directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias aposta per millorar la coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos per combatre els problemes de seguretat

'Els dos cossos han d'anar junts, el pitjor que pot passar és que es perdi la confiança', assegura l'alcalde

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aposta per millorar la coordinació entre els cossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per combatre els problemes de seguretat a la ciutat. L'alcalde s'ha mostrat convençut que els canvis en la cúpula del cos de la Guàrdia Urbana donaran els seus fruits perquè s'ha posat al davant una persona estimada i respectada pel cos. 'Els dos cossos han d'anar junts, el pitjor que pot passar és que es perdi la confiança. Hem d'aconseguir que vagin junts, la meva queixa és que durant anys no ha estat així', ha assenyalat l'alcalde, que ha apostat per augmentar el nombre d'agents dels cossos de seguretat a la capital catalana, segons ha informat l'Ajuntament.

Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias ha explicat que en l'arribada com alcalde ha trobat a l'Ajuntament 'molt bon ambient entre els treballadors, que estan contents amb el canvi' i també ciutadans que pel carrer el feliciten però també li posen deures i li expressen moltes queixes, com la quantitat de gent que es cola al metro, els robatoris i la queixa més freqüent: la brutícia de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Totes aquestes imatges, ha dit l'alcalde, 's'han de corregir perquè no són favorables per a la ciutat'.

Trias s'ha referit a la detenció d'un grup de furtadores molt actiu, que ha qualificat de 'molt positiva' i ha apostat per millorar la coordinació entre els cossos de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, i ha reclamat actuar amb 'contundència i constància per crear pressió perquè no es delinqueixi' i fer front als problemes de robatoris i furts o de top manta. L'alcalde també ha reclamat treballar per detectar si al darrera d'algunes d'aquestes situacions hi ha un problema social. 'Però no podem tolerar la gent violenta, que és inadmissible', ha apuntat.

Trias ha indicat que en els propers dies tindrà lloc la reunió de la Junta de Seguretat Local. 'Hi ha situacions que no s'arreglen en dos dies però és fonamental buscar fórmules de col·laboració, amb constància i perseverança es fan canviar les coses, no ens podem desmoralitzar', ha assenyalat. També ha afegit, referent al tema de seguretat, que s'han fet canvis en el cos de la Guàrdia Urbana perquè 'no hi havia una bona relació entre la policia local i els Mossos d'Esquadra'. 'Hem posat de cap de la Guàrdia Urbana una persona estimada i respectada pel cos. Esperem que aquests canvis donin fruits', ha afegit.

'Els dos cossos han d'anar junts, el pitjor que pot passar és que es perdi la confiança. Hem d'aconseguir que vagin junts, la meva queixa és que durant anys no ha estat així i s'ha posat de manifest, deixem-nos de qui té la culpa i millorem la col·laboració', ha dit Trias, que ha apostat per augmentar el nombre d'agents dels cossos de seguretat a la ciutat de Barcelona.

Segons el comunicat fet públic per l'Ajuntament, l'alcalde Trias s'ha referit també al discurs que va fer la presidenta d'Òmnium Cultural en l'acte de celebració del 50è aniversari de l'entitat. 'Som el que som i no ens han de dir què hem de fer amb la nostra llengua i la nostra cultura', ha assenyalat en relació a les declaracions de Muriel Casals sobre la independència cultural. Per a Trias, ara el que cal és 'anar tots junts a demanar nou tracte fiscal per Catalunya, perquè el que tenim és una presa de pèl. Solidaritat està bé, però si estàs arruïnat no pots seguir pagant', ha sentenciat l'alcalde.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.