directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas exigeix a PSC, ERC i PPC alçada de mires amb els pressupostos perquè 'la gent no està per a ximpleries'

Creu que la majoria absoluta dels populars no tindrà conseqüències immediates al Parlament

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat a PSC, ERC i PPC que demostrin alçada de mires amb els pressupostos del 2012 en la situació difícil en què es troba el país. 'La gent no està per a ximpleries, no està per a rebequeries, no està per a travetes, per a politiqueries de baix vol, de vol gallinaci', ha alertat en roda de premsa després de l'executiva de CiU, on ha recordat que ara hi ha molta gent que ho està passant malament, i que l'economia no està remuntant. 'O veuen això o s'equivocaran, i s'equivocaran greument', ha insistit Mas, que ha opinat que la majoria absoluta dels populars no tindrà conseqüències immediates al Parlament per molt que digui Alícia Sánchez-Camacho.

Comparteix
   


Etiquetes
Quina influència pot tenir el resultat de les eleccions generals en la dinàmica parlamentària catalana? Segons Mas, de moment no ha de tenir 'conseqüències immediates'. El president ha assegurat que el Govern continuarà amb la seva política de mà estesa a tots els grups de cara als pressupostos, i ha alertat que la situació és 'prou delicada' com perquè tothom reflexioni.
 
S'ha preguntat si PSC i ERC tindran la temptació de deixar CiU només en mans del PPC, o, d'altra banda, si els populars intentaran aprofitar la seva majoria absoluta per 'cargolar aquí per tot arreu'. 'Dependrà de la seva alçada de mires', ha dit dirigint-se a les tres formacions.
 
Però ha anat més enllà recordant-los que la ciutadania ho està passant malament, que l'economia no remunta i que les empreses no van endavant. 'O veuen això o s'equivocaran greument. La gent no està per a ximpleries, no està per a rebequeries, no està per a travetes, per a politiqueries de baix vol, de vol gallinaci', ha argumentat.
 
Traslladat aquest advertiment, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afegit que ell sempre ha considerat un error que PSC i ERC no ajudessin el Govern a aprovar els pressupostos, i ha assenyalat que d'ells dependrà si volen situar els populars catalans en la centralitat a Catalunya. En qualsevol cas, ha remarcat que la seva forma de fer política no ha estat l'encertada, com demostren els resultats electorals i 'seria bo per a tots i per al PSC que repensessin quina ha de ser la seva actuació de cara al futur'.
 
Posició predominant de CiU en la política catalana
 
Mas ha reconegut que la victòria de diumenge suposa que CiU té ara una posició predominant en la política catalana, i això posa a sobre de les seves esquenes una 'enorme responsabilitat' que s'haurà d'administrar. 'Ho farem amb energia, amb fermesa, perquè els resultats ens avalen, però sent conscients que nosaltres sols no estem en possessió de la veritat absoluta', ha dit en to conciliador.
 
La primera posició de CiU diumenge, ha continuat, és un premi també a la coherència que ha demostrat la federació, al rigor, a la seriositat i a la responsabilitat, i en això ha coincidit també Josep Antoni Duran i Lleida. 
 
Segons Mas, malgrat la contestació al carrer i als mitjans, la ciutadania entén la política d'austeritat del Govern com una cosa a la qual els catalans s'hi poden agafar en moments de 'turbulències'.
 
Però a banda de la clau nacional, el president ha tret una altra lectura del resultat electoral, i és que Catalunya 'no és com qualsevol altra regió o autonomia', té una personalitat 'diferenciada' des del punt de vista cultural, lingüístic, històric, però també ara des del punt de vista polític.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
22 de novembre de 2011, 11.09 h

"La gent no està per a ximpleries, no està per a rebequeries, no està per a travetes, per a politiqueries de baix vol, de vol gallinaci".
Ja es veu ja, que per vostès mirar per Catalunya és això que diuen.
Quines contradiccions!, entre això i el que diuen més avall: "...però sent conscients que nosaltres sols no estem en possessió de la veritat absoluta".
Doncs no ho sembla Srs de CiU ...... Pobre Catalunya amb vostès aquí amb aquesta manera de pensar i seguint absolutament les dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de novembre de 2011, 11.08 h

Quina galta que té aquest home. No solament ell, sinó tots els babaus que l'han votat, amb en Durante y Lérida, àlies l'aragonès, al capdavant de tots. Què volen ara, que aquells (ERC) a qui sempre han rebutjat, ara els ajudi i els doni suport ???. Jo dic i quasi afirmo que, si aquests de corrupCiU haguessin obtingut una majoria més optimista, tornaria a girar l'esquena a ERC, com sempre ha vingut fent, anant a besar els peus dels peperos. Apa homes, feu-vos-ho vosaltres mateixos. El pro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.