'Europa el projecte de decret del govern valencià de model únic d'ensenyament trilingüe valencià-castellà-anglès que acaba amb les línies d'ensenyament en valencià. L'entitat s'oposa en considerar que acabarà amb les actuals línies educatives en valencià i en entendre que no aconseguirà 'un plurilingüisme real'. Així, Escola Valenciana ha anunciat que aquest dimarts es reunirà amb experts del comitè de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries per 'informar de l'intent de canvi legal en el sistema educatiu valencià'. L'entitat també ha anunciat que es reunirà amb assessors legals per preparar una estratègia jurídica davant el decret perquè 'prohibeix el dret estatutari d'estudiar en valencià'.

Comparteix
   


Etiquetes
Escola Valenciana ha informat que continua amb la seva oposició 'ferma' al nou model d'ensenyament des de la mobilització, l'acció legal i les relacions institucionals. L'entitat celebra que les dos mobilitzacions ciutadanes en contra del decret hagin donat fruits, assegura que 'el procés d'aprovació del decret està estancat' i avança que fins que no es retiri el decret les mobilitzacions continuaran a partir del setembre.

L'entitat centra ara en les relacions institucionals i l'acció legal l'estratègia. Segons que ha informat, traslladarà al Consell d'Europa el projecte del govern valencià reunint-se amb experts del comitè de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries.

Escola Valenciana ha recordat que l'Alt Comissionat de les Llengües Regionals i Minoritàries ha reiterat el seu aval al model educatiu d'immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes. L'entitat ha anunciat que presentarà al·legacions en aquesta matèria a l'informe anual sobre l'estat de les llengües que l'Estat espanyol envia anualment a Europa.

La federació es reunirà demà amb la secretària de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, Simone Klinge, i els membres del comité d'experts de la Carta Europea Vesna Cmic, Alberto López Basaguren i Gabor Kardos.

Escola Valenciana ha recordat que aquesta acció se suma a la resolució del Congrés dels Diputats del passat dijous instant el govern espanyol a 'difondre la tasca cultural i pedagògica' dels sistemes educatius que introdueixen com a llengua vehicular en l'ensenyament la 'pròpia i oficial del territori'.

Oposició al decret entre els ajuntaments
L'entitat ha remarcat l'oposició al decret que està percebent en les reunions mantingudes amb alcaldes i regidors de tots els colors polítics. Segons informa Escola Valenciana, dotzenes d'ajuntament han secundat la moció per demanar la retirada del projecte de model únic a proposta d'Escola Valenciana.

En aquest sentit, l'entitat ha anunciat que ja ha demanat una entrevista amb el nou conseller d'Educació, José Císcar, i amb la màxima responsable de política lingüística, la consellera de Cultura, Lola Johnson.

L'entitat ha transmès la seva confiança que el decret no s'aprovarà finalment i que cada vegada hi ha més oposició al model perquè 'prohibeix les línies en valencià, ignora l'anglès i trenca tots els consensos educatius'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Robert fletxa Castelldefels
6 de juliol de 2011, 12.53 h

El fet que hi hagin moltissims/motíssimes Valencians/anes que voten de bona fé al pp segurament és un fenòmen digne d'estudi psicològic (això com a mínim). Ara bé, veig amb molta preocupació l'avanç del pp al Principat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.