directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Terribas sobre la Llei de la CCMA: 'M'amoïna que els partits juguin amb lleis fonamentals per marcar el terreny electoral'

La directora de TVC afirma que no els van pensar 'per no fer nosa als operadors privats' sinó per reforçar la realitat del país i per fer això cal ser majoritari

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha afirmat en referència a la Llei de la CCMA que l''amoïna' que els partits puguin jugar amb les lleis fonamentals 'per marcar el terreny electoral'. 'Només desitjo que passin les eleccions per tenir quatre anys per negociar sense l'horitzó de les urnes', ha insistit, ja que considera que 'seria greu' usar la llei electoralment. Terribas s'ha mostrat preocupada que el pressupost dels mitjans 'no garanteixi el model de servei públic que tenim' i assegura que no els van pensar 'per no fer nosa als operadors privats' sinó per reforçar la realitat del país. 'Per fer-ho, cal ser majoritari', ha insistit.

Comparteix
   


Etiquetes
La directora de TVC, que ha fet aquestes declaracions durant la conferència que ha inaugurat el curs 2011-2012 de la Societat Catalana de Comunicació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, creu que 'no és una bona notícia' que la llei que regula els mitjans de comunicació 'no aconsegueixi el consens polític'.
 
Terribas afirma que TV3 no ha de ser 'un gran servei públic de qualitat minoritària' ja que, al seu entendre, si ets residual 'no mobilitzes ningú'. Tot i així, considera que 'tot és revisable 'però defensa que estan fent les coses 'el millor que saben' sobre els recursos dels que disposen. 
 
'Tindrem un problema greu si perdem eines de mobilització o d'expressió de la nostra realitat i això pot passar', ha alertat Terribas. Per això, ha instat els partits polítics a 'prendre consciència' de la importància dels mitjans i del model comunicatiu. 'Blindem-lo perquè no trobarem gaire empresaris a l'altra banda disposats a explicar el Perejaume', ha assenyalat.
 
Segons la periodista, la principal dificultat és que en l'àmbit dels mitjans de comunicació és demostrar 'el rendiment econòmic' perquè 'no té expressió numèrica'. 'És difícil que un pressupost contempli els intangibles', ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Jordi fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2011, 22.53 h

#4 Ivan, llavors recordaràs que tots els van nomenar (els dos del tripartit anteriors al Marin també) gràcies a una Llei aprovada pel Parlament de Catalunya. El Marin va necessitar un Decret-Llei del Govern que canviava la llei, per poder-lo nomenar. Per cert, un Decret-Llei que el Consell de Garanties Estatutaries va declarar il·legal... Ja veus, Ivan, que és bó recordar... ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2011, 22.50 h

#5 Si noi, després dels dos tripartits ja es veu que Esquerra puja com l'escuma... ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 d'octubre de 2011, 16.11 h

Des de programes com "Els Matins" hi ha una colla de comentaristes: Barbeta, Culla... que dia sí dia també s'afanyen a demanar més retallades per part del Gevern de CIU a la sanitat... ara bé, quan es parla de retallar a TV3 llavors, ai no! No sigui cas que això els hi afecti a la seva butxaca. Ho sento però si els de sanitat es queden sense paga de Nadal, els de TV3 també els hi hauria de passar el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa terrassa
27 d'octubre de 2011, 14.50 h

Jo penso que s'en fa un gra massa amb tot aquest tema de la corpo. L'article de la terribas em va semblar una xic alarmista, i no es pot confondre el fet que la Corpo s'ha d'aprimar en que la vulguin eliminar. No em crec que CIU estigui darrera del braçet dels godotis per desbancar tv3 , és impossible. Per altra banda si coneguessiu els sous, convenis etc...de la corpo us en farieu creus dels privilegis que tenen, (aconseguits legitimament, però tela)

Per alguns comentaris sembla que amb el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pitus Valls fletxa Cardedeu
27 d'octubre de 2011, 10.54 h

#2 Trobo que surts poc a donar la teva opinió. Cada vegada que surts donant la teva opinió com a ex-votant d'ERC, més partidaris d'ERC hi han. A veure si ens esforcem una mica i opines una mica més sovint. Apali!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
27 d'octubre de 2011, 10.35 h

#2 Tots recordem com es nomenaven els directors de la "corpo" i de TV3 abans del tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
27 d'octubre de 2011, 10.35 h

CIU vol fer seus els mitjans de comunicació , com les enquestes ... per assegurar el seu mandat que no vol interferències i continuar fent manaments com si tingués majoria absoluta, el que no s'hi apunti és vilipendiat sense miraments, són d'una soberbia, soberbia, ni els seus propis ajuntaments tenen llibertat d'acció, els ho diuen tan alt que ho sentim pots, són tan anys que actuen unilateralment que no entenen ni el que és ser demòcrata, em fan pena i deploro aquesta manera de ser ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
27 d'octubre de 2011, 10.08 h

Tots recordem com es va nomenar l'Enric Marín.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'octubre de 2011, 09.20 h

Que no ens toquin TV3. Terribas, espero que t'hi imposis!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.