directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla retreu a Mas que mostri la 'cara amable' a Madrid i 'enredi' a Catalunya amb les mesures anticrisi

El líder de CiU demana que el tripartit rectifiqui i impulsi canvis en aquesta línia al Parlament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha retret aquest dimecres al cap de l'oposició i president de CiU, Artur Mas, que la federació nacionalista mostri una 'cara amable' a Madrid a l'hora de negociar mesures contra la crisi econòmica, mentre que a Catalunya 'pretenen exclusivament enredar i no negociar'. Montilla ho ha dit després que aquest dimarts s'aprovés al Congrés una reforma de la Llei de morositat defensada per CiU que estableix que les empreses públiques hauran de pagar a 30 dies a partir del 2013, i que al Senat s'aprovessin dues mocions per demanar al govern espanyol que no pugi l'IVA. Mas ha preguntat a Montilla si pensa 'rectificar i fer que el tripartit s'hi sumi'.
josé montilla, artur mas,
Comparteix
   


Etiquetes
Durant la sessió de control al Parlament, Montilla i Mas s'han enfrontat per les iniciatives aprovades a Madrid en relació a la pujada de l'IVA i a la morositat. Mas creu que, en el primer cas, 'pujar impostos en plena situació de crisi porta a retardar la recuperació econòmica', mentre que, en el segon, es pretén que Catalunya i l'Estat siguin 'països normals europeus on les administracions paguen ràpid i també les empreses entre elles'.

Mas ha constatat que les dues propostes es van aprovar 'tot i que el tripartit havia dit que no sempre a Catalunya quan s'han intentat aprovar coses similars'. En el cas de l'IVA, ha recordat que les forces del tripartit es van dividir i que unes van votar juntament amb CiU i altres formacions, mentre que no ho van fer els socialistes. Per això, ha preguntat a Montilla 'si pensa rectificar i fer que el tripartit se sumi a la iniciativa de CiU i el PP sobre l'IVA i la morositat perquè hi hagi una majoria important de Catalunya en la línia d'aquests objectius'. Cal recordar que fa unes setmanes, en el debat parlamentari sobre la crisi, Mas va plantejar un front català contra la pujada de l'IVA.

El líder de CiU ha afegit que els socialistes 'es van quedar sols votant en contra de la morositat i de l'IVA' i ha dit a Montilla que 'encara hi són a temps, més val tard que mai, pugin al carro de la majoria del Parlament'. En canvi, el president de la Generalitat, José Montilla, ha remarcat que en la morositat sí que hi va haver suport dels socialistes. 'Repassi la intervenció del portaveu socialista favorable a l'acord que va prendre la comissió', ha dit, 'perquè no era el d'aquí'.

El president ha celebrat que les mesures que pretenen reduir la morositat s'aprovin, però ha recordat que s'aplicaran 'de manera progressiva' i no immediatament, com ha assegurat que CiU va proposar al Parlament de Catalunya. 'A Madrid van demostrar una flexibilitat a l'hora de negociar que aquí, que són oposició, no van voler mantenir', ha dit Montilla a Mas, a qui ha instat a mirar 'qui té contradiccions'.

De fet, Montilla ha retret a Mas un doble llenguatge de la federació nacionalista pel que fa les mesures anticrisi: 'vostès pretenen enredar, allà mostren la cara amable i aquí pretenen exclusivament enredar i no negociar'. 'Aquí no hi ha negociació, aquesta és la veritat senyor Mas', li ha dit.

El president ha recordat a Mas que, pel que fa a l'IVA, s'ha aprovat 'una recomanació no vinculant' cap al govern espanyol, i que aquesta votació es va plantejar en el marc dels pressupostos estatals del 2010. Allà, ha recordat que CiU 'no va guanyar' la votació.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
24 de març de 2010, 22.27 h

Per Nicaragua corre el rumor que el Putxi ha fet una oferta al Montilla per fer una gran coalició d'esquerres. Sembla que hi ha enquestes que diuen que només així hi hauria possibilitat de reeditar el Tripartit. A més la llei d'Hont afavoreix la llista més votada que podria ser aquesta. Així va passar a les municipals a molts ajuntaments. I així ningú no podria dir que tres perdedors s'uneixen per treure la victòria al Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
quins collons fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA DE CATALUNYA
24 de març de 2010, 20.49 h

Montilla deixa en pau a en mas, que passa que li tens enveja ?? No et va agradar que una nit a la moncloa, fos en más i no tu qui li mamés a en zp, oooiiiiiii ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de març de 2010, 19.05 h

Fer fora al tripartit no només és un deure patriòtic, sino que ha esdevingut una questió de supervivència nacional, econòmica i democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.