directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras demana a la Comissió Europea que garanteixi la llibertat política al País Valencià

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat Oriol Junqueras (ALE) ha demanat a la Comissió Europea que emprengui mesures decidides per garantir la llibertat política al País Valencià, després de l'onada d'actes violents contra militants valencianistes. Junqueras considera que la Comissió Europea ha d'actuar per garantir la llibertat política, atès que l'article 6 del Tractat de la Unió Europea proclama els principis de llibertat, democràcia, respecte als drets humans i les llibertats fonamentals, i l'estat de dret. 'Creiem que la Unió Europea ha de garantir la llibertat política al País Valencià perquè és un principi establert en el mateix Tractat de la UE', ha explicat.
oriol junqueras, europarlament, europa, esquerra
Comparteix
   

Cal recordar que el 9 d'octubre, un grup d'extrema dreta va apallissar l'administrador del portal valencianisme.com, tot cridant-li consignes franquistes. Així mateix, el Bloc Nacionalista Valencià va denunciar que el mateix 9 d'octubre un grup feixista va perseguir i amenaçar membres del partit que celebraven la Diada Nacional del País Valencià. Tot plegat s'emmarca en un context generalitzat d'intimidació als regidors, als partits polítics i a les associacions valencianistes.

'Al País Valencià hi ha un clima molt preocupant en què uns grups d'extrema dreta persegueixen amb certa impunitat el valencianisme polític i associatiu', ha afirmat Junqueras.

'La persecusió contra el valencianisme polític és un atac a un dels fonaments de la Unió Europea com és la llibertat política', ha reblat l'eurodiputat.

En referència a les declaracions de Ricardo Peralta, que va considerar els actes violents del 9 d'octubre com dins de la normalitat democràtica, Junqueras considera que són molt greus, perquè contribueixen indefectiblement a crear un clima d'impunitat dels grups feixistes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
25 d'octubre de 2009, 23.29 h

Gracies chiquet. Que sapigon els para-militares (i molt militares i poc para)i el virrei colonial de castilla que som conscients de sa criminal encobriment


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Voltaire fletxa Rias Baixas
25 d'octubre de 2009, 16.09 h

I en Tremosa, què fa ? No se'l sent pas gaire!!!! Tant que deia que amb ell la veu de Catalunya estaria garantida. Ha, ha, ha...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.