directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Foment i la Generalitat enterren milions d’euros en un conveni abusiu amb ABERTIS

El conveni entre Foment i ABERTIS per l’ampliació AP-7 costarà més de 2.000M€ a l’Estat i repercutirà negativament ens les inversions de Foment a Catalunya.

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Joaquim Nadal va signar un conveni semblant per l’ampliació autopista del Maresme amb ABERTIS. El Directe!cat  va denunciar ja fa dies l’escàndol que representava el conveni signat entre el Ministeri de Foment i ABERTIS per l’ampliació del tercer carril de l’AP-7. Una inversió inicial de la concessionària de 350 milions d’euros, però garantida per l’Estat en cas de no augmentar el transit, que té com a resultat unes indemnitzacions milionàries que poden superar el 600% del total invertit i arribar als 2.000 milions d’euros. L’exconseller Nadal va avalar la operació i la va replicar-la  per a l’ampliació de l’autopista del Maresme.
 

Comparteix
   


Etiquetes
En les darreres setmanes diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquesta informació i del intent de salvar les concessionàries dels peatges de Madrid, a costa d’allargar els peatges de les autopistes dels Països Catalans, l’escàndol  va ser denunciat  inicialment des d’aquesta pagina, que ha fet esclatat un altre cop “la guerra dels peatges.”

L’exconseller Nadal vol escapolir-se de la seva responsabilitat

Nadal ahir va signar un article al diari El Punt, “El greuge incessant” en que sota un suposada indignació és vol escapolir del suport que va donar en el seu dia des del Govern a l’acord d’ampliació de l’AP-7, diu: “Vull recordar també que quan la insistència del govern de Catalunya i la plena disposició d'Abertis i Acesa van permetre la signatura del conveni que havia d'assegurar l'ampliació de l'AP7 a tres carrils.” Per a continuació afirmar “l'obra és ja una realitat gairebé acabada, potent, capaç de generar activitat, fluïdesa i seguretat. Però pesa sobre el conjunt de l'AP7 la hipoteca d'una liquidació final quan toqui.” La pregunta és si el Conseller sabia que el conveni era una dolorosa hipoteca i si va passar per alt les alertes dels serveis jurídics de l’Estat que qüestionava el conveni. Ampliar l’AP-7 impossibilitava desdoblar les N-II i 340 per raons econòmiques, i això el conseller ho havia de saber. 

Sense el desdoblament de la  N-II i 340, ABERTIS pot cobrar més de 2.000M€ però, què cobraria si les obres estiguessin acabades?
  

Segons els mateixos serveis jurídics de l’Estat, amb el conveni AP-7 signat, els desdoblaments trenquen l’equilibri de la concessionària, el que obligaria a indemnitzacions encara més milionàries. Aquesta és la veritable causa del retard en els desdoblaments de les N-II i 340. Mentre el conveni no sigui denunciat, tot seran problemes per acabar les obres.

Joaquin Nadal en el seu article tant sols vol recordar el conveni entre l’Estat i Abertis, però  amaga el conveni que ell com a conseller va signar a l’any 2009 per ampliar l’autopista del Maresme, malgrat que en aquell moment ja es començava a saber el resultat negatiu del conveni de l’AP-7, recordem que a l’any 2008 el saldo de compensació de Foment a ABERTIS ja va ser de més de 50M€.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Pilar fletxa Barcelona
26 de març de 2012, 13.38 h

Alguna cosa haurà de canviar en la manera de fer política i de garantir una bona gestió. Com pot ser tant cínic en Nadal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de març de 2012, 10.57 h

I ERC qué en va dir?, perque estem parlant de quelcom signat pel tripartit!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
xauxau fletxa bcn
25 de març de 2012, 20.55 h

Sol·lució: Nacionalització de les autopistes (estan requetepagades i suposen una autèntica font de corrupció i mafia) i apropiació de tots els béns d'aquests lladres encapçalats per aquest botifler arrogant i cretí de l'Alemany.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
happy fletxa godella
25 de març de 2012, 20.43 h

me parece q la secesión no tiene nada q ver con los chorizos. Son los políticos y las empresas catalanas los culpables de q a día de hoy la ap7 y la del maresme continúen siendo de peaje cuando ya deberían estar liberalizadas.
Consuelate pensando q los beneficios de abertis gracias a esta barbaridad ayudaran a incrementar lo q llamáis el deficit fiscal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
25 de març de 2012, 19.52 h

#8 Totalment d'acord amb tu si també son jutjats tots els mals bitxos de cYu, que roben, manipulen, es creuen que enganyen (i hi ha quelcom que se'ls creu....)menteixen i, el pitjor, ens venen a l'enemic al mateix temps que criden independència per tal d'assegurar-se tots els vots, aixo si que es patètic, al mes pur estil de la puta i la ramoneta patentat per cYu.
INDEPENDÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
25 de març de 2012, 19.43 h

Els catalans hauriem de fer una ILP per a fer una llei (o lleis) que evitesin tot aquest tipus de males actuacions. Es molt facil jugar amb els diners dels altres.
Tenim els politics que tenim perque aixi ho permetem.
A altres paisos per robar 50.000 algun politic ha dimitit. En altres per un escandol sexual fora del matrimoni tambe. AQUI NO DIMITEIX NI DEU perque aixi ho permetem.
Lleis mes estrictes per a evitar tenir politics corruptes.
Per sort els catalans no som com els aspañols. Aqui he... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pere fletxa reus
25 de març de 2012, 13.26 h

Això hauria de ser penalment castigat,però de totes formes mentre no tinguem llistes desbloquejades als partits polítics,aquests s´ens menjaran vius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
josep barril fletxa montblanc
25 de març de 2012, 12.57 h

S'ha de jutjar als socialistes i als altres membres del tripartit per la seva complicitat. Se'ls ha de demanar responsabilitats com a Islàndia, ja n'hi prou d'inpunitat, han deixat Catalunya a la misèria, d'això se'n diu engany. QUE FÀCIL ÉS MALGASTAR ELS DINERS QUE NO SON TEUS
!Prou de polítics vividors i deshonests!, cal és una nova llei electoral i de responsabilitats pels governants


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marius Viella fletxa La Bisbal d'Emporda
25 de març de 2012, 12.33 h

El Sr. Nadal pot marxar ben tranquil d’aquest mont, perquè sempre serà recordat , per la petjada que haurà deixat , i no precisament per el seu voluminós cos, sinó per el voluminós cost de tot el seu ideari i programa de “creixement”i desenvolupament del nostre país ,(Catalunya i les butxaques de un sector determinat ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Eva fletxa Barcelona
25 de març de 2012, 12.11 h

Tot queda en família:
http://regnebananer.blogspot.com/2012/03/roca-junyent-es-el-primer-secretari-del.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.