directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern presumeix de retallades per plantar-se davant Rajoy

El Govern reivindica que els seus ajustos li donen autoritat per rebutjar un dèficit que no és just ni proporcionat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reivindicat que les polítiques d'austeritat que ha aplicat la Generalitat des de fa un any li donen autoritat per poder rebutjar un objectiu de dèficit per a les comunitats com el que planteja l'Estat, que 'ni és just, ni és proporcionat, ni és seriós ni és rigorós'. Ha evitat concretar la proposta que farà el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la trobada del Consell de Política Fiscal i Financera, però sí que ha avançat que anirà en la línia de reclamar una major flexibilització de l'objectiu per a les autonomies. Això sí, ha admès que un objectiu excessiu no és bo, perquè vol dir endeutament i treure recursos financers al sector privat.

Comparteix
   


Etiquetes
'Si algú és exemple en el que són les polítiques d'austeritat amb tots els inconvenients que això suposa és Catalunya. Alguna autoritat devem tenir', ha defensat Francesc Homs. En tot cas, també ha reconegut que flexibilitzar massa l'objectiu de dèficit seria perjudicial, ja que significa que les administracions públiques s'endeutin per cobrir-lo, i això trauria recursos financers al sector privat. Ha posat l'exemple de l'última injecció d'Europa als bancs, que 'se l'ha acabat menjant tota el sector públic'. Homs ha fet aquesta consideració per fer èmfasi en el compromís que té el Govern de la Generalitat amb el control del dèficit. 

Tampoc no ha volgut entrar en el camp de les xifres del que suposarà en milions d'euros aquesta flexibilització de l'objectiu, però sí que ha remarcat que caldrà estar atents als pressupostos generals de l'Estat per veure el descens dels ingressos tributaris, d'una banda, i si el govern espanyol 'compleix amb la paraula donada i paga els deutes' que té amb Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
7 de març de 2012, 11.36 h

Quan veig aquest fastigós a la tele o a aquest diari, em ve la mateixa vomitera que sento quan veig en vidal quadres de porcs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
6 de març de 2012, 18.37 h

PP i CiU, dues cares de la mateixa moneda. Franquistes i carques regionals espanyolistes. A la merda !!! ( perdó)

Jo crec cegament que a partir del dia 10 i en l'acte independentista que es farà al Palau Sant Jordi, es posaran els fonaments bàsics i segurs en els que seguidament ja s'hi aixecaran els puntals necessaris on la causa independentista catalana sigui en poc temps una realitat. N'estic segur. L'independentisme surgit de la societat civil, del poble tal cual, dels patriotes als que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep M fletxa Barcelona
6 de març de 2012, 18.35 h

En Quico Homs fardant de retallades, quina creu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Arnau fletxa Catalunya
6 de març de 2012, 17.43 h

Ens hem de plantar davant Rajoy i davant del conjunt d'Espanya. Ja està bé que ens robin. Els catalans paguem molts impostos que no ens tornen mai. El pacte fiscal quan abans millor....................i sinó independència a qualsevol preu. És una questió de vida o mort. Si Fossim l'Holanda del Mediterrani tindríem una millor qualitta de vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.