directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla mobilitza 3.000 jubilats per mirar de capgirar les enquestes

El president de la Govern i candidat del PSC es dóna el primer bany de masses de la precampanya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, es va donar ahir el primer bany de masses de la precampanya electoral per mirar capgirar les enquestes que pronostiquen uns resultats d'allò més adversos pels socialistes i els seus socis a les eleccions de la tardor. El PSC va concentrar 3.000 jubilats al pavelló 6 de la Fira de Barcelona en aquest primer acte de la precampanya, on en el marc de la I Festa de la Gent Gran i sota el lema La gent gran amb el president Montilla, el líder del PSC es va comprometre amb aquest col·lectiu a la vegada que li va demanar un 'esforç' per difondre les bondats del seu programa perquè el pròxim govern torni a estar integrat per socialistes.
José Montilla, jubilats, gent gran
Comparteix
   

Conscients del que fins ara indiquen les enquestes, que farien impossible la reedició d'un govern català presidit pels socialistes, el PSC ha posat en marxa tota la seva maquinària per intentar capgirar aquesta tendència.

Van donar el tret de sortida a la seva precampanya ahir mateix, davant 3.000 persones, la immensa majoria pensionistes, en el marc de la I Festa de la Gent Gran. Es tracta d'un dels col·lectius potencialment socialista.

En començar, Montilla va apel·lar a les emocions en erigir a la gent més gran en exemple de lluita, sacrifici i esforç per a la recuperació de les llibertats democràtiques.

'El Govern fa un esforç sense precendents en la recuperació de la memòria històrica, que vol fer jusícia amb molts de vosaltres, amb tots els que vareu patir la repressió i que no vareu poder viure en llibert els millors anys de la vostra vida', va clamar, agraint-los la tasca feta per a la recuperació de la democràcia.

Amb els pronòstics adversos de fons, es va dirigir a una 'generació que ha patit molt però que ha sabut aixecar-se en moments dificils i comprometre's quan calia lluitar per tirar endavant les vostres families'. Per ell, d'aquest 'esforç i sacrifici' cal 'aprendre'n', també per a una remuntada electoral dels socialistes.

Compromisos electorals
Després de fer un repàs de l'obra del Govern que presideix en la millora de les condicions de vida de la gent gran -sense deixar-se els complements de les sempre polèmiques pensions- va anunciar que l'executiu català formarà el 2010 i en el marc dels programes de suport a cuidadors no-professionals a 2.400 persones més amb dret a cobrar prestació i 10.000 més en els pròxims anys; l'obertura de cinc centres d'autonomia personal per atendre 16.000 persones; l'ampliació dels serveis a què tenen accés els pensionistes; la creació d'un miler de places de residència al Barcelònès, Baix Llobregat i Vallès Occidental, i fins a 2.000 en els pròxims quatre anys i l'ampliació dels serveis d'atenció al domicili amb un 40% més d'hores d'atenció domiciliària personal fins el 2010, i un 35% més fins el 2012, a més de la millora dels centres de dia i del transport per a les persones amb problemes de mobilitat.

Ja va agrair d'avançada els 'esforços que heu fet i fareu en el futur' perquè a la Generalitat hi torni a haver un govern d'esquerres que 'tingui a la gent més desafavorida en el centre de les seves preocupacions, polítiques, paraules i fets', objectiu pel qual no s'ha estat de demanar 'col·laboració' i implicació 'especialment' a la gent gran.

Montilla va apel·lar a l'experiència de la gent gran perquè contribueixin també a sortir reforçats de la crisi, de manera que ja els va alertar que caldrà 'esforç, sacrifici i valentia'.

Per ell, aquest col·lectiu 'encara pot aportar molt'. És més, creu que té 'l'obligació' d'aportar la seva experiència, alhora que té el 'dret a estar ben atès i ben cudiat', mentre la societat té la 'obligació d'escoltar-vos i fer que contribuïu activament al futur del país i la societat'. I va insistir en què ell treballaria 'de valent' en defensa dels interessos de la gent gran.

Proclamació el 17 d'abril
Montilla serà el darrer dels candidats que serà nomenat. La proclamació està prevista pel 17 d'abril. Durant la precampanya electoral que han iniciat aquest dissabte faran
actes sectorials i territorials de l'estil del de la gent gran d'aquest dissabte amb col·lectius a qui consideren potencials electors. Volen contrarestar així la precampanya de CiU, que ja fa setmanes que s'ha engegat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Joan Romero fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 13.22 h

Això que fa el psoe de Catalunya, és la cosa més normal del món, donat que són una colla de manipuladors, corruptes, lladres i anticatalans viscerals; peró tranquils que això s'acaba, ja què els avis andalussos, castellans, etc, que son els ques els hi donen el seu vot, no viuran tota la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Montse fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 10.06 h

Montilla a més d'español anti-català és un protaurí tal com podreu comprovar en aquest enllaç: www.facebook.com/group.php?gid=377473118396


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
fu manchú fletxa l'ampordà del mig
21 de març de 2010, 18.47 h

aixo es mes que serio, a llançat la primera carge d'infanteria pesada (jubilats) de mes ant-lla -c'est à dir- llobregat- gent queper lo vist no te res mes a fair que anar seguin a un "mesias"??; veuran aquestus pobres gents que son com la carn de canyò¡¡, o es que els han pagat l'omnibus per anar a la Fire i fer bulto, au adeu i bon vent et nouveau bateau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep-Maria fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 18.12 h

Quan diu que farà totes aquestes coses pels jubilats, per què ens l'hem de creure? Per què no les ha fet abans? A més, quina credibilitat pot tenir el PSC-PSOE per als jubilats després de la burla de Corbatxo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de març de 2010, 15.12 h

Voleu 4 anys més de P$OEmontillisme?...voleu 4 anys més de tripartit?. Recordeu: Mas...o tripartit P$OEmontillista. És el que hi ha i és el que s'haurà de triar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Reagrupats fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 09.46 h

Els reagrupats tenim clar que només recolçarem un president que es mulli de veritat en el fulll de ruta cap a la constitució d'un estat sobirà. Òbviament Montilla de manera rotunda no vol la independència. Per això ens dol que els vots independentistes que E té segrestats hagin servit per fer-lo president. Del Mas no ens en fiem gaire, però al menys va afirmar públicament que si es donessin les circumstàncies ell votaria a favor de la creació d'un estat sobirà. És una diferència s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de març de 2010, 09.08 h

El que diu que no pensa en les eleccions ni amb les enquestes "com altres", el que diu que no está encara en campanya electoral, el que diu que ell "només pensa en governar.

Bé, s'acosta l'hosa del canvi. Qué volue, Mas o més Montilla?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.