directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camats es perfila per fer tàndem amb Herrera a les eleccions

L'actual secretari general i la portaveu parlamentària encapçalarien la llista d'ICV-EUiA

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'actual portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, es perfila com a número dos del secretari general d'ICV, Joan Herrera, a les llistes de la coalició d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament per la demarcació de Barcelona. Així ho han assegurat a l'ACN diverses fonts d'ICV. D'aquesta forma Camats repetiria lloc en la llista després de que ja fes tàndem amb el president d'ICV i actual conseller d'Interior, Joan Saura, als comicis al Parlament l'any 2006. De fet, una de les grans incògnites és si Saura voldrà formar part o no de la candidatura. El mateix Herrera ha repetit en diferents ocasions que si Saura vol, hi serà.
herrera camats
Comparteix
   


Etiquetes
Diferents membres d'Iniciativa han explicat que Camats podria ser la número dos d'Herrera i no dubten en que la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA té tots els números per fer-ho. Aquests fonts d'ICV han destacat el 'feeling' polític i la confiança que hi ha entre Herrera i Camats, qui s'ha convertit en una de les cares més visibles del partit i la coalició al ser la portaveu al Parlament. Tot i això encara no s'ha començat el procés oficial per a la confecció de les llistes més enllà dels caps de llista.

Camats ja va comptar amb la confiança de Saura l'any 2006 quan el president d'ICV la va situar al número dos de la seva llista. El passat juliol del 2006 Saura va ser proclamat candidat ecosocialista a la presidència de la Generalitat amb un 98'7% dels vots de les eleccions primàries que va celebrat el partit. Saura va proposar a Camats, qui era en aquell moment portaveu de la formació com a número dos per Barcelona en una llista que també incloïa a l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, com a número sis.

De moment, Herrera estarà acompanyat per la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació al Camp de Tarragona i vicepresidenta d'ICV, Hortènsia Grau, com a cap de llista per la demarcació de Tarragona; pel portaveu parlamentari d'Agricultura d'ICV Francesc Pané com a cap de llista per Lleida; així com pel secretari general d'Interior, Joan Boada, com a cap de llista per Girona. El número tres de la llista per la demarcació de Barcelona serà amb tota probabilitat el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.

El dubte sobre el paper de Saura

Una de les grans incògnites serà el paper que jugarà Saura i si finalment formarà part o no de la llista d'ICV-EUiA. Preguntat per si s'entendria que Saura no s'inclogués a les llistes de les pròximes eleccions al Parlament, Herrera va dir en una entrevista a l'ACN el passat 29 de novembre que a ICV s'entendria qualsevol escenari i que Saura formaria part de l'actiu d'ICV. 'Aquest actiu pot estar en molts llocs: a les llistes, però també fora d'aquestes', va dir. En aquest context, va declarar que això depenia de la voluntat de tots i també de la de Saura. 'A l'abril o juny discutirem les llistes, però ICV pot entendre qualsevol escenari tan si està a les llistes com si no'.

Saura va anunciar el 25 de juliol de l'any passat que no repetiria com a cap de llista. Tot i això, va refermat la seva intenció de continuar en 'primera línia' assegurant que, si la direcció del partit així ho volia, continuaria 'jugant un paper important' després de les eleccions al Parlament. 'Ni me'n vaig ni em retiro' va sentenciar. Des de llavors, Saura no ha aclarit si té la voluntat d'estar a les llistes ni quin lloc vol ocupar si es decideix a fer-ho.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Joan fletxa lleida
6 d'abril de 2010, 12.30 h

Crec que aquest tàndem pot fer molta feina, son dels millors polítics sorgits a Catalunya últimament, juntament amb en Raúl Romeva.
Si tots volem pot tornar la il·lusió a les esquerres i als moviments nacionalistes del nostre país, recordem que Nacionalistes d'Esquerra, foren conjuntament amb el PSUC, fundadors d'ICV. L'exemple el tenim a França on els ecologistes i les altres esquerres han experimentat un fort creixement. és l'únic que pot parar als moviments populistes i neo-fatxes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Xavi fletxa Sant Cugat
6 d'abril de 2010, 09.47 h

doncs ara per ara són el tàndem més interessant de l'escena política catalana i si no feu un repàs a la resta : Mas - De Gispert, Montilla - Castells, Puigcercós - Simó (be, aquest no està malament tampoc...), dels predemocràtics no parlo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
josep fletxa L'Hospitalet
3 d'abril de 2010, 07.00 h

Amb el misticisme que caracteritza a Camats i Herrera, entenc que la millor música per la campanya, serà un sanctus, sanctus en gregorià.

De fet dubto que aquests dos jovenets, progresistes pel que progressen, no per res més, sàpiguen l'internacional, tot i qu sols la deuen cantar en les reunions de partit, i amb un bust d'en Lennin a la taula


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Emili fletxa Barcelona
2 d'abril de 2010, 15.24 h

Quin tàndem tan pètètic. Com poden votarv aqusta gent? Sabeu com? doncs perquè aquest país està ple de progres papanates. Tots en coneixem a la feina o al barri. I deu n'hi do quina gent. Són el pitjor de cada casa. I a mé diuen no a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
2 d'abril de 2010, 13.38 h

El del magret...d'ànec?.

Quin nivellás, nano!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
COLONOSCOPIA fletxa BAIX LLOBREGAT
2 d'abril de 2010, 12.57 h

Esta clarisimo en una catalunya independiente,tendremos el nivel de dinamarca,suiza ,austria,belgica ect.Quien es el tonto que prefiere el nivel de portugal, grecia i pronto el del magret!! podiendo escojer libremente !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'abril de 2010, 11.28 h

Tot i que Icv és un partit que no em resulta antipàtic com que han declarat que per ells l´ autodeterminació de Catalunya no és un tema prioritari (igual que ho ha fet ciu amb el ARA No TOCA) doncs amb mi que no hi comptin. Cal que obrim el ulls d´una vegada i portem al parlament de Catalunya (ara mini parlament) només partits que tinguin la Independència com a prioritat en el seu programa. Tot el demés és més del mateix, ni Ciu, ni Psc-psoe, ni PP i tampoc icv ens portaran en lloc ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.