directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i PSOE es passen la pilota

Mentre els populars baixen en intenció de vot, els socialistes pugen

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les retallades del govern espanyol passen factura al PP, que perd 4,6 punts en intenció de vot respecte les anteriors eleccions del 20 de novembre i se situa en el 40,6%, mentre que el PSOE en remunta quasi un i arriba fins els 29,6%, segons el baròmetre d'abril del CIS. Pel que fa CiU, té una intenció de vot del 3,8%, una xifra lleugerament inferior als darrers comicis, que va ser de 4,17%, mentre que ERC augmenta unes sis dècimes i arriba fins a l'1,7%. Pel que fa el líder més ben valorat, Rosa Díez (UPyD) continua al capdavant, amb un 4,47, seguit d'Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE), amb un 4,11. Josep Antoni Duran i Lleida se situa en quarta posició (3,96) i Mariano Rajoy en sisena (3,84).

Comparteix
   


Etiquetes
El PP perd així 4,6 punts respecte les eleccions passades del 20 de novembre i 2,1 punts respecte l'anterior enquesta del CIS i se situa en 40,6% en intenció de vot, mentre que el PSOE, que en el passat comicis tenia el suport del 28,7% de l'electorat, ara tindria el 29,6%. La distància entre els dos principals partits del Congrés és d'11 punts. Izquierda Unida, tercera força més votada, segueix en ascens i obtindria el suport del 8,6%, així com Unión Progreso y Democracia (UPyD), amb el 5,1%, quan en les eleccions va obtenir al voltant d'un 4%.

Pel que fa les forces catalanes, CiU perdria unes dècimes en la intenció de vot i del 4,17% del passat 20 de novembre passaria al 3,8%, després també de remuntar quatre dècimes en comparació a l'anterior baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de gener. ERC obtindria el suport de l'1,7% de l'electorat, unes sis dècimes més que el 20-N, quan va ser de l'1,05%.

Rosa Díez, la líder més ben valorada i Duran escala dues posicions

La cap de llista d'UPyD, Rosa Díez, es manté com la líder més ben valorada del Congrés, amb un 4,47, seguida del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb un 4,11, i del coordinador general d'IU, Cayo Lara, amb un 3,95.

El portaveu del CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, se situa en quart lloc, amb un 3,96, i escala dues posicions respecte l'últim baròmetre, que ocupava el sisè lloc, tot i que amb una nota superior a l'actual, amb un 4,13. El president del govern espanyol és el sisè líder més ben valorat, amb un 3,84, seguit molt de prop del líder d'ERC, Alfred Bosch, que obté un 3,83. Cap dels líders polítics aprova en el baròmetre.

Pel que fa els ministres més ben valorats, el titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon, se situa al capdavant i obté un 4,31, seguit de la vicepresidenta del govern, Soraya Saéz de Santamaría, amb un 4,22 i Miguel Arias Cañete, amb un 4,02. L'únic ministre català de l'executiu de Rajoy, el titular l'Interior, Jorge Fernández Díaz, és el desè de tretze més ben valorat, amb un 3,63.

Les entrevistes, un total de 2.484, es van fer entre el 9 i el 17 d'abril.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.