directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El vot electrònic funciona però té una participació residual a les consultes

Vinyals constata que a nivell qualitatiu funciona, però la desconeixença de com votar de manera electrònica és encara gran entre la població

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vot electrònic amb què s'ha experimentat a Caldes de Montbui ha tingut una participació residual, com ha explicat el responsable informàtic de la Coordinadora, David Vinyals, que ha constatat que a nivell 'qualitatiu, el vot electrònic 'funciona'. 'Funciona però es poden comptar amb els dits de la mà', ha reconegut, especialment com a conseqüència del desconeixement de la població dels documents útils per a exercir el vot de manera electrònica. Per això s'han compromès a treballar de cara a l'onada del 25 d'abril per promoure que els ciutadans sàpiguen quina documentació necessiten. La Coordinadora Nacional de les consultes sobre la independència va presentar el dijous 18 de febrer aquest sistema de vot que, com a prova pilot, s'ha estrenat per primer cop en aquesta nova onada de consultes per la independència amb l'objectiu d'augmentar la participació tot innovant en noves tecnologies que encara no s'apliquen a les eleccions organitzades per l'Estat.

ordinador, vot electrònic, consultes
Comparteix
   


Etiquetes
Uriel Bertran ha ressaltat, però, que el vot electrònic només tindrà un efecte significatiu quan es pugui fer des de casa, perquè ara cal prendre's la 'mateixa molèstia' d'acudir al col·legi electoral per votar també de forma electrònica, que per altra banda té altres avantatges a nivell organitzatiu. 'Tindrà un efecte quantitatiu i implicarà un increment de participació quan es pugui fer des de casa i es podrà fer des de casa si els ajuntaments col·laboren per validar padró' amb un sistema de validacions que no impliqui l'accés al cens.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.