directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Herrera vol liderar l’activisme moralitzant

Els #iaioflautes ocupen oficines de Bankia a Barcelona, Palma i València mentre Herrera anunciava la creació d'una plataforma per exigir responsabilitats a Bankia

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, ha anunciat la creació d'una plataforma per exigir responsabilitats jurídiques als responsables de Bankia i al Governador del Banc d'espanya MAFO. Aquesta plataforma vol englobar membres del món polític, econòmic i de la societat civil. Herrera s'ha compromès a liderar aquest procés necessari si ningú altre el lidera. "Serem part activíssima en aquesta plataforma", ha assegurat el líder ecosocialista. Ha asseverat que la plataforma vol ser “una resposta moralitzant de recuperació del to democràtic del país”, durant la conferència d’aquest divendres ha fet en el marc del cicle 'Fòrum Europa' a Barcelona. Poc després Pere Navarro (PSC) en roda de premsa ha reclamat responsabilitats personals i si cal també penals pel cas de Bankia.
 
  
   





Comparteix
   


Etiquetes
Aquest procés ha d'exigir responsabilitat als responsables de la caiguda del sistema financer, tal i com s'ha fet en d'altres països, com Islàndia, perquè no quedin indemnes. "Nosaltres no podem quedar-nos amb els braços plegats i tampoc ho poden fer els sectors socials i econòmics", ha insistit Herrera, que ha posat de relleu la importància de la implicació dels sectors econòmic i social.

Herrera també ha estat contundent en criticar la gestió de MAFOR al capdavant del Banc d'Espanya i ha apuntat a què l'exigència de responsabilitats de l'exgovernador del BE serà un altre dels objectius de la plataforma.

Atès ara per ara és molt difícil exigir responsabilitats legals als bancs, el líder d'ICV ha explicat que, per tal de poder-ho fer, buscaran accionistes de Bankia afectats per la gestió que han estat fent els responsables de l'entitat. A més d'aquesta plataforma, ICV seguirà insistint al Congrés per la creació d'una comissió d’investigació.
  
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reclamat aquest divendres responsabilitats personals i si cal també penals pel cas de Bankia. En roda de premsa després de reunir-se amb Albert Rivera (C's), Navarro ha exigit "màxima transparència" per saber què ha passat i quins són els responsables, tot recordant que ja van demanar la compareixença al Parlament dels directius de l'entitat madrilenya. I més tenint en compte, ha continuat, que la gent que ho està passat malament amb la crisi veu com aquestes persones cobren "sous escandalosos". "Tota la responsabilitat personal i, si cal, això està tipificat en el codi penal, si cal responsabilitats penals", ha dit.
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
4 de juny de 2012, 08.23 h

afectada per preferens de bankia, soc una viuda!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.