directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Jaume Barberà es supera amb un “Singulars” sobre l’espoli fiscal

Guillem López Casasnovas va desgranar els aspectes clau de l’espoli fiscal català de forma magistral al programa Singulars. Periodisme del bo al Canal 33.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 26 vots )
carregant Carregant

El tàndem Barberà, López Casasnovas, va aconseguir explicar de forma rigorosa i  ordenada què és i perquè es produeix l’espoli fiscal, quins són els arguments dels nacionalistes espanyols per negar-lo, els balls de xifres i la cantarella de les metodologies – informació clau que deixa en evidència el PSC i la seva portaveu econòmica Rocío Marinez Sampere en defensar un dèficit de 791 M d’euros enfront els 16.000 M d’euros del conseller Mas-Colell- , tot amanit amb exemples de butxaca i una dosi de crida a la mobilització. La frase, sens dubte: “El dèficit fiscal reiterat és dèficit social”.
  
  

A la xarxa no van faltar veus d’elogi cap el programa i també qui reclamés que, l’exercici de pedagogia que va oferir el programa, servís de base per dur a terme una campanya institucional que donés a conèixer el dèficit fiscal als ciutadans de Catalunya.
   
Nacionalistes espanyols entestats, des de la segona república, en la sobirania fiscal única

 
Els partits nacionalistes espanyols neguen la premissa fonamental de tota balança fiscal, que és la inexistència d’un territori fiscal diferenciat del tot, els impostos pertanyen a l’estat, i ho defensen i ho imposen.  López Casasnovas ens recordava que Rajoy assegura que fiscalment no hi ha catalans sinó espanyols que viuen a Catalunya. Rajoy prescindeix així del Parlament de Catalunya que és qui hauria de decidir la qüestió.
 
El moll de l’os, la pregunta fonamental, per López Casasnovas, és escatir de qui són els impostos que paguen els catalans. I la resposta és que són de la Generalitat de Catalunya, institució que representa els interessos dels catalans al territori, aquest, entès com alguna cosa més que la suma dels individus que la integren.
 
Catalunya és una societat estressada que paga per tot
 
López Casasnovas va posar les xifres damunt la taula.  La Generalitat té uns pressupostos de 30.000 M d’euros de ingressos propis, l’espoli fiscal suposa més de la meitat del pressupost, 16.409 M d’euros, que genera Catalunya i que és volatilitzen any rere any des de fa molts anys. 15 dies sense espoli i no caldria fer cap retallada en sanitat, 4 dies sense espoli i no caldria cap retallada en educació, dos anys lliures d’espoli i  Catalunya liquidaria el deute extern. Vist això, Barbera es va fer creus en veu alta que davant la “brutalitat” que expressen les xifres, en les manifestacions per les retallades, o en contra la reforma laboral, no hi hagi un clam que digui prou a l’espoli. Perquè, va deixar clar el catedràtic, el dèficit fiscal reiterat és dèficit social.
 
 
Per concloure, López Casasnovas, pulcre i rigorós, va explicar que per ell no és  correcte el terme espoli fiscal, ni emprar el concepte Espanya ens roba, perquè en realitat hem deixat que ens robin i ens espoliïn, diu. Anys de negociacions i votacions al Parlament de Catalunya i  Madrid per part de les grans forces polítiques han fet possible que siguem solidaris forçosos, que paguem sense saber massa perquè. Una solidaritat impartida de forma arcaica i opaca que ens deixa en condicions inferiors a alguns territoris que reben de la nostra solidaritat.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Lluis fletxa Lleida
29 de setembre de 2012, 00.18 h

Diuen que el impostos que "genera" Catalunya. De quina manera surten aquestes impostos exactament i si estan inclosos els impostos que genera la exportació y que pagan la resta del Estat. En poden aclarar aixó, perque sino aixó no es veritat .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Narcs fletxa Barcelona
21 d'abril de 2012, 12.29 h

Em vaig perdre el programa el veuré per internet segur que és interessant.

Simulador Politico-Militar i Econòmic Gratuït! Ajudan's a la nostra comunitat de Catalans a aconseguir la independència en aquest brillant simulador!
Enllaç al joc:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
20 d'abril de 2012, 21.58 h

http://virreiduran.wordpress.com/2011/11/09/duran-aplana-el-cami/


http://maps.google.es/maps?q=%2B41%C2%B0+56%27+36.35%22,+%2B3%C2%B0+12%27+31.69%22

http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Palamós.
20 d'abril de 2012, 19.43 h

I tant que la solució depèn de nosaltres !!! Però mentres, ens anem creient a aquesta colla de traidors, botiflers i bretols, marejadors de perdius interessades i que vareu ( jo no) votar : CiU, Esquerra, ICV, PSC......................................
Dona suport a l'ANC i obligarem dintre de poc a que els veritables independentistes que quedin, trenquin amb l'escòria que ens ofega : Espanya.
Independència !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Voltaire fletxa Rias Baixas
20 d'abril de 2012, 14.40 h

Jo ja començo a pensar que paguem perquè volem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Cesc fletxa València
20 d'abril de 2012, 13.58 h

L'espoliació q ens fa Espanya afecta els Països Catalans (i no només el Principat, no sigueu regionalistes). Mireu el document: 1960€ ens deixem furtar per Espanya enguany. Feu-ne difusió d'això:

http://territori.solidaritatcatalana.cat/sites/default/files/presentacio_balances_fiscals.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 d'abril de 2012, 12.55 h

Jo el que no he entés mai és .....Quí va decidir una cosa tan important com que els impostos que generem els catalans siguin entregats d'aquesta manera (en diuen solidaritat) a Espanya?. No s'hauria d'haver fet un referèndum per si la gent ho volia així?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atema fletxa barcelonès
20 d'abril de 2012, 12.16 h

....molt bo el programa i aclaridor, val la pena escoltar-lo !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tomppa fletxa Sabadell
20 d'abril de 2012, 10.56 h

Culpa d'això són la gent d'ICV i PSOE ... no entenc això d'esquerres que queixen que es fan retallades i al mateix temps no tenen cap problema a enviar tot diners a fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
josep fletxa Anoia
20 d'abril de 2012, 10.12 h

Que la Generalitat declari d,una vegada l,Independencia, que expropii i nacionalitzi La Caixa, AGBA, l,aeroport, autopistes, la Renfe, la Vangüardia, la sanitat privada, la Seat, premsa, radio i televisio (tertulians i analistes, Rahola i Cuni incluits), Nissan, Agencia tributaria, escola de subofials de Talarn (bans no fotin el camp), Justicia, bordells d,alt standing, la Sra delegada del govern d,Espanya, Cepsa, Repsol..., Ikea, el clero, Telefonica i demes, serveis funeraris, tot, tot...... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.