directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els Minyons veuen escapar el castell de 10 a la plaça del Vi de Girona i no poden fer història

Els Capgrossos de Mataró fan un bon paper durant la diada de Sant Narcís amb un 3 de 9 i un 4 de 9

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Minyons de Terrassa han estat a punt de fer història en aixecar per primer cop a Girona un 3 de 10. L'estructura estava ja aixecada però l'acotxador no ho ha vist clar i no s'ha arribat a coronar. El segon castell de més dificultat que tenien previst, el 5 de 9, ha fet llenya i s'han hagut de conformar amb un 3 de 9 amb folre, que també han aconseguit descarregar els Capgrossos de Mataró. Aquesta colla és la que ha fet una actuació més lluïda pel nivell de dificultat mentre que els Marrecs de Salt han fet el 4 de 8, el tercer cop que ho aconsegueixen aquesta temporada. Tot i no ser una jornada excepcional, el públic ha animat en tot moment els castellers i la plaça del Vi ha vibrat d'emoció.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Les tres colles han obert la diada castellera de les Festes de Sant Narcís amb el tradicional pilar caminant i amb el mateix ordre que s'han fet les tres rondes: primer els Marrecs de Salt, després els Capgrossos de Mataró i finalment els Minyons de Terrassa. 

La plaça del vi estava plena a vessar i hi havia molta expectació. El silenci era impossible però això no ha impedit als Marrecs obrir la primera ronda amb un castell de 5 de 7 que han pogut descarregar sense problemes. Els Capgrossos han apujat el llistó i tot seguit han fet un 4 de 9 sense saber encara que aquest seria el segon castell de major complexitat que veuria el púbic descarregar. 

I després de dos èxits ha arribat el torn dels Minyons de Terrassa que, decidits, han volgut abordar el castell més complex de la jornada i el més esperat: el 3 de 10 amb folre i manilles. Després que les gralles comencessin a marcar les primeres notes, els castellers han procedit a pujar l'estructura, amb els crits d'excitació del públic, que sabia que aquell era un moment important. Però en el moment de pujar l'acotxador i l'anxaneta per poder coronar el castell, no ho han vist clar, s'han quedat a mig camí i després han decidit baixar davant la decepció dels espectadors que han començat a cridar en veure que no es podria fer realitat. Després, el castell s'ha anat desmuntant i el públic ha aplaudit amb força per aixecar els ànims. Així és que els Minyons han encetat la diada amb un intent desmuntat de 3 de 10 i per tant no han pogut puntuar per aquest castell. 

En la segona ronda, els Marrecs han aixecat el seu millor castell de la jornada, un 4 de 8, una figura que recuperen i que ja es pot dir que tenen consolidada donat que és el tercer cop que l'assoleixen aquesta temporada. Els Minyons han aprofitat la ronda de millora i han descarregat un 3 de 9 amb folre i ho han celebrat amb l'alegria del púbic, que encara tenia molt present el fallit 3 de 10. Però els Capgrossos de Mataró han volgut igualar el repte i tot seguit han repetit un 3 de 9 amb folre que han descarregat sense problemes i amb crits d'ovació. Aquest ha estat el castell de més dificultat que s'ha pogut veure completat durant aquesta diada.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
ESTELADA AL CUL fletxa Tenia Solidària
31 d'octubre de 2011, 11.38 h

Gica, fes una campanya per NO VOTAR els castells, o que els castellers es fiquin una estelada a alguna part del cos. I passa desprès 10 anys acusant de botiflers a tothom que no ho faci. No et tallis, home.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
gica fletxa Europa
31 d'octubre de 2011, 11.12 h

Veuen... escapar??? QUINA LLENGUA ÉS, AQUESTA? VEUEN COM SE´LS ESCAPA! O, encara millor, NO ACONSEGUEIXEN...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sergi fletxa Terrassa
30 d'octubre de 2011, 21.09 h

Si us plau, els castells no es puntuen...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.