directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La setmana vinent es decidirà si Camps va a judici pel cas dels vestits

El proper dimarts el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià celebrarà l'audiència preliminar

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha desestimat afegir les investigacions sobre el presumpte finançament irregular del PP a la causa per presumpte suborn passiu impropi del president Francisco Camps en el batejat com a 'cas dels vestits'. La sala desestima així la petició del ministeri fiscal i de l'acusació del PSPV-PSOE que observaven connexió entre els dos presumptes delictes. Segons que informa el TSJ, resolta aquesta qüestió el jutge que instrueix el 'cas dels vestits' de Camps ha fixat per al pròxim 12 de juliol la data per celebrar l'audiència preliminar on escoltarà les parts i decidirà si obre judici oral contra el president valencià.
francisco camps, pp, valencià, valència, partit popular
Comparteix
   


Etiquetes
El TSJ valencià ha rebutjat acumular la 'causa dels vestits' de Camps, en què s'investiga un presumpte delicte de suborn passiu impropi del president valencià en acceptar regals oferts per influir en la seva acció de govern, amb el presumpte finançament irregular del PP valencià, remesa des del TSJ madrileny.

Segons una interlocutòria comunicada aquest dimarts pel TSJ valencià, la sala Civil i Penal acorda investigar per separat els dos presumptes delictes i determina que sigui el magistrat José Ceres qui instrueixi el cas del finançament.

D'altra banda, l'instructor del 'cas dels vestits', el jutge José Flors, ha fixat el pròxim 12 de juliol la data per a l'audiència preliminar del 'cas dels vestits' una vegada que ja no queden recursos pendents. Flors escoltarà atendrà totes les parts i escoltar els motius sobre si procedeix o no procedeix obrir judici oral contra el president de la Generalitat Valenciana.

La fiscalia demana una multa de 41.250 euros per al president valencià en considerar provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que l'acusació particular, el PSPV-PSOE, reclama tres anys de presó i vuit d'inhabilitació perquè considera que el suborn no va ser passiu sinó que els regals varen motivar adjudicacions.

La defensa, de la seva banda, demana l'arxivament perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar en metàl·lic les peces de roba que presumptament li varen ser regalades.

Presumpte finançament irregular
El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià va acceptar el passat 25 de maig la inhibició plantejada pel TSJ madrileny per investigar la cúpula del PP valencià per presumpte finançament irregular a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008. La Sala civil i penal també investiga els dirigents del PP per presumpta prevaricació i suborn en l'adjudicació de contractes a l'empresa Orange Market en l'organització del pavelló valencià a la fira de turisme Fitur a 2005 i 2009.

El ministeri fiscal i l'acusació particular, el PSPV-PSOE, veien una connexió penal entre les causes del vestits de Camps i el presumpte finançament irregular però el TSJ valencià ha decidit investigar-les per separat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep Maria fletxa Barcelona
6 de juliol de 2011, 21.01 h

Entre ells no es mossegaràn mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de juliol de 2011, 16.42 h

Vergonya, cavallers, vergonya!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.