directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern prepara el recurs contra la interlocutòria sobre el castellà a les escoles

La reunió se celebra després que el TSJC interpreti que la decisió judicial es podria aplicar a tot el sistema educatiu

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell Executiu té previst definir aquest dimarts els fonaments en què es basarà el recurs contra la interlocutòria del TSJC que dóna dos mesos al Govern per introduir el castellà com a llengua vehicular. Així doncs, s'espera que el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, presenti en la roda de premsa posterior a la reunió els arguments amb els quals l'executiu del president Mas vol fer front a la resolució judicial de dijous passat. El d'aquest dimarts al matí és el primer Consell Executiu que se celebra després de la polèmica interlocutòria que podria posar en qüestió el sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes, segons ha assenyalat el mateix TSJC.
consell de govern, generalitat, executiu, consellers
Comparteix
   


Etiquetes
El Govern fixarà posició aquest dimarts després de la polèmica que ha aixecat la interlocutòria del TSJC sobre la immersió lingüística a l'escola pública de Catalunya. El Consell Executiu té previst debatre i concretar els arguments amb què, a instàncies del departament d'Ensenyament, fonamentarà el recurs que vol presentar contra la resolució del Tribunal Superior. 
 
Aquest document s'espera que es presenti públicament després que el mateix president de la Generalitat manifestés diumenge el seu rebuig a la interlocutòria i el seu suport a la immersió lingüística. Mas, va dir que el Govern i ell mateix encapçalaran 'una defensa clara i inequívoca' de la llengua catalana davant de qualsevol intent que hi hagi de margina-la. 'Ens mantindrem fidels i dempeus en la defensa de la nostra identitat, les nostres tradicions i la nostra llengua més que centenària', va sentenciar. El president va demanar a les institucions, i en especial als ajuntaments, que siguin els primers en defendre el model lingüístic del país i les escoles, l'única manera, va dir, 'que el nostre idioma es pugui mantenir com el nervi de la nostra nació'. Mas va defensar que qualsevol atac i amenaça contra el català fracassarà.
 
Per la seva part, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va dir en una entrevista radiofònica dilluns que si ha de sortir de la política per la llengua ho farà perquè s'hi va posar precisament per defensar la immersió lingüística, el català a l'escola i la normalització de la llengua catalana. 'Aquesta ha estat la meva motivació. Per nosaltres és una qüestió bàsica que no es pot posar a pes per equilibrar balances, és una qüestió de fons', va reblar. Segons la consellera, si després del recurs que ha de presentar la Generalitat, el TSJC manté el mandat 'el problema el tindrà la consellera d'Ensenyament, no el sistema'. 
 
La polèmica, però, també va esquitxat el mateix president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, que al matí de dilluns va dir a una entrevista que interpretava que la interlocutòria s'ha d'aplicar en els casos concrets i no en el model lingüístic de les escoles. Gimeno va dir que s'estava fet un 'gra massa' i una extrapolació de caràcter general a partir 'd'unes demandes d'unes persones molt concretes en un col·legi molt concret de Catalunya'. 'No donava peu a fer una interpretació que s'ha portat en termes massa crítics i massa dramàtics', va comentar. 
 
A la tarda, però, el Tribunal va matisar les declaracions del seu president a través d'un comunicat en el qual admetia que la interlocutòria sobre la llengua vehicular a l'escola podria afectar a tot el sistema educatiu. El TSJC va explicar que en les resolucions del Tribunal Suprem no s'especificava que la decisió quedés limitada a les tres famílies que van presentar la denúncia i, per tant, 'això podia significar la seva aplicació de forma genèrica a tot l'ensenyament de Catalunya'. L'alt tribunal català va especificar, a més, que la interlocutòria del TSJC, 'insta' el Departament d'Ensenyament a complir les sentències del Suprem, però 'no assenyala quines han de ser aquestes mesures concretes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
6 de setembre de 2011, 16.47 h

CiU fa teatre.
Nomes cal veure amb qui ha pactat els presupostos.
COLLA DE TRAIDORS. Ells i tots els que els voten.
INDEPENDENCIA

Nomes cal pensar una cosa. Si tots els que voten CiU votesin en massa SI o ERC ja seriem independents. Per tant que aquests de CiU no ens enganyin. Si Catalunya no es independent es per culpa de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
euro fletxa VISCA CATALUNYA LLIURE
6 de setembre de 2011, 15.56 h

Algú ha vist la roda de prensa del protaveu F. Homs ???
Nomes puc dir que m'ha fet...
VERGONYA + VERGONYA + VERGONYA
El govern de Catalunya, continua SORD I CEC, devant de les agressions dels españoles, i devant del clam del poble i continua amb el seu "programa" ha dit, com si no passes res.
Continuarà pactan amb qui sigui i com sigui, a dit, per anar a la seva, encara que pacti amb el pp, perque no passa res.
Amb un recurs al TSJC, ja n'hi ha prou, semble per a ells.
El govern de Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Puta (España)
6 de setembre de 2011, 14.41 h

L' Homs parlava avui de "linies vermelles que no es poden trepitjar" als 5 minuts ja ha deixat clar que compten amb el PP pels pressupostos de 2012... No tinc res més a afegir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
MAS i MONTILLA EN SON CULPABLES fletxa CiU i Psc CULPABALES !!
6 de setembre de 2011, 13.25 h

Aquests govern de CiU, son juntament amb el PSC els còmplices necessaris que ha tingut i te el estat espanyol a dins de Catalunya per fer possible la aprovació del estatut retallat entre ZP i MAS i el vist i plau de MONTILLA per acontentar al PP i al PSOE i mes tard "ribotat" fins al moll del os pel seu tribunal constitucional i que ja deixa prou i ben clar, que el català es i serà una llengua minoritària dins de Catalunya i que sempre prevaldrà el us del castellà a TOT ARREU del territo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MAS i MONTILLA HEN SON CULPABLES fletxa CiU i Psc CULPABALES !!
6 de setembre de 2011, 13.23 h

Aquests govern de CiU, son juntament amb el PSC els còmplices necessaris que ha tingut i te el estat espanyol a dins de Catalunya per fer possible la aprovació del estatut retallat entre ZP i MAS i el vist i plau de MONTILLA per acontentar al PP i al PSOE i mes tard "ribotat" fins al moll del os pel seu tribunal constitucional i que ja deixa prou i ben clar, que el català es i serà una llengua minoritària dins de Catalunya i que sempre prevaldrà el us del castellà a TOT ARREU del territ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa VISCA CATALUNYA LLIURE
6 de setembre de 2011, 12.25 h

Devant d'una AGRESSIÓ està justificada la "LEGITIMA DEFENSA".
El poble de Catalunya, ha estat agredit en la base de la seva llengua i cultura.
Que s'ha de fer ara ???
Si se's prou fort, es pot provar d'enfrontar-s'hi, peró Catalunya, no es prou forta per a un enfrontament democràtic, perque les lleis las fa el que agredeix.
Per tant, si amb les seves lleis, Catalunya sempre té les de perdre, el mes normal i democràtic, es, no enfrontar-s'hi i FOTRE EL CAMP.
Es l'única solució, i si el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.