directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Les trucades Roaming, més barates a partir del juliol

Trucar des de l'estranger costarà sis cèntims menys per minut i enviar SMS serà dos cèntims més barat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nova rebaixa de les tarifes de 'roaming' per fer servir el telèfon mòbil a l'estranger. A partir de l'1 de juliol, trucar costarà com a màxim 29 cèntims per minut (sis menys que els 35 actuals) i enviar un SMS nou cèntims (dos menys que els onze d'ara). Així ho han acordat la presidència de torn danesa de la Unió Europea i l'Eurocambra, seguint la proposta de l'eurocomissaria de Telecomunicacions, l'holandesa Neelie Kroes. 'Els consumidors estan farts d'aquest atracament', ha denunciat Kroes. Brussel·les també fixa un preu màxim per la transmissió de dades (consultar el correu o navegar per Internet des del mòbil quan s'és a l'estranger) de 70 cèntims per mega descarregat.

Comparteix
   


Etiquetes
El 'roaming' encara s'abaratirà més en els propers anys: l'1 de juliol del 2013 fer una trucada en itinerància costarà 24 cèntims, el 2014 24 i el 2015 19. La rebaixa dels SMS també s'ampliarà a 8 cèntims l'any que ve i 6 el següent, segons l'acord tancat aquest dimecres a Brussel·les. També el preu del mega per transmissió de dades es reduirà a 45 cèntims l'any que ve i a 20 el 2014. Fins ara mai no s'havia imposat cap preu màxim per a la navegació per Internet des del mòbil a l'estranger. 

Els usuaris de mòbils que viatgin a l'estranger, a més, a partir de l'1 de març del 2014, podran elegir un operador diferent del seu sense haver de canviar de número. Brussel·les intenta així forçar les telefòniques a oferir preus més competitius. Ara els ministres d'Indústria dels Vint-i-set hauran de ratificar aquest acord, que el ple del Parlament Europeu votarà en la seva sessió del maig.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
28 de març de 2012, 19.37 h

I mes cares aquí!
Com és que la connexió a la xarxa és molt mes cara aquí que a la resta del món? Allà tenen tres vegades més velocitat i els hi costa la meitat que a nosaltres!

Estudio comparativo de la OCU del precio del Acceso a Internet en Europa http://www.adslzone.net/article278-estudio-comparativo-de-la-ocu-del-precio-del-acceso-a-internet... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.