directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Cursa d'immobiliàries per arribar primeres en el nou circuit valencià de Fórmula 1

El circuit serà urbà i recorrerà una zona del port de la ciutat, semblant al premi de Mònaco

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou circuit de Fórmula 1 que s'està construint a València i que albergarà la seva primer gran premi el pròxim any, està atraient potents inversions immobiliàries en la zona. El circuit serà urbà de València té la possibilitat que també albergui l'edició de 2009 de la Copa de l'Amèrica de vela, fet que està cridant l'atenció a empresaris immobiliaris convençuts que dos esdeveniments exclusius com aquests poden atreure igualment inversors exclusius.
valencia ciutat arts
Ciutat de les Arts a València

Comparteix
   


Etiquetes
El grup immobiliari Coperfil va anunciar ahir la compra de 32.000 metres quadrats de sostre en una zona annexa al lloc on al 2008 competiran els cotxes de Raikkonen i companyia. Coperfil, que al costat de la immobiliària alacantina Prourvi ja controlava el 40% del sòl que es va a desenvolupar en el sector conegut com el Camí Fons, s'ha fet ara amb el 60% que estava en mans de Vallehermoso. En total, desenvoluparà 75.000 metres quadrats, que li han suposat una inversió d'uns 200 milions d'euros.

Coperfil construirà oficines i dotacions comercials en la part del sòl que recau al costat d'unes històriques naus d'emmagatzematge del Port de València, edificis que l'Ajuntament va a rehabilitar, per a donar-los usos culturals, i per a que les seves obres Coperfil aportarà 8 milions d'euros. La zona de terciari ocuparà uns 12.000 metres quadrats i la immobiliària estima el seu valor en 60 milions d'euros.

Bancaja (que també és sòcia de l'empresa que organitzarà el gran premi de Fórmula 1) i Lubasa van pagar 320 milions d'euros per un sòl que fonts del sector valoraven en bastant menys. Amb tot, quan es va realitzar l'operació encara no s'havia rubricat el contracte de la Fórmula 1. En Pla d'Actuació Integral (PAI) valencià encara hi ha una parcel·la de sòl que desperta molt interès i que és propietat de Adif. Es tracta d'uns 86.000 metres quadrats que fins a fa poc tenien ús ferroviari -accessos per tren al port- i que ja han estat desafectats i desmuntada tota la infraestructura de vies. Ara l'ens gestor de les infraestructures ferroviàries està estudiant quines fer amb aquest sòl, encara que algunes fonts del sector assenyalen que Bancaja ja ha mantingut negociacions amb Adif para la seva adquisició.

La Generalitat Valenciana va aprovar la setmana passada la licitació de les obres del circuit urbà en el tram que afecta al PAI del Grau. Es tracta de realitzar tota la infraestructura necessària (embornals, asfaltat de carrers, etc.) per a la carrera i que després es quedarà ja com trama urbana. El preu de la licitació és de 37 milions d'euros. La Generalitat els avançarà, però serà l'agent urbanitzador d'aquesta zona -encara per decidir- qui haurà de retornar aquests diners, per tractar-se d'infraestructures bàsiques. L'Ajuntament de València ha encarregat al reconegut arquitecte Jean Nouvell la integració d'aquesta zona en desenvolupament amb el circuit urbà, el que suposa l'existència d'uns carrers que haurien de tenir almenys 14 metres d'ample.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.