directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern alerta que el Ministeri de Cultura espanyol podria reclamar les subvencions del Palau que Millet va desviar

Tresserras assegura que és difícil 'deslligar' en els comptes els recursos públics dels d'origen privat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Ministeri de Cultura espanyol podria demanar al Palau de la Música la devolució de part dels 2 MEUR de subvenció atorgada al Consorci de l'entitat el 2008 i que l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i el seu entorn haurien desviat de forma fraudulenta. Això és el que es desprèn d'una auditoria especial elaborada per la Generalitat l'any passat i en què el mateix Govern alerta d'aquest 'risc', segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. En una entrevista aquest dimarts a 'Els Matins de Catalunya Ràdio' el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha dit que els diners públics del Palau que es recuperin 's'haurien de destinar a la finalitat per la qual van ser emesos'.
fèlix millet, palau de la música
Comparteix
   


Etiquetes
L'auditoria especial elaborada per la Generalitat al Consorci del Palau de la Música, inclouria una anotació del mateix Govern que alerta del risc que el Ministeri de Cultura espanyol reclami a l'entitat part dels 2MEUR que el govern espanyol va atorgar al Palau de la Música per a la restauració de l'equipament, després d'haver-se comprovat que Fèlix Millet va destinar els diners a usos personals.

Tresserras ha destacat que l'actitud tant del Ministeri de Cultura espanyol i de la Generalitat com de l'Ajuntament de Barcelona és 'arribar fins al fons' en aquest cas de corrupció, recuperant els comptes 'tant de temps enrere com calgui' per saber a què es van destinar els diners i 'recuperar-ne tants com sigui possible a través dels procediments que calgui'.

Sobre què fer amb aquests recursos públics un cop recuperats, el titular de Cultura no ha deixat clar si les administracions públiques els han de reclamar o han de quedar-se en el Palau, però sí que ha explicat que 'allò fonamental' és que aquests diners de les administracions públiques s'acabin destinant a aquells usos pels quals van ser atorgats, és a dir, o bé per restaurar l'edifici del Palau o bé per promoure l'activitat cultural.

Tresserras ha assegurat també que per la complexitat de la trama fraudulenta 'es fa difícil deslligar' en els comptes, aquells que provenen de recursos públics d'aquells que són privats.

El titular de Cultura ha dit que Fèlix Millet 'va enganyar a tothom' i ha reconegut la responsabilitat de la Generalitat per 'ingenuïtat i per manca de control minuciós' en no adonar-se de l'activitat fraudulenta durant tots aquests anys. Però ha ressaltat que un cop detectat el delicte, el Govern ha actuat amb 'tota la contundència i la màxima celeritat' per canviar l'estructura del Palau i retornar la confiança en l'entitat.

Malgrat assumir responsabilitats, Treserras ha descartat cap dimissió política pel cas Palau afirmant que 'toca dimitir quan s'ha actuat irresponsablement', que no és el mateix, ha afegit, 'que tenir-ne responsabilitat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
24 de març de 2010, 17.27 h

I que esperen per a aplicar la bota malaia a aquest xoriço i al seu company Montull fins que cantin i diguin on ha entaforat els milions d'euros?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.