directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya i Aragó van encapçalar la caiguda del PIB de l'Estat el 2009

Funcas ha pronosticat una caiguda del PIB estatal del 0,7% pel 2010

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya va ser una de les autonomies que més van contribuir a la caiguda del producte interior brut de l'Estat el 2009, segons un estudi de la Fundació de Caixes d'Estalvi (Funcas), amb un descens del 4,7%. Només a l'Aragó es van registrar nivells de caiguda de l'economia més grans, del 4,87%. Catalunya forma part del grup de nou comunitats que van sumar al 2009 descensos més grans que la mitjana estatal, que va ser del 3,8%. A Balears el PIB va caure un 2,75%, al País Valencià, un 3,95%, i a la Comunitat de Madrid, un 3,30%. La Fundació de caixes també ha revisat a la baixa les seves previsions sobre l'evolució de l'economia de l'Estat per a 2010 i ha pronosticat una caiguda del PIB del 0,7% pel 2010.

Comparteix
   


Etiquetes
El nivell d'atur de l'Estat va quedar situat en un 18,01%, mentre que el de Catalunya es va situar en el 16,25%. Canàries encapçala la llista de desocupació, amb el 26,2%, i Andalusia del 25,4%. El País Valencià va registrar un 21,23%, Balears un 18,02%, i la Comunitat de Madrid, un 14,04%.

Pronòstic de caiguda del PIB del 0.7% pel 2010
La Fundació de Caixes d'Estalvi també ha revisat a la baixa les seves previsions sobre l'evolució de l'economia de l'Estat, i ha pronosticat una caiguda del producte interior brut (PIB) del 0,7% pel 2010, dues dècimes més del que preveia en la seva anterior presentació de perspectives, el mes de novembre passat. Pel 2011, Funcas creu que l'economia creixerà un 0,8%, cinc dècimes menys del previst. L'entitat atribueix aquesta caiguda de les previsions de creixement als efectes negatius que tindran als comptes públics les retallades de la despesa pública destinades a restablir l'equilibri fiscal.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
4 de març de 2010, 20.02 h

@E.92. les forces d'ocupació, pallús, són les que governen amb vosaltres a la Gene a un munt d'ajuntaments i a les tres diputacions que teniu, i fins fa poc al Ajuntament de Barcelona. Suposo que els immigrants t'agraden perquè no tens el barri o el poble ple com ens passa als obrers de debò i no als pijos com tu. Tant debò si tens una filla o germana folli amb un moro fonamentalista i la faci anar amb la burka, i la foti a pencar mentre ell es fuma tot el dia, perquè no té feina, ni al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de març de 2010, 16.31 h

Al meu poble han col·locat a molta gent d'ERC fent fora a bona gent i humils treballadors que no tenen res a veure amb la política, però el més greu han estat els alts càrrecs otorgats a familiars i amics d'esquerra, molts d'ells sense tenir prèvia preparació per aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
blanenc fletxa blanes
4 de març de 2010, 16.00 h

i quants polítcs a dit ha col-locat el tripartit la mare que els va parir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de març de 2010, 15.10 h

L´herència de CIU i del PP són desorbitants: Economia del totxo. Construeix pisos, afavoreix l´inmigració amb sou baix i destrueix el medi ambient. Resultat: Uns PAÏSOS CATALANS EN CRISI. Quina eixida tenim? Els independentistes tenim una eixida el concert econòmic i el dret a decidir. Igualtat, llibertat, fraternitat. Visca la classe obrera! Mort a les hipoteques! Visca la joventut! Fora les forces d´ocupació! Acollim els inmigarts fem fora els ocupants!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
4 de març de 2010, 14.14 h

Els èxits del tripartit s'acumulen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.