directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC entra provisionalment al Congrés amb IU-ICV

La maniobra els permetrà tenir els mateixos recursos que els partits amb grup propi

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els diputats d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, s'han registrat al Congrés com a integrants del grup parlamentari d'IU, ICV i CHA, segons ha sabut ACN, per assegurar que la formació rep les mateixes prestacions econòmiques que la resta de partits amb grup propi. Es tracta d'una maniobra temporal i en els pròxims dies reclamaran integrar-se al Grup Mixt. Fonts coneixedores de l'acord recorden que la Llei electoral pactada per PP, PSOE i CiU perpetua un sistema que atorga més beneficis als partits que tenen representació pròpia, i addueixen que si es registressin directament al Mixt, ERC patiria una asfíxia econòmica que comportaria la pèrdua de llocs de treball a l'equip.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de formar grup amb ICV i IU la passada legislatura -en què els ecosocialistes i IU disposaven només d'un escó cadascú per tres dels republicans- ERC s'ha vist abocada en aquesta ocasió a passar al Grup Mixt, fet que els fa perdre visibilitat al Congrés dels Diputats i que limita els seus ingressos per conceptes com el mailing.

Els diputats republicans han explorat fins l'últim moment diverses formules i aliances amb altres formacions per poder mantenir la representació pròpia, però finalment han tancat un acord amb IU, ICV i CHA per inscriure's a efectes de registre com a membres del seu grup per, posteriorment, integrar-se al Mixt.

Fonts coneixedores de l'acord han explicat a l'ACN que la 'maniobra és per rebre les mateixes quantitats econòmiques que la resta de partits' que tenen grup parlamentari, i recorden que en la reforma de la Llei electoral PP, PSOE i CiU no van voler canviar un sistema que atorga determinats beneficis a les formacions que poden formar grup, i que, per tant, castiga la resta.

Amb aquesta formula, apunta, ERC busca esquivar una 'asfíxia econòmica' que comportaria la pèrdua de llocs de treball entre els membres de l'equip.

Les mateixes fonts expliquen que els diputats republicans han buscat 'fins l'últim moment' evitar que el Grup Mixt es transformés en 'un guirigall', però les rigideses i el fet que ERC no assoleixi el 15% a trotes les circumscripcions on s'han presentat han fet impossible un acord semblant al que es va donar la passada legislatura amb IU i ICV.

Per això, han assolit l'acord amb aquestes formacions de registrar-se junts i un cop formalitzada la inscripció, els tres diputats sol·licitaran formar part del Mixt, com farà també Foro Asturias després de prestar el seu diputat a Rosa Díez.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
18 de desembre de 2011, 09.39 h

#17 Vicenç, agraidissim que pengis l'enllaç d'aquesta notícia. Des del temps del fòrum al diari AVUI que vinc denunciant les campanyes de desprestigi contra ERC dels serveis "d'intel.ligència" (eeeiinngg?) ePPanyols i dels funcionaris que treballen amb el caríssim i sofisticadissim programa del SITEL, amb el qual ens espien a tots nosaltres. Al principi crèia que els pobres desgraciats com Joan de Palamós o l'exvotant de l'Estartit eren membres del SITEL, després m'ha semblat que no, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Joan fletxa Palamós.
17 de desembre de 2011, 11.57 h

#19 - Es nota que ets el més gan de casa eva !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa BCN
17 de desembre de 2011, 11.26 h

·#17 L´amic Ramoneda la clava. Aquests "Estartits" i "Palamós" ja sabeu per qui treballen. I viuen a BCN, però fan veure que són de Girona perque és la zona més catalanista, el seu "target" per fer que els votants d´ERC s´abstinguin, votin els botiflers de CiU o el partit creat pels serveis secrets per dividir-nos, SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
atlasac fletxa Vila-real
17 de desembre de 2011, 10.36 h

Al 13 han seguit com persones que no tenen capacitat de pensar sols els falta ú que tingui labia per a caure en el parany....e. r. c. els que estan ara si tinguessin un poc de decència aurien aparcat les segles, no se les apropiarien....i....en conseqüència ara els del P. s. o. E. us volen imitar sense tenir present els fastigosos anys que han estat MAMANT (perdó volia dir MANANT) per culpa de TOTS vosaltres ACAPARADORS DE LES TELEVISIONS com ho feia franco NO SOM LLIURES NI INDEPENDENTS -... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
16 de desembre de 2011, 20.43 h

"Els serveis d'intel·ligència espanyols han actuat contra ERC" http://cultura.e-noticies.cat/els-serveis-dintelligencia-espanyols-han-actuat-contra-erc-59953.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
jordibcn fletxa Barcelona
16 de desembre de 2011, 18.14 h

#8 Aquest diners , de qui son i a qui van a parar, doncs jo t´ho dire, són del pressupost del Congrès i van parar directa i indirectament a ERC , ni un cèntim a Espanya, espoli i ens roben però si ERC te la possibilitat de recuperan algun sense malversar llavors NO, NO mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15 Jaume Cacuango
16 de desembre de 2011, 16.49 h

El tristartit .com el cul tira merda unionista


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Palamós.
16 de desembre de 2011, 16.36 h

#12 Que sí home, que sí !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
QuimX fletxa Barcelona
16 de desembre de 2011, 14.21 h

#11 Si a tu et sembla que representar la voluntat sobirana de més de 250.000 persones no és res, doncs tu mateix. Tu potser vas votar alguna vegada a ERC (la veritat, és que ho dubto, han sortit més exvotants d'ERC als mitjans que no pas votants que hagi tingut mai aquest partit) i ara estàs tan superenfadat (tan visceralment que ets capaç d'escriure aquests missatges) que dius que no els votaràs mai més. Doncs molt bé, però la realitat és que la majoria de votants d'ERC han seguit ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QuimX fletxa Barcelona
16 de desembre de 2011, 14.09 h

#8 Joan: què és el que queda clar??? Que es treballa millor amb un equip de gent (administratiu, assessor, etc) que sense ningú??? Tu què vols, que vagin allà a enfrontar-se a l'Estat amb una sabat i una espardenya??? Així seran més autèntics? Com pot ser que arribis a criticar que un partit polític català tingui les millors eines disponibles al Congrés de Madrid???? Tu saps la feina que comporta la tasca parlamentària??? Tu creus que ERC o CiU o qui sigui ha d'afrontar la tramitaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.