directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla anuncia una cimera de l'Acord Estratègic amb partits i agents socials per arribar a un pacte anticrisi

El president de la Generalitat també vol impulsar una 'via de consens' contra la crisi a l'Estat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui la convocatòria d'una cimera del Consell Institucional de l'Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, que inclogui agents socials però també els partits polítics, amb l'objectiu de poder arribar a un 'pacte català per les reformes' i contra la crisi econòmica. Montilla ho ha anunciat durant el ple monogràfic que se celebra al Parlament, amb l'objectiu que hi hagi una sola taula de negociació que inclogui partits i agents econòmics i socials. El president creu que aquest pacte ha de projectar el lideratge de Catalunya en la recuperació de l'economia espanyola.
José Montilla, Parlament
José Montilla durant la seva intervenció al ple del Parlament

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ja havia avançat que defensaria una 'via catalana' per afrontar la crisi econòmica, basada en el diàleg i el consens, en la línia dels diversos Pactes Nacionals impulsats durant la legislatura. Segons fonts del Govern, la intervenció del president Montilla ja preveien que es dividiria en tres parts: balanç de l'acció de Govern contra la crisi econòmica, les propostes de l'executiu als grups de l'oposició i l'idea del lideratge de Catalunya a l'Estat espanyol per a sortir de la crisi i la recerca de consens. Així ho va confirmar ahir la consellera de Salut, Marina Geli, qui va reiterat que el president vol liderar un acord similar a l'Estat, 'ja que no hi ha una via espanyola del consens'.

Montilla va ser molt clar el passat diumenge en manifestar que volia un acord de tots els partits polítics a Catalunya per a sortir de la crisi econòmica, al temps que va reptar al president de CiU, Artur Mas, a donar-li suport de la mateixa forma que CiU ha ofert al Congrés un pacte d'Estat. En aquest context, Geli ha declarat que 'és la via catalana la que liderarà el president de la Generalitat'. 'No és nou l'oferiment i la necessitat explícita que la prioritat del Govern des de fa dos anys és el combat perquè la crisi econòmica comporti els menys problemes als ciutadans de Catalunya i treballar per la cohesió social i la reactivació'.

Segons Geli, aquesta 'via catalana no és nova i és la del debat, del consens i de l'acord amb l'oposició', i ha recordat els diversos pactes nacionals aprovats o impulsats però sense acord. Geli ha insistit que 'la via catalana de l'acord s'intentarà anar al tràmit parlamentari a curt termini i el Govern fa accions que explicarà el president des de fa dos anys'.

Liderar un acord a l'Estat

Així mateix, la titular de Salut ha afirmat que 'el president liderarà des de Catalunya també un acord necessari a l'Estat, ja que no hi ha una via espanyola des del consens'. Geli ha apostat 'pel lideratge del president per una via espanyola d'un gran acord'. Aquesta proposta d'impulsar i liderar un acord necessari a l'Estat arriba també després de que s'hagi posat en el centre del debat polític a Madrid la proposta de CiU per tirar endavant un pacte d'Estat per a sortir de la crisi econòmica. El mateix Montilla es va mostrar sorprès que CiU s'oferís abans al govern espanyol per a sortir de la crisi que al Govern.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de febrer de 2010, 14.02 h

Encara no m'he recuperat del "shoc" de comprovar en directe pel 3/24 el tanoca de "president" que ERC ens ha impossat.

Quina vergonya!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.