directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i Lleida assegura no voler ser “cap obstacle” si Catalunya decideix “anar per una altra via”

En referència als partidaris de Vila d’Abadal, el líder d’Unió assegura que no hi ha dos partits dins d’UDC, sinó un de sol amb moltes sensibilitats

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Duran i Lleida veu que els vents dins de CiU poden anar canviant de direcció a poc a poc. Ben aviat se celebrarà el congrés de CDC, en què s’augura que el partit faci un gir sobiranista. Dins mateix d’UDC, ja són diversos els partidaris de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, que aposta clarament per polítiques independentistes i que lidera el corrent crític dins d’Unió. Vist el possible canvi d’aires, Duran i Lleida s’ha decidit a assegurar que si Catalunya decideix “anar per una altra via”, ell no serà “cap obstacle”. Això no obstant, s’ha apressat a treure importància al debat independentista dient que mentre “hi ha persones que fan declaracions”, ell a Madrid ha de “resoldre els problemes”. 
Pel que fa al congrés d’UDC que se celebrarà a Sitges al maig, i en referència al corrent crític dins del partit, Duran i Lleida assegura que no hi ha dos partits dins d’Unió, sinó que n’hi només un “que té moltes sensibilitats”.

Això ho ha afirmat després d’haver deixat clar que pensa condicionar el sí de CiU als pressupostos de l’estat espanyol al pagament dels 219 milions d’euros que Espanya deu a Catalunya de l’addicional tercera de l’any 2009. Els 759 MEUR de l’addicional tercera del 2008 els ha donat per fets, atès que l'Estat va signar un acord a la comissió bilateral del 19 de juliol de l'any passat amb Catalunya que l'obliga a pagar. Segons Duran i Lleida, però, els 219 MEUR no estan consignats.

Per aquest motiu, el portaveu de CiU al Congrés ha anunciat una comissió bilateral entre Catalunya i l’Estat espanyol entre el maig i el juny. Si no s’acorda pagar els 219 MEUR, CiU no donarà suport als pressupostos de l’Estat.

Amb tot, Duran i Lleida no reclama que es paguin els diners que l’estat espanyol deu a Catalunya. Tan sols pretén que es prometi per escrit que s’acabaran pagant. Mentrestant, encara que no es pagui el que es deu, mentre estigui acordat CiU donarà suport als pressupostos. L’exigència, doncs, no sembla ser gaire valenta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
JosepB fletxa sabadell
22 de març de 2012, 18.59 h

Molt bé senyor Duran. Es de savis saver rectificar. Per tant doni un pas cap al costat i deixi passar als més valents i més patriotes; si vostè vol afegeixi's a la cua on no hi sobra ningú que hi vulgui ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Montse fletxa Barcelona
22 de març de 2012, 18.00 h

Doncs si no vol ser cap obstacle per l'alliberament de Catalunya serà a partir d'ara, perquè fins ara, el Sr. Duran sempre ha estat un destorb i un obstacle de primera magnitud, ha pactat i a preferit fer tractes a favor d'Espanya i en contra dels catalans sempre.
Si ara ha canviat de parer, enhorabona, però ho dubto molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Badia fletxa Terrassa
22 de març de 2012, 17.45 h

Aquest home és tan fals i amb tants pocs escrúpols que és podria convertir del cristianisme a l'islam i de l'islam al budisme en qüestió de segons si amb això creu que seguirà vivint del "cuento" de la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 de març de 2012, 13.51 h

-Duran i Lleida diu que... No 'assegura'
-només un, amb moltes sensibilitats. No 'un de sol'
-que clarament vol / demana polítiques independentistes. No 'aposta'
-A més, s'ha afanyat a treure importància al debat. No 'això no obstant, s’ha apressat a treure importància'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
22 de març de 2012, 10.43 h

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH ! a la merda amb totes les lletres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 de març de 2012, 10.38 h

A aquestes persones que els angoixa el que es parla aquí, i que es dediquen a enterbolir el clima, insultant o dient tonteries, si us plau no els hi donem cap vot negatiu, és el que busquen. Una cosa és que tinguin un punt de vista diferent, una altra és que ens tractin malament.
Jo no els voto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 de març de 2012, 09.58 h

L'hipocresia d'aquest home és fastigosa i capaç de fer aixecar la ira fins i tot a la persona més atemperada i moderada, quan ens diu que no vol ser cap obstacle en el cas que Catalunya vulgui anar per una altra via. Ara ens ve amb aquestes quan ha donat tots els suports al PP?? Que ha donat el seu vot per a subvencionar les autopistes madrilenyes ?? ¿¿Ara quan mercès al seu tarannà filoespanyolista, ecspanol de l'any, que manifesta públicament ser tan bon català (???) com ecspanol, po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Arnau fletxa Catalunya
21 de març de 2012, 18.13 h

Vila d'Abadal ! Aquest home pot ser molt important. Ara a CIU encara queden alguns dirigents espanyolistes com Duran. Per sort les noves generacions de CIU cada cop son més sobiranistes. I en Vila d'Abadal és independentista i té les idees clares. Si Vila D'abadal agafa importància dins de CIU sera un pas molt important. Duran Durant molt de temps has estat tocant els collons. Ara ja pots fotre el camp.
VISCA CATALUNYA LLIURE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 de març de 2012, 17.59 h

#5 Dejalos soñar, por soñar todavia no se paga, en cuanto a Durán toda la vida ha sido un vividor con nulos escrúpulos, su partido creo en los años academias de ''formación para desempleados'' en cada calle de nuestras ciudades, de enseñar nada de nada, una estafa pagando sbvenciones la U.E. para financiarse ''caso Farreras y Pallarols'' en cuanto a los necesitados alumnos por desgracia perdimos el tiempo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de març de 2012, 17.06 h

Amigos españoles o españolistas: Para responder debidamente a los insultos y delirios NAZI-onalistas o separatistas catalanes no hay necesidad de insultarles o intentar argumentar con ellos.
Basta y sobra, recordarles el veredicto de la soberanía popular en Cataluña, en las 3 ultimas elecciones donde SI,ERC,CUP,RCat y similares han sacado resultados ridículos, marginales y decrecientes en su conjunto. Mientras que por otra parte, el PPC ha ido sacando máximos históricos elección tras ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.