directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i el PP no assistiran a 'l'acte de campanya' que el ministre de Foment farà a la Cambra de Comerç

ICV-EUiA, PSC i CiU sí estaran representats el dia que s'espera que la UE opti per incloure el corredor mediterrani entre les infraestructures prioritàries per a Europa

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ERC i el PP han qualificat 'd'acte de campanya' la presència del ministre de Foment, José Blanco, aquest proper dimecres a la Cambra de Comerç de Barcelona per parlar del corredor mediterrani. Tant republicans com populars han criticat que ho faci precisament el dia que s'espera que la Unió Europea inclogui el corredor mediterrani com a infraestructura prioritària per al continent, per tal de penjar-se la medalla. El president el grup parlamentari d'ERC ha recordat que fins la setmana passada, Blanco 'proposava fins a 5 traçats diferents' i, en la mateixa línia, el portaveu del PP, Enric Millo, ha titllat de 'lamentable' que Blanco 'utilitzi' la Cambra de Comerç per fer un acte 'electoralista'.

Comparteix
   


Etiquetes
Des d'ERC, Joan Puigcercós ha opinat que el govern espanyol no ha fet 'molt' perquè el corredor mediterrani acabi esdevenint un eix prioritari. A més, ha indicat que encara es desconeix quin serà finalment el recorregut i que, si aquest passa per Madrid, 's'haurà acceptat pop com a animal de companyia'. Un eix mediterrani que passi per la capital de l'Estat deixarà 'completament fora' la part d'Andalusia més productiva. Puigcercós ha recordat que la única que s'ha posicionat clarament ha estat la mateixa Unió Europea, que ha destacat durant les darreres setmanes la viabilitat del corredor merditerrani.
 
Per la seva part, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha considerat 'lamentable' que José Blanco vulgui protagonitzar l'acte de dimecres i que hagi estat ell qui l'ha convocat. Pel popular, el ministre actua de manera 'grollera' i ve a Barcelona 'com a candidat a les eleccions del 20-N i no com a ministre'. 'Utilitza indegudament la Cambra de Comerç i farà un acte electoralista i partidista el mateix dia que la CE s'ha de pronunciar sobre l'eix mediterrani', ha sentenciat amb to visiblement molest. I és que segons Millo el del corredor Mediterrani 'és un projecte que no és del senyor Blanco, que haurà de desenvolupar un govern que molt previsiblement no és el seu, i que afecta a cinc comunitats autònomes que moltes coses tenen a dir sobre el mateix'. 
 
PSC, ICV-EUiA, CiU sí seran a la Cambra de Comerç
 
Des del PSC, la diputada Laia Bonet ha defensat aferrissadament l'acte i la conveniència del mateix. La socialista ha explicat que pel seu partit 'no hi ha cap mena de dubte que és acte institucional i mereix el màxim consens i fugir de la lògica electoral'. A més, Laia Bonet s'ha mostrat sobradament favorable a la presència de José Blanco a l'acte, afirmant que 'qui ve és el ministre i la seva legitimitat per assistir no mereix cap mena de dubte'. 
 
De la seva banda, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha volgut mantenir la prudència respecte a la designació del corredor com a eix prioritari per part de la CE. No obstant això, ha declarat que al seu grup li agradaria que aquest dimecres fos un dia històric i que tinguessin efectes totes les accions que han fet els representants del Govern 'per terra, mai i aire' per reivindicar aquesta infraestructura. Turull ha defugit de fer tacticisme amb aquest tema i ha explicat que els diputats de CiU no hi seran presents a l'acte de la Llotja de Mar perquè han d'estar al ple. El portaveu convergent ha dit que si es confirmés la decisió, podria pujar l'austoestima dels catalans.
 
La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha afirmat que és curiós que CiU o el PPC parlin d'electoralisme amb aquest tema. En aquest sentit, ha recordat les declaracions de l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa avançant un pronunciament favorable de la UE. Segons ha assenyalat, tots han volgut apropiar-se de la decisió. Al marge de la polèmica sobre l'acte, Camats ha afirmat que el reconeixement del corredor mediterrani com a eix prioritari arriba tard i ha comentat que espera que després no s'actuï com ho farien els nous rics, sinó fent inversions responsables.
 
Ciutadans critica que els partits es barallin per emportar-se la medalla
 
Tot i donar suport al corredor mediterrani com a instrument de creixement econòmic per a Catalunya i l'Estat, el diputat de Ciutadans Albert Rivera ha lamentat que, després de tot el que ha costat aquest reconeixement, el debat giri al voltant de qui fa d'amfitrió de l'acte de celebració i qui s'emporta la medalla. Rivera ha recordat que 'els que avui es barallen', han estat socis durant molts anys i, per exemple, han aprovat pressupostos junts.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
violant fletxa St. Cugat del Vallès
19 d'octubre de 2011, 20.32 h

Senyors redactors:

"ICV-EUiA, PSC i CiU sí estaran representats...". Ha de ser: ICV-EUiA , PSC i CiU sí hi estaran representats... (hi en referència a l'acte de campanya)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 d'octubre de 2011, 14.18 h

#3 ets un immigrant que parla una llengua estranya.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 d'octubre de 2011, 13.48 h

Ni puñetera falta hace.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 d'octubre de 2011, 13.07 h

Fa 4 dies els d´ERC els hi reien les gracies als de PSC i ICV.
Son tots plegats una colla de babaus.
Els del PP son els mes babaus de tots. I els de CiU tenen un master de imbecilitat.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
19 d'octubre de 2011, 09.35 h

Em sembla bé la posició d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.